Бутерброди з червоною рибою - 10 простих і смачних рецептів для святкового столу
Бутерброди це один з видів закусок до будь-якого святкового столу. Не дивлячись на простоту в приготуванні, подати і приготувати їх можна по-різному. Не важливо з чим буде ваш бутерброд, важливо те, як він прикрашений. Погодьтеся, що зовнішній вигляд страви впливає на багато що. Бутерброд спочатку в своїй назві містить собі велику різновид продуктів. Це фрукти, овочі, риба, м'ясо і м'ясні делікатеси.
Основою класичного бутерброда є хліб. Він за своєю різновиди різниться на кілька сортів. Так як ми говоримо сьогодні про бутербродах з червоною рибою, то сорт хліба тут може бути різним від білого класичного до чорного цільно-зернового. Звичайно ж тут вже залежить від вибору кулінара.
Пам'ятаємо що за основу будь-якого бутерброда береться начинка. Погодьтеся, адже не може шматочок риби лежати на звичайному шматку хліба, який абсолютно ні чим не змазаний. Так, і тут вибір дуже різноманітний від класичного вершкового масла і до безкінечності вашої фантазії. Це може бути і суміш вершкового сиру, і майонезу, і оригінально приготованого соусу.
А як корисні правильно приготовлені бутерброди для нашого організму. Ну, наприклад візьмемо ту ж червону рибу. Це повноцінний білок, корисні вітаміни групи А, В, D, E. Не забуваємо також про овочі та фрукти, які не тільки не зашкодять нашій фігурі, а зроблять її навіть стрункішою. Маслини, оливки, каперси не тільки надають приємний пікантний смак нашим бутербродів, але і насичують наш організм корисними жирними кислотами такими як омега-6 і омега-9.
зміст:
- Смачний бутерброд із сьомгою і сирним сиром
- Рецепт бутерброда з червоною рибою і вершковим сиром
- Смачний рецепт з сьомгою і червоною ікрою
- Простий рецепт з червоною рибою і огірком
- Оригінальний бутерброд із сьомгою та авокадо
- Найсмачніші і красиві бутерброди на святковий стіл
- Простий рецепт приготування з сиром фета
- Готуємо бутерброди з червоною рибою і лимоном
- Бутерброд з червоною рибою і ківі
- Закусочний бутерброд на основі млинців з сьомгою
- З чим можна готувати бутерброди з червоною рибою на святковий стіл
Смачний бутерброд із сьомгою і сирним сиром
Приємне поєднання сирного сиру зі слабосоленої або копченої сьомгою завжди підкуповує своїм смаком. Ніжність салатного листя салату додасть свіжість і соковитість. До того ж приготування такого бутерброда не відніме у Вас багато часу і сил.
Нам знадобиться (на 3 шт):
- 3 маленьких булочки
- 3 листа салату
- 50 - 100 гр сьомги
- 6 кружечків огірка
- 50 гр сирного сиру
- зелень за смаком
приготування:
1. Булочку розрізати навпіл і злегка підсушити на розігрітій сковороді з одного боку. Для підсушування можна також використовувати духову шафу. Особливо, якщо кількість заготовок перевищує розмір сковороди.
2. На підсушені булочки кладемо сирний сир, і розмазує по всій поверхні. Якщо з якоїсь причини придбати сирний сир не вдалося, можна замінити м'яким сиром. Краще, щоб він був прісний і злегка підсолений.
3. Промити листя салату. Обсушити за допомогою паперових рушників. Після чого укласти їх на сирний сир і злегка притискати до нього.
Напевно всі знають що листя салату багаті вітамінами, і вживати його в їжу слід якомога частіше.
А в поєднанні з рибою і сиром, це не тільки корисно, але ще і смачно!
4. Сьомгу попередньо очистити від шкірки за допомогою ножа. Потім постаратися розрізати її на дуже тонкі шматочки. Чим тонше, тим краще. Їх просто можна викласти на булочку не по одній пластині, а побільше. Таким чином бутерброд буде виглядати набагато цікавіше. Розрізані шматочки укладаємо на лист салату і злегка притискаємо.
Замість сьомги можна використовувати будь-яку червону рибу.
5. Один невеликий огірок промити і порізати на тонкі кружальця. Укласти поверх сьомги, і зверху посипати рубаною зеленню. Зелень може бути будь-хто. Все залежить від Вашого смаку. Це може бути петрушка або кріп, зелена цибуля. Однак, якщо Ви віддаєте перевагу приготувати бутерброд без зелені, то можна і не додавати.
6. Закрити нижню частину булочки другою половинкою.
Бутерброди готові і можна викласти їх на гарне блюдо або плоску тарілку.
Такі ж бутерброди можна зробити і меншого обсягу, де замість булочок можна використовувати крекери. Або ж вирізати за допомогою виїмки для печива різні форми у вигляді зірочки або сердечка, і оформити їх.
Це буде виглядати дуже красиво і святково!
Рецепт бутерброда з червоною рибою і вершковим сиром
Цей бутерброд має красиву назву кростини, і його особливістю є те, що батон попередньо обсмажується на рослинному або вершковому маслі.
Нам знадобиться:
- сьомга - 250 - 300 гр
- вершковий сир - 150 гр
- сметана - 100 гр (замість вершкового сиру)
- грецький йогурт - 100 гр (замість вершкового сиру)
- батон
- зелень за смаком
- рослинне масло для смаження (можна вершкове)
приготування:
Такий бутерброд виходить дуже красивим в оформленні, хоча і готується дуже просто.
1. Батон порізати на тонкі шматочки.
2. На сковороді розігріти рослинне або вершкове масло і обсмажити шматочки з двох сторін. Викласти на шар паперових рушників, щоб все масло стекло. Також потрібно дати можливість шматочках охолонути.
3. Тим часом підготувати вершковий сир. А також очистити від шкірки і порізати сьомгу.
4. На остиглі шматочки батона викласти трохи сиру і красиво розташувати нарізані шматочки червоної риби.
5. Тепер тільки залишилося прикрасити бутерброди і подати таку красу на святковий стіл.
Смачний рецепт з сьомгою і червоною ікрою
Сьогодні ми приготуємо святкові бутерброди з сьомгою і червоною ікрою. Поєднання двох цих інгредієнтів зроблять наші бутерброди дуже смачними.
А в поєднанні з вершковим сиром вони будуть не просто смачними, а й ніжними. У складі такого бутерброда можна використовувати не тільки сьомгу. Але все ж бажано використовувати рибу лососевих порід.
Погодьтеся, що якщо готувати його з оселедця і ікри, перша не тільки зіпсує смак страви, але і знизить якість.
Нам буде потрібно:
- 2 шматочки чорного хліба
- 50 гр вершкового сиру
- 100 - 120 гр солоної сьомги
- 2 столової ложки червоної ікри
- 1 лимон
- зелень за смаком
Замість сьомги можна використовувати форель, або горбушу, або кижуч.
приготування:
1. Рибу очистити від шкірки. Порізати довгими тонкими скибочками. А потім розділити їх на дві половинки.
2. Зелень ретельно промити і обсушити, потім дрібно порізати. Змішати її з вершковому сиром і ретельно перемішувати.
3. Лимон промити, просушити і розрізати. На початку на кільця, а потім кожне колечко розрізати ще на чотири частини.
4. Шматочки чорного хліба розрізати також на 4 частини, щоб вийшло 4 однакових квадратика.
5. Обмастити хліб сумішшю вершкового сиру і кропу.
6. Укласти нарізані скибочки сьомги, так щоб повністю покрити поверхню вершкового сиру.
7. Поверх сьомги знову обмазати сумішшю вершкового сиру і кропу, і повторити шар. Укладаємо скибочки риб так, щоб краю не звисали по краях, а відповідали розміру хліба.
8.Поверх риби розкласти часточки лимона, злегка притискаючи.
