Вівсяне печиво з бананом і насінням
Напевно, вівсянку і банан можна назвати мало не кращими гастрономічними друзями. Скажіть, хіба ви хоча б один раз в житті не їли вівсяну кашу з шматочками бананів? Дуже смачно, чи не так? А як вам ідея спекти на основі цього поєднання прекрасне і дуже просте вівсяне печиво з бананом?
Таке печиво відмінно підійде для сніданку або перекусу на роботі, адже воно зарядить вас потужним потоком корисної енергії, яка так необхідна в першій половині дня, коли потрібно швидше прокинутися і сконцентруватися.
Вівсяне печиво підійде для цього ідеально завдяки своєму прекрасному складу: ніжні вівсяні пластівці, м'якоть банана, багата калієм і дарує гарний настрій, ароматний мед, а також жменю соняшникового насіння, щоб збагатити печиво корисними жирами. Текстура печива ніжна і м'яка, і його буде так приємно їсти, змащуючи маленьким шматочком вершкового масла або дописавши чашкою кави або свіжозавареного чаю.
Це печиво з вівсяних пластівців з бананом однозначно сподобається як дорослим, так і дітям, а на його приготування піде зовсім небагато часу. Крім того, ви можете зробити практично стратегічний запас, приготувавши подвійну або потрійну порцію, тому що печиво просто чудово зберігається.
складові
- 150 грамів вівсяних пластівців
- 2 переспілих банана, у яких почала темніти шкірка
- 100 грамів пшеничного борошна
- 50 грамів вершкового масла
- 50 грамів цукру
- 50 грамів меду
- 30 грамів очищених соняшникового насіння
- 1 яйце кімнатної температури
- 1 ч. Ложка розпушувача для тіста
- дрібка солі
Вихід готового продукту: 20 штук
Як приготувати вівсяне печиво з бананом
Банани очистіть від шкірки і подрібніть блендером в пюре.
Додайте в бананове пюре розм'якшене вершкове масло і яйце. Перемішайте масу до однорідності за допомогою міксера.
Тепер додайте в тісто цукор і мед. Крім аромату, мед додасть також печінкою м'яку текстуру, не даючи йому ставати черствим протягом довгого часу.
Тепер всипте в масу вівсяні пластівці і додайте насіння.
Перемішайте тісто, після чого всипте борошно з сіллю і розпушувачем.
Тісто вийде м'яким і слизьким.
Викладайте грудочки тесту на деко, покритий пергаментом. Не забудьте залишити місце між печивом.
Випікайте вівсяне печиво при температурі 200 градусів близько 15 хвилин до рум'яного кольору.
Готове печиво остудіть і перекладіть в герметичний контейнер або скляну банку для зберігання.
Любителям смачної випічки з бананами рекомендуємо також банановий хліб і шоколадно-банановий кекс.