Домашні крекери на пиві
Любіть перекусити якимось смачним і цікавим печивом? А може, ви шукаєте рецепт простий і швидкої закуски для вечірки? Тоді обов'язково приготуйте домашні крекери на пиві. Хоча ці крекери абсолютно не схожі на своїх промислових побратимів, вони обов'язково порадують вас: печиво виходить дуже смачним, неймовірно повітряним і хрустким. Його можна посипати спеціями, морською сіллю - це додасть йому пікантності і яскравий смак. Або можна спекти просте печиво без добавок і приготувати до нього смачний соус-діп або зробити на основі певних крекерів бутерброди-канапе. І в будь-якому випадку ви отримаєте дуже смачну закуску.
На приготування крекерів на пиві ви витратите зовсім мало зусиль і часу, а вже кількість інгредієнтів і зовсім вас здивує - їх в рецепті всього три: пиво, вершкове масло і борошно. А для того, щоб зробити крекери смачніше, пропонуємо присипати їх перед випічкою ароматної паприкою.
складові
- 100 грамів вершкового масла
- 100 мл пива
- 300 грамів пшеничного борошна
- 2 ст. ложки паприки для посипання
Рецепт домашніх крекерів на пиві
Влийте в невелику глибоку миску пиво. Можна використовувати будь-який напій - як світлий, так і темний. Темне пиво додасть крекери додатковий аромат, а світле зробить їх більш делікатними на смак.
Наріжте вершкове масло невеликими шматками.
Розтопити масло на водяній бані або в мікрохвильовій печі і влийте його в пиво.
Потім всипте в рідину просіяне попередньо борошно.
Швидкими і інтенсивними рухами замісіть еластичне тісто.
Загорніть тісто в плівку і відправте його в холодильник на 30 хвилин. Якщо часу у вас мало, можна розплющити грудку тіста і відправити його в морозилку хвилин на 15 - в плоскому вигляді сильний холод буде діяти на нього рівномірніше. Якщо ж тісто не розплющити, воно може підмерзнути по краях і залишитися м'яким всередині.
Потім розкачати тісто в пласт товщиною близько міліметра.
Збризніть тісто водою і густо посипте паприкою, а потім за допомогою ножа для тесту або формочок для печива наріжте крекери.
Покладіть крекери на деко, застелене пекарської папером. Наколи кожне печиво виделкою, інакше воно дуже вздуется під час випічки.
Випікайте вироби при температурі 180 градусів 10-15 хвилин. Готове печиво трохи остудіть і можна «похрумтіти»!