Сазан, запечений в духовці
Приготувати сазана можна різними способами: посмажити, згасити, запекти, зварити юшку і так далі. Я пропоную рецепт сазана, запеченого в духовці зі свіжою зеленню, морквою і цибулею. Виходить дуже смачно і красиво: сазан запікається на підкладці з моркви і цибулі! Не потрібно смажити і додатково панірувати рибу — все просто! За справу!
Щоб приготувати сазана, запеченого в духовці, нам знадобляться:
- Сазан — 0,5 кг (чистої ваги, філе — ідеально)
- Цибуля ріпчаста — 1 головка
- Морква — 1 шт.
- Сметана — 2 ст. ложки
- Яйце куряче — 1 шт.
- Свіжа зелень — 1 пучок (кріп, петрушка)
- Сіль
- Перець
- Масло оливкове — 1 ст. ложка
- Форма для запікання
- Фольга харчова
Як запекти сазана в духовці
- Розігріваємо духовку до 190 °C. Цибулю чистимо, ріжемо півкільцями. Моркву теж чистимо, ріжемо кружальцями завтовшки 2−4 мм. Кропимо форму для випічки оливковою олією. На дно укладаємо шаром кружечки моркви, на них півкільця цибулі — це основа для нашого сазана. Свіжу зелень дрібно ріжемо.
- Якщо у вас ціла риба, її необхідно випатрати, почистити. Але краще використовувати вже готове філе. Філе сазана промиваємо, промаківающімі паперовими рушниками, щоб прибрати зайву вологу, розрізаємо на порційні шматки і складаємо в чашку. Солимо, перчимо за смаком, даємо полежати 10−15 хвилин.
- Викладаємо сазана у форму для випічки на суміш моркви і цибулі. Зверху посипаємо свіжою зеленню, яка допоможе позбутися специфічного запаху риби.
- Готуємо соус-заливку: яйце збиваємо з дрібкою солі, додаємо сметану і ретельно перемішуємо. Сазан покриваємо соусом-заливкою, накриваємо форму для випічки фольгою і відправляємо в духовку на 45 хвилин. Через півгодини можна зняти фольгу, щоб риба підрум'янилася, або залиште до закінчення процесу запікання, якщо хочете, щоб сазан був більш соковитий.
І ось наш сазан, запечений в духовці готовий!
Подавайте з пилу, з жару. А на гарнір можна відварити рис або картопля — вони чудово поєднуються за смаком з рибою.
Приємного апетиту!
Готуйте з радістю, подавайте з посмішкою!