9. Поверх всього за допомогою маленької ложечки укладаємо червону ікру. Притискати не треба, а навпаки надати легкість.
10. Верх бутерброда можна прикрасити гілочкою кропу. І можна викладати їх на велике плоске блюдо, яке в майбутньому буде красуватися на нашому святковому столі.
Простий рецепт з червоною рибою і огірком
Це настільки простий варіант, що навіть і описувати його складно. Зібрав усі інгредієнти воєдино і бутерброд готовий.
Нам знадобиться:
- Червона риба
- огірок
- сир
- чорний хліб
приготування:
1. Хліб порізати на шматочки.
2. Змастити його будь-яким нетвердим сиром. Підійде вершковий, сирний. А можна використовувати і такі сорти, як фета, адигейський, сулугуні і будь-які інші ропні сири.
3. Будь-яку червону рибу порізати довгими тонкими смужками і викласти на хліб.
4. Огірок порізати тонший і викласти кружечки поверх риби.
5. Присипати свіжим порізаним дрібно кропом.
Ось і весь рецепт.
Оригінальний бутерброд із сьомгою та авокадо
Часом хочеться чогось нового і не схожого ні на що інше. І тоді приходить думка поєднати два приголомшливих інгредієнта в одній страві.
Цей варіант бутерброда просто знахідка для поціновувачів кулінарних шедеврів. Пропоную Вам насолодиться не складним, але дуже смачним бутербродом з сьомгою та авокадо. Не буду говорити про корисні властивості авокадо, напевно кожен про них чув. Краще приступимо відразу ж до приготування.
Нам знадобиться:
- сьомга - 200 гр
- багет - 1 шт
- редиска - 1 пучок або 150 гр
- авокадо стиглий - 1 шт
- вершковий сир - 50 гр
- пармезан - 50 гр
- рукола - 30 гр
- оливкова олія - 50 гр
- сіль, перець, зелень за смаком
приготування:
1. Багет розрізаємо спочатку на половини, а потім кожну половину ще раз ділимо на дві частини. Злегка підсушують в духовці. Підсушений хліб набагато смачніше в будь-якому бутерброді.
2. Авокадо промиваємо і очищаємо від шкірки. Звільняємо його від кісточки. Купуючи цей екзотичний фрукт в магазині зверніть увагу на його зовнішній вигляд. Він має бути абсолютно зеленим, без будь-яких чорних западин, м'який і свіжий. Очищене авокадо розрізаємо на шматочки і збиваємо за допомогою блендера.
3. У збите пюре додаємо сіль і перець за смаком, і вершковий сир. Ретельно все перемішуємо.
4. Редиску промиваємо і очищаємо від зайвих хвостиків. Ріжемо на тонкі скибочки.
5. Рукколу промиваємо дрібно шаткуємо і змішуємо з редискою, злегка заправивши оливковою олією.
6. Підсушений багет обмазуємо сумішшю авокадо і вершкового сиру.
7. Поверх суміші авокадо і вершкового сиру укладаємо довільно нарізану сьомгу, поверх неї укладаємо салат з редису і руколи. Посипаємо все тертим пармезаном.
Бутерброд виходить красивим, смачним і дуже ніжним. Пюре з авокадо надає йому оригінальний смак. І завдяки йому всі інгредієнти добре тримаються на поверхні багета.
Найсмачніші і красиві бутерброди на святковий стіл
Яке ж різноманіття існує в приготуванні бутербродів. Можна поєднувати рибу з чим завгодно, прикладів безліч. Є варіанти, коли улюблений салат розташовується на шматочку хліба і прекрасно там виглядає. Взяти той же крабовий салат. Його можна викласти в тарталетки, або просто на шматочок чорного хліба. Варіантів дуже багато, головне не забувати фантазувати.
Давайте трохи пофантазуємо разом і ми. Пропоную приготувати простий бутерброд, але прикрашати його буде не зовсім проста сонечко. В цьому варіанті ми сумісний і овочі і рибу, а також додамо для прикраси консервовані маслини і зелень.
Нам знадобиться:
- багет - 1 шт
- помідори черрі - 150-200 гр
- маслини без кістки - 70 гр
- сьомга - 100 - 150 гр
- масло вершкове - 70 гр
приготування:
1. Багет нарізати на невеликі шматочки. Підсушити їх в духовій шафі. Шматочки остудити і обмазати вершковому маслом.
2. Сьомгу порізати тонкими пластинами і укласти на шматочки багета, змащені маслом.
3. Помідори черрі промити, розрізати навпіл, укласти поверх сьомги і прикрасити маслинами. Попередньо розрізавши їх на невеликі шматочки.
4. Прикрасити готовий бутерброд зеленню, попередньо промивши і обсушити її.
Ось так просто і красиво можна приготувати смачну закусочноестраву на святковий стіл. А ось ще один простий варіант.
Простий рецепт приготування з сиром фета
Розповім Вам ще про один варіант не складного, але дуже цікавого бутерброда. До складу якого буде входити лосось. До свята його цілком можна замінити червоною ікрою.
Нам знадобиться:
- багет - 1 шт
- сир фета - 100 гр
- лосось слабосоленої - 100 гр
- зелень
- оливки, огірок для прикраси
приготування:
1. Шматочки багета порізати і підсушити в духовці до стану легкого хрускоту.
2. Сир фета нарізати на тонкі пластини, і не розмазуючи, а просто викладаємо його на шматочки хліба.
3. Зверху викласти рибу, нарізану довгими тонкими скибочками і згорнуту в трубочку.
4. Зверху прикрасити гілочкою петрушки.
Викласти на тарілку і прикрасити скибочками огірка і оливками.
Або приготувати його ось в такій формі. Оформлення для святкового столу просто супер!
Способів оформлення багато. Тому ловіть натхнення, включайте фантазію, і готуйте красиво і смачно!
Готуємо бутерброди з червоною рибою і лимоном
Класичні бутерброди завжди до речі, до якого б свята їх не приготували. Вони прикрасять Ваш стіл і піднімуть настрій гостям своєю унікальною формою.
Скажіть, а у Вас є формочки для випічки печива? А як Ви їх застосовуєте крім цього? Або віддаєте перевагу використовувати їх тільки за призначенням. Пропоную Вам новий варіант використання. Так, так саме для приготування бутербродів.
Нам знадобиться:
- Батон - 1шт
- лимон - 1/2 частина
- сьомга - 100-150 гр.
- масло вершкове - 70 гр.
- зелень
- формочки для печива
приготування:
1. Батон порізати, як зазвичай тоненькими шматочками. І за допомогою форми вирізати задані фігурки, шляхом натискання на хліб. Робимо акуратно не поспішаючи.
2. Готовий хліб обмазати вершковим маслом, укласти на нього порізаний тонкими скибочками лимон (попередньо промити). Поверх лимона укласти трояндочку, яку змайстрували з тонко нарізаних шматочків лосося. Акуратно розташувати її на заготівлі.
3. Готові вироби викласти на тарілку і прикрасити гілочкою петрушки.
Ось такий нескладний, але дуже оригінальний рецепт смачної закуски до святкового столу.
Бутерброд з червоною рибою і ківі
Оригінальне поєднання риби і ківі. Пропоную Вам спробувати, Ви не залишитеся байдужими. Поєднання екзотичного фрукта з морською рибою.
Нам знадобиться:
- ківі - 1 шт
- листя пекінського Салтів - 100 гр
- лосось копчений - 70 гр
- батон - 1 шт (можна використовувати чорний хліб)
- зелень і маслини для прикраси
приготування:
1. Батон порізати на шматочки. Можна скористатися виїмками для печива, і надати заготівлі більш оригінальну форму. Підсушити шматочки на сковороді.
2. Листя пекінського салату розрізати шматочками, щоб їх розмір приблизно відповідав розміру шматочка батона.
3. Ківі промити, очистити від шкірки і порізати спочатку круглешкі, а потім розрізати їх ще на дві доріжки.
4. Рибу по необхідності очистити від шкіри і порізати невеликими шматочками.
5. На кожен шматок батона викладе лист капусти, потім розкласти на ньому рибу і шматочки ківі.
5. Готовий бутерброд можна прикрасити гілочками кропу або петрушки. А також розкласти маслини або оливки.
Простий і смачний бутерброд готовий. На столі він буде виглядати яскраво і барвисто, і напевно не залишить байдужими Ваших гостей.
А ось наступний рецепт може і не можна віднести до категорії бутербродів, але він такий смачний, що обійти його увагою просто неможливо.
Закусочний бутерброд на основі млинців з сьомгою
Якщо Ви вмієте пекти млинці, то цей рецепт точно для Вас.
Рецептів приготування млинців існує просто величезна кількість. Один з них Ви можете взяти тут. Але єдине на що хотілося б звернути Вашу увагу, так це на те, щоб пекли їх не солодкими.
Нам буде потрібно:
- сьомга - 300 гр
- огірок - 1 шт
- сир голландський пластинами - 8 шт.
- майонез - 50 гр
- зелень - 1 пучок
приготування:
1. Спекти млинці. Потім розкласти один з них на тарілці і змащувати майонезом, посипати рубаною зеленню (попередньо промитої і обробленої).
2. Поверх зелені укласти голландський сир пластинами і злегка притиснути.
3. Лосось очистити від шкірки. І порізати на тонкі скибочки за допомогою гострого ножа.
4. Готові скибочки лосося укласти поверх голландського сиру і акуратно загорнути млинець, особливо не натискаючи на нього при закручуванні.
5. Готовий фарширований млинець розрізати злегка навскіс на невеликі шматочки. Так буде набагато красивіше виглядати на Вашому столі.
Подати до столу і їсти з задоволенням!
З чим можна готувати бутерброди з червоною рибою на святковий стіл
Як ми вже сьогодні розглянули на прикладах сьогоднішніх рецептів, бутерброди можуть готуватися з будь-червоною рибою. Це може бути і сьомга, і форель, і лосось, а також горбуша і кижуч.
Бутерброди з такою рибою виходять яскравими і барвистими, а також вони ситні і поживні. І тому є улюбленою закускою до будь-якого свята.
Ну зрозуміло, що в будь-якому бутерброді є ще й хліб. Він може бути, як білим, так і чорним. Так, наприклад відмінним варіантом для приготування може бути бородинський хліб.
Хліб, батон, багет може бути і м'яким, і хрустким. Для цього його підсушують в тостері, мікрохвильовці, на сухій сковороді і в духовій шафі. І ми спеціально розглянули ще один з варіантів, де його можна обсмажувати на сковороді на масле.Напомню, що так готується кростини.
Наступний компонент, це різні сири. Можна також брати в якості основи сир, густу сметану і густий йогурт.
Ну і як додаткових елементів можна використовувати листя салату, огірок; зустрічала варіанти, де використовується кабачок. З фруктів - це авокадо, ківі. Часто одним з шарів буває лимон, або лайм. Ну і звичайно ж для оформлення беруть маслини, оливки і різну зелень.
А ось так можна оформити бутерброди для святкового столу.
Особливо мені подобається ось таке оформлення. Воно так і називається «Червоні маки». Шикарно, навіть їсти шкода таку красу.
Замість свіжого огірочка часто використовується і солоний. І такий варіант закуски нітрохи не гірше, ніж зі свіжим. Та й оформити можна як красиво. Просто око радіє!
А ось яку квітку можна спорудити з червоної риби. А листя оформити у вигляді нарізаного огірочка і листя зеленого салату.
Ну і наостанок, ще одне оформлення у вигляді «сонечок». Хоч ми і готували такий варіант сьогодні, але важко втриматися і не поділитися ось таким красивим оформленням.
Ось скільки рецептів і ідей у нас сьогодні вийшло. Ви можете вибрати один з них і повторити його цