Кукурудзяне печиво з гірчичним маслом
Крекери - це смачні ласощі, яке чудово підходить для вечірок з невеликим фуршетом і закусками, для перегляду веселого фільму з друзями, а ще їх добре подавати до ароматного провину разом з сиром і закусочними конфітюр. І зовсім не обов'язково йти в магазин за готовим печивом, адже дуже смачні і яскраві за смаком крекери можна з легкістю приготувати і самостійно.
Наприклад, рецепт кукурудзяних крекерів вразить вас своєю простотою і тим, що готовий виріб виходить неймовірно смачним і яскравим, адже гірчичне масло надає йому чудовий аромат. Цей аромат сильний, оксамитовий, трохи землистий, і він відмінно поєднується саме з основою з кукурудзяної муки.
Краса цього кукурудзяного печива в тому, що в ньому зовсім мало жиру, в основі корисна сироватка, а також лляні насіння, які надають закусочного печінкою пікантність. Крім цього, ці крекери своєрідним чином прикрашені, що не може не привернути до них увагу.
складові
- 120 мл сироватки
- 110 грамів кукурудзяної муки або крупи дрібного помелу
- 100 грамів пшеничного борошна
- 4 ст. ложки гірчичного нерафінованої олії
- 1 ч. Ложка розпушувача для тіста
- 1 ч. Ложка солі
- 1 ст. ложка цукру
- 1 ч. Ложка лляного насіння
- морська сіль, сухі трави і насіння льону для посипання печива
Вихід готового продукту: 30-35 штук
Рецепт кукурудзяного печива
У глибокій мисці змішайте сухі інгредієнти: обидва види борошна, сіль, цукор, розпушувач для тіста.
Влийте сироватку в борошно.
Перемішайте, а потім додайте в тісто лляні насіння.
Вимішайте тісто до однорідності, а потім влийте ароматне гірчичне масло.
Перемішуйте тісто, поки масло не розподілиться. Тісто вийде досить м'яким, тому перемішувати ви зможете за допомогою ложки.
Щедро посипте робочу поверхню борошном і розкачати на ній кукурудзяна тісто в пласт товщиною 2-3 мм.
Збризніть поверхню тесту водою і посипте його сіллю, травами і насінням льону, чергуючи смужки по діагоналі.
Ножем акуратно наріжте тісто на смужки шириною в 3 см і довжиною близько 5-6.
Покладіть заготовки для печива на деко, накритий пергаментним папером.
Випікайте кукурудзяна печиво при температурі 200 градусів, поки воно не стане рум'яним. На це піде близько 15 хвилин, але краще орієнтуватися на колір печива.
Готове печиво зніміть з дека, остудіть і зберігайте в щільно закривається контейнері при кімнатній температурі. Термін зберігання - 1 тиждень.