Сазан з морквою в томатному соусі, смажена на сковороді - рецепт з покроковими фото
Сьогодні розповім вам, як можна швидко і смачно приготувати сазана. Найчастіше ми його запікаємо в духовці, але і в такому вигляді, смажена на сковороді, ця риба мені дуже подобається. До речі, замість сазана можна взяти будь-яку іншу рибу, наприклад кету або нерку.
Отже, шматочки риби спочатку треба обсмажити, потім викласти на сковорідку, прикрити морквяно-цибулевої шубкою, залити томатним соусом і тушкувати до готовності, дивіться нижче мій рецепт з покроковими фото.
Інгредієнти для смаженого сазана
Щоб посмажити сазана на сковороді з морквою в томатному соусі мені знадобилося: сазан - 800 грам морква - 1 шт. цибуля - 1 шт. томатна паста 1.5 ст. л. борошно - 0.5 склянки сіль, цукор, сушений орегано, приправа для риби
Як смачно посмажити сазана на сковороді з цибулею і морквою - рецепт з покроковими фото
Сазана чоловіки почистили - він був такий великий, з такою великою лускою. До речі, все хочу спробувати один китайський рецепт - смажену луску, кажуть дуже смачно виходить. Так що з цього сазана зібрала всю луску, поклала в морозилку, як-небудь зважуся, спробую її приготувати.
Порізала рибу на шматочки.
Борошно посолила, додала приправу для риби і висипала все в пакет. Туди ж поклала шматочки риби, потрясала пакет і шматочки сазана обвалялись в борошні з усіх сторін.
Ось так швидко все вийшло і рівномірно.
Обсмажила сазана на сильному вогні в олії до зарумяненности. Необов'язково доводити рибу до готовності, я ж буду ще потім її тушкувати в томатному соусі.
Склала рум'яні шматочки риби в каструлю.
Моркву я вирішила натерти ось такими довгими смужками спеціальним ножем для корейської моркви. Якщо його немає, то можна скористатися звичайною теркою.
В ту сковороду з олією, де смажилася риба виклала порізану цибулю, моркву, обсмажила трохи, висипала туди орегано, сіль, пів чайної ложки цукру. Розвела в підлогу склянці води томатну пасту і вилила на сковорідку. Довела до кипіння.
Залила цим маринадом шматочки сазана, накрила кришкою і поставила на самий повільний вогонь тушкуватися приблизно на 20 хвилин.
Ось такий вийшов у мене сазан під морквяно-цибулевої шубкою в томатному соусі.