Смажена риба з цибулею в томатному соусі
Смажену рибку люблять все, але часом так хочеться здивувати себе і близьких чимось оригінальним і незвичайним. Рецепт смаженої риби в томатному соусі, будучи дуже простим по техніці, пропонує чудову альтернативу звичним смакам, звертаючи увагу на давні народні традиції збагачення смаку риби за допомогою простого, але такого апетитного соусу. Тушкована в найніжнішої томатної підливі, смажена риба з цибулею засяє новими гранями і стане самим апетитним стравою на обідньому столі, з яким би гарніром ви її не подавали!
складові
- рибне філе свіжоморожене (минтая, хека) - 500 г
- ріпчаста цибуля - 0,5 шт.
- томатна паста - 2 ст.л.
- панірувальні сухарі - 2 ст.л.
- рослинне масло для смаження
- сіль за смаком
- спеції до риби (сушений майоран, орегано, базилік) - за смаком
- кип'ячена вода - 1 ст.
Рецепт смаженої риби з цибулею в томатному соусі
Розморожуємо рибне філе, потім ретельно промиваємо його і кладемо на обробну дошку. Беремо серветки і притискаємо їх до риби, щоб забрати зайву воду. Якщо забрати зайву вологу, риба краще підсмажиться.
Потім нарізаємо філе на порційні шматочки - бажано, по 3-4 см в ширину.
Ставимо на вогонь сковороду, наливаємо в неї трохи рослинного масла для смаження. Тим часом насипаємо в окрему тарілку панірувальні сухарі і обвалюють у них шматочки риби. Філе в сухарях викладаємо на сковороду і обсмажуємо з двох сторін, не забуваючи посолити.
Поки риба смажиться, готуємо томатний соус. Для цього кладемо в чашку або глибоку тарілку томатну пасту, заливаємо склянкою кип'яченої (але не гарячої) води і гарненько перемішуємо.
Потім чистимо цибулю та нарізаємо його кільцями. Найкраще, щоб кільця були дуже тоненькі - так вони швидше приготуються (одночасно з рибою). Викладаємо кільця цибулі на сковороду - посипаємо ними рибу.
Відразу ж після цього заливаємо сковороду томатним соусом, додаємо приправи до риби, трошки солимо і накриваємо сковорідку кришкою. Тушкуємо блюдо 15 хвилин на маленькому вогні, щоб риба не «розварилася». При бажанні, блюдо можна доповнити подрібненим часником - він додасть рибі вишуканий смак.
Смажену рибу в томатному соусі слід подавати в гарячому вигляді до гарнірів (рисової або гречаної каші, а також до картопляного пюре).