» » Сазан, запечений в духовці

Сазан, запечений в духовці


Приготувати сазана можна різними способами: посмажити, згасити, запекти, зварити юшку і так далі. Я пропоную рецепт сазана, запеченого в духовці зі свіжою зеленню, морквою і цибулею. Виходить дуже смачно і красиво: сазан запікається на підкладці з моркви і цибулі! Не потрібно смажити і додатково панірувати рибу — все просто! За справу!

Сазан запечений в духовці

Щоб приготувати сазана, запеченого в духовці, нам знадобляться:

  • Сазан — 0,5 кг (чистої ваги, філе — ідеально)
  • Цибуля ріпчаста — 1 головка
  • Морква — 1 шт.
  • Сметана — 2 ст. ложки
  • Яйце куряче — 1 шт.
  • Свіжа зелень — 1 пучок (кріп, петрушка)
  • Сіль
  • Перець
  • Масло оливкове — 1 ст. ложка
  • Форма для запікання
  • Фольга харчова

Як запекти сазана в духовці

  1. Розігріваємо духовку до 190 °C. Цибулю чистимо, ріжемо півкільцями. Моркву теж чистимо, ріжемо кружальцями завтовшки 2−4 мм. Кропимо форму для випічки оливковою олією. На дно укладаємо шаром кружечки моркви, на них півкільця цибулі — це основа для нашого сазана. Свіжу зелень дрібно ріжемо.
  2. Якщо у вас ціла риба, її необхідно випатрати, почистити. Але краще використовувати вже готове філе. Філе сазана промиваємо, промаківающімі паперовими рушниками, щоб прибрати зайву вологу, розрізаємо на порційні шматки і складаємо в чашку. Солимо, перчимо за смаком, даємо полежати 10−15 хвилин.
  3. Викладаємо сазана у форму для випічки на суміш моркви і цибулі. Зверху посипаємо свіжою зеленню, яка допоможе позбутися специфічного запаху риби.
  4. Готуємо соус-заливку: яйце збиваємо з дрібкою солі, додаємо сметану і ретельно перемішуємо. Сазан покриваємо соусом-заливкою, накриваємо форму для випічки фольгою і відправляємо в духовку на 45 хвилин. Через півгодини можна зняти фольгу, щоб риба підрум'янилася, або залиште до закінчення процесу запікання, якщо хочете, щоб сазан був більш соковитий.

І ось наш сазан, запечений в духовці готовий!

Сазан, запечений в духовці готовий!

Подавайте з пилу, з жару. А на гарнір можна відварити рис або картопля — вони чудово поєднуються за смаком з рибою.

Приємного апетиту!

Готуйте з радістю, подавайте з посмішкою!

Радимо прочитати

Що приготувати на 8 Березня. Рецепти страв на святковий стіл швидко і смачно
Кожен день жінки готують для своєї сім'ї сніданки, обіди та вечері. Але в один з весняних днів на кухню приходять чоловіки, одягають фартухи, беруть в руки гостро - наточені ножі і починають готувати
Що подарувати чоловікові на 23 лютого: більше 300 ідей для подарунка
Свято 23 лютого давно вже сприймається не тільки, як свято Дня Захисника Вітчизни. У цей день привітання приймають усі представники сильної статі від малого до великого. І тому жінки щороку ламають
Бутерброди з червоною рибою - 10 простих і смачних рецептів для святкового столу
Бутерброди це один з видів закусок до будь-якого святкового столу. Не дивлячись на простоту в приготуванні, подати і приготувати їх можна по-різному. Не важливо з чим буде ваш бутерброд, важливо те,

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки