» » Смажена риба з цибулею в томатному соусі

Смажена риба з цибулею в томатному соусі


Смажену рибку люблять все, але часом так хочеться здивувати себе і близьких чимось оригінальним і незвичайним. Рецепт смаженої риби в томатному соусі, будучи дуже простим по техніці, пропонує чудову альтернативу звичним смакам, звертаючи увагу на давні народні традиції збагачення смаку риби за допомогою простого, але такого апетитного соусу. Тушкована в найніжнішої томатної підливі, смажена риба з цибулею засяє новими гранями і стане самим апетитним стравою на обідньому столі, з яким би гарніром ви її не подавали!

Смажена риба з цибулею в томатному соусі

складові

  • рибне філе свіжоморожене (минтая, хека) - 500 г
  • ріпчаста цибуля - 0,5 шт.
  • томатна паста - 2 ст.л.
  • панірувальні сухарі - 2 ст.л.
  • рослинне масло для смаження
  • сіль за смаком
  • спеції до риби (сушений майоран, орегано, базилік) - за смаком
  • кип'ячена вода - 1 ст.

Рецепт смаженої риби з цибулею в томатному соусі

Розморожуємо рибне філе, потім ретельно промиваємо його і кладемо на обробну дошку. Беремо серветки і притискаємо їх до риби, щоб забрати зайву воду. Якщо забрати зайву вологу, риба краще підсмажиться.

Загрузка...

Прибираємо зайву вологу

Потім нарізаємо філе на порційні шматочки - бажано, по 3-4 см в ширину.

Нарізаємо рибу на шматочки

Ставимо на вогонь сковороду, наливаємо в неї трохи рослинного масла для смаження. Тим часом насипаємо в окрему тарілку панірувальні сухарі і обвалюють у них шматочки риби. Філе в сухарях викладаємо на сковороду і обсмажуємо з двох сторін, не забуваючи посолити.

Паніруємо рибу в сухарях

Поки риба смажиться, готуємо томатний соус. Для цього кладемо в чашку або глибоку тарілку томатну пасту, заливаємо склянкою кип'яченої (але не гарячої) води і гарненько перемішуємо.

Змішуємо томатну пасту з водою

Потім чистимо цибулю та нарізаємо його кільцями. Найкраще, щоб кільця були дуже тоненькі - так вони швидше приготуються (одночасно з рибою). Викладаємо кільця цибулі на сковороду - посипаємо ними рибу.

Додаємо до риби нарізану цибулю

Відразу ж після цього заливаємо сковороду томатним соусом, додаємо приправи до риби, трошки солимо і накриваємо сковорідку кришкою. Тушкуємо блюдо 15 хвилин на маленькому вогні, щоб риба не «розварилася». При бажанні, блюдо можна доповнити подрібненим часником - він додасть рибі вишуканий смак.

Заливаємо рибу томатним соусом

Смажену рибу в томатному соусі слід подавати в гарячому вигляді до гарнірів (рисової або гречаної каші, а також до картопляного пюре).

Радимо прочитати

Сазан з морквою в томатному соусі, смажена на сковороді - рецепт з покроковими фото
Сьогодні розповім вам, як можна швидко і смачно приготувати сазана. Найчастіше ми його запікаємо в духовці, але і в такому вигляді, смажена на сковороді, ця риба мені дуже подобається. До речі,
Навага під томатним маринадом на сковороді - рецепт з покроковими фото
Навагу я люблю і частенько готую - метушні з нею по мінімуму, луски немає, чистити дуже легко, досить просто пошкребти ножем і навіть з головою немає ніяких проблем, я просто прибираю зябра і всі. Це

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки