» » Морський язик із соусом нантюа

Морський язик із соусом нантюа


Морський язик - риба жирних сортів, яка потребує додаткового «оформлення» під час готування. Подібний сорт риби вимагає використовувати багато спецій для аромату, додавати лимон для балансу смаку. Цей рецепт приготування морського язика з соусом нантюа якраз відповідає всім вимогам. Риба поєднується з будь-яким гарніром. Жирний із пікантним смаком соус нантюа доповнить прісну рибу, зробить її смак шляхетним і цікавим.

Морський язик із соусом нантюа. Фотографія рецепта

Для приготування язика вам знадобиться

  • філе морського язика
  • кукурудзяна олія - 1 ст.л.
  • сіль, білий і чорний перець (мелений) - за смаком
  • лимон - 2 часточки для соусу нантюа:
  • вершкове масло - 30г
  • зелена цибуля (біла частина) - 50г
  • креветки або крабові палички - 50г
  • коньяк для фламбування - 35 мл
  • бульйон (рибний або курячий) - 100 мл
  • чебрець - 5г
  • помідори чері (мариновані або свіжі) - 5 шт.
  • чилі - 3-5г
  • сметана - 50 мл
  • сіль, куркума, чорний перець (мелений), імбир - по 2 г

Рецепт язика

Морський язик із соусом нантюа, Крок 01

У класичному рецепті для приготування соусу нантюа використовуються очищені від нутрощів креветки разом із панцирами. Їх можна замінити крабовими паличками.

Розтопити масло, додати крупно порізану цибулю, тушкувати 1 хвилину. Додати до цибулі з олією креветки або крабові палички (дрібно нарізані). Обсмажувати 3 хвилини.

Влити коньяк і відразу підпалити. Почекати поки вигорять алкогольні пари, влити бульйон, випарувати рідину наполовину. Додати спеції, сіль, томати. Тушкувати під прочиненою кришкою 20-30 хвилин. Дивитися, щоб не википів бульйон. Якщо рідини стало мало, але до кінця готування залишається час, можна закінчити термічну обробку раніше. Додати вершки, варити 8 хвилин.

Морський язик із соусом нантюа, Крок 02

Масу зі сковороди процідити через сито, енергійно розминаючи інгредієнти ложкою. Зібрати рідину в окрему ємність, макуху викинути. Готовий соус процідити ще раз.

Морський язик із соусом нантюа, Крок 03

Підготувати продукти для приготування риби.

Морський язик із соусом нантюа, Крок 04

Взяти целофановий пакет, покласти туди філе морського язика. Спеції, сіль змішати з олією, влити в пакет із рибою. Щільно зав'язати упаковку, рівномірно розподіливши маринад по пакету.

Морський язик із соусом нантюа, Крок 05

Влити в каструлю 1.5 літрів води, покласти пакет із рибою, поставити варити на 35 хвилин (на середньому вогні). За цей час вода встигне закипіти, і риба встигне зваритися повністю. По готовності вийняти рибне філе з пакета.

На тарілку влити соус нантюа, у центр покласти морський язик, прикрасити листочками петрушки. Для надання пікантного смаку рибній страві можна покласти зверху гірку песто (пропущених через блендер горіхів, трав і твердого сиру). Приємної трапези!

Радимо прочитати

Риба зі щавлевим соусом
Мабуть, щавель, як жодна інша зелень, у багатьох асоціюється з одним-єдиним блюдом. Звичайно ж, мова йде про зелений борщ або щавлевої супі. А чи готуєте ви з молодого і ніжного щавлю що-небудь ще?
Паста з тунцем і соусом песто
Мало хто здатен втриматися від тарілки добре приготовленої пасти, та ще й зі смачний соусом. Паста привертає до себе тим, що її так просто готувати, а страв з неї неймовірно велика кількість - чи
Риба по-грецьки
Рецепт приготування риби по-грецьки я знайшов в одному з кулінарних журналів. Доступні інгредієнти, апетитний вигляд і аромати середземноморської кухні, — ось лише частина з того, що приваблює мене в

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки