Сирне печиво з плавленого сирка
Ви пробували коли-небудь пекти печиво з плавлених сирків? Якщо немає, то обов'язково зробіть це. Без сумнівів, це печиво стане одним з ваших улюблених! Воно виходить дуже смачним - неймовірно шаруватим, хрустким, що тане в роті, з ніжним, м'яким смаком. За структурою навіть більше нагадує крекери. Рецепт печива дуже простий, тісто готується швидко, а випікаються вироби ще швидше: ви витратите всього півгодини на все приготування. При цьому знадобиться зовсім небагато інгредієнтів, які завжди знайдуться на кухні. Вихід же печива з одного плавленого сирка просто приголомшливий - вийде близько 50 штук. І це дуже до речі, адже це сирне печиво виходить таким смачним, що неможливо зупинитися, з'ївши всього лише пару-трійку.
складові
- 1 плавлений сирок (100 грамів)
- 150 грамів холодного вершкового масла
- 1,5 склянки борошна
- 1 яйце
- 2-3 ст. ложки кунжутного насіння
Як приготувати печиво з плавлених сирків
У чашу комбайна або блендера відправте борошно, нарізане великими шматками холодне вершкове масло разом з нарізаним плавленим сиром.
Подрібніть ці інгредієнти, щоб вони перетворилися в маслянисту крихту.
Збовтайте яйце, одну третину залиште для змащування печива перед випічкою, а інші дві третини додайте в олійно-сирну крихту і перемішайте.
Потім руками швидко замісити еластичне тісто.
Розкачайте сирне тісто в пласт товщиною 3-4 мм і формочками для печива виріжте фігурки. Якщо спеціальних формочок немає, можна скористатися келихами невеликого діаметру або просто нарізати тісто квадратами.
Покладіть фігурки з тіста на деко, застелене пекарської папером. Заготовки змастіть збитим яйцем, посипте зверху кунжутом.
Випікати сирне печиво необхідно в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 200 градусів близько 12-15 хвилин до рум'яного кольору. У духовці печиво виросте, стане дуже пишним і неймовірно листковим.
Відразу ж після випічки ви можете насолоджуватися цим смачним ласощами.
Також таке печиво з плавлених сирків можна спекти і подати в ролі закуски до святкового столу разом з якими-небудь соусами.