Пісочне печиво з халвою
Халва - улюблене і знайоме з дитинства ласощі, смак якого переплутати з чим-небудь просто неможливо. Справжні шанувальники цього десерту зізнаються, що немає нічого кращого, ніж з'їсти ввечері шматочок халви, запиваючи його склянкою холодного молока. Але чи знаєте ви, що з нею можна ще й готувати всілякі смаколики? Наприклад, це може бути неймовірно смачний латте з халвою, кекс, печиво ... Саме печиво з халвою ми і пропонуємо вам приготувати.
Рецепт цього печива дивно простий і базується на класичному пісочному печиво. В даному випадку халва виступає в ролі жирового компонента, а також надає свій неповторний смак готової випічці. І завдяки жирності халви печиво виходить неймовірно розсипчастим, що тане, хрустким і ніжним одночасно.
І навіть тим, кому подобається аромат халви, але хто не любить її занадто солодкий, нудотний смак, теж сподобається цей рецепт: до складу печива додатково не додається цукор - і воно виходить злегка солодким завдяки вже містяться в халву підсолоджувачів. Якщо ж ви ставитеся до відчайдушних ласунам, то сміливо додавайте цукрову пудру в тісто, а її кількість регулюйте на свій смак.
складові
- 200 грамів борошна пшеничного білої
- 100 грамів вершкового масла
- 100 грамів соняшникової халви
- 1 яйце
- 1 ч. Ложка розпушувача для тіста
- дрібка солі
Рецепт пісочного печива з халвою
За пару годин до приготування печива дістаньте вершкове масло з холодильника, щоб воно гарненько розм'якшилося. Якщо цього часу у вас немає, то розм'якшіть масло, злегка підтопивши його за допомогою мікрохвильової печі.
Міксером збийте масло до кремового, пишного стану.
Потім додайте в масло яйце. Воно теж неодмінно повинно бути кімнатної температури, інакше маса згорнеться.
Збивши масло з яйцем, додайте в основу раскрошенную халву.
Збийте масу ще раз до однорідності.
Тепер потроху всипте борошно, змішане з розпушувачем і дрібкою солі.
Тісто має вийти в міру м'яким, щоб з нього було зручно катати кульки.
Відокремлюйте тісто за допомогою чайної ложки і скочується в кульки. Злегка пріплюсніте ці кульки і покладіть на деко, застелене пергаментним папером.
Випікати печиво з халвою слід при температурі 200 градусів протягом 15-20 хвилин до рум'яного кольору.