» » Кефаль в молочному соусі, рецепт з покроковими фото

Кефаль в молочному соусі, рецепт з покроковими фото


Кефаль в молочному соусі

Власне кажучи, це може бути і не кефаль зовсім (з якою я недавно готувала вуха), а товстолобик, щука, лящ, хек, карась, окунь. Абсолютно будь-яка, як прісноводна, так і морська риба, що попалася вам на вудку або на грошові купюри. Даний спосіб приготування робить з пересічною рибки... ні, не золоту рибку, а дуже-дуже смачну :).

Моя мама любить «збагачувати» смак смаженої або приготованої на пару риби піджаркою з цибулі і моркви, я ж знайшла для себе молочний соус, в якому тушу будь-який вид риби.

продукти

Рецепт смаженої кефалі в молочному соусі

Що знадобиться для приготування смачної кефалі, так це:

- 0,5 кг свіжої кефалі;

- 1 стакан молока;

- пара цибулин;

- 100 грамів борошна;

- сіль;

- приправа для риби;

- рослинна олія для смаження.

почистити кефаль

Ясна річ, що спочатку я очищаю луску, вирізаю зябра і потрошу кефаль. Гарненько її промивши, сіллю всередині і зовні.

Обвалюю в борошні кожну рибку і укладаю на сковороду, в якій вже розігрілося пісне масло.

смажу рибу

Смажу як зазвичай на середньому вогні до утворення рум'яної скоринки.

обсмажую другу сторону кефалі

Другий бік рибки також повинен обсмажитися. Щоб зручно було перевертати кефаль, посмажила партію в два етапи.

Кефалі повинно бути стільки, щоб у підсумку вона щільно вляглася на дно сковорідки. Дрібні екземпляри смажимо цілком, великі нарізаємо скибочками.

Кефаль в молочному соусі

Готую молочний соус для кефалі

Поки кефаль обсмажується, чищу і дрібно ріжу цибулю, перекладаю його в глибоку ємність, додаємо приправу і трохи солі.

Кефаль в молочному соусі

Заливаю цибулю молоком, перемішую – соус готовий.

тушу кефаль в молоці

Коли присмажився вся риба, щільно укладаю її на сковорідку і рівномірно заливаю молочним соусом. Накриваю кришкою і тушу на повільному вогні 25 хвилин. За цей час м'ясо і цибулю напитаются молоком і приправою, цибулю розм'якшиться, а залишки молока в сковороді злегка загуснуть. Не заважаю вміст сковороди і не перевертаю.

Кефаль в молочному соусі

Акуратно, з допомогою лопатки і столової ложки, щоб м'яка риба не розвалилася, перекладаю її у велику тарілку.

готову страву

Зверху на кефаль викладаю цибулю, поливаю залишилися в сковорідці соусом. Завдяки молоку і спецій цибуля набуває своєрідний, дуже цікавий смак і з'їдається із задоволенням, тому його багато не буває. Власне, як і риби, приготовленої в молоці.

подаю з картоплею

Кефаль, смажену в молочному соусі, відмінно доповнює картоплю, яким би він не був приготований.

як смачно посмажити кефаль в молоцірецепт смаженої кефалі в соусі

Радимо прочитати

Як засолити червону рибу смачно і швидко в домашніх умовах - рецепт з покроковими фото
У моєму торішньому рецепт засолки сьомги в коментарях Валерій дав цікаву пораду, як засолити червону рибу з лимоном. Мені захотілося спробувати. Дуже мені сподобалися такі пропорції і додавання

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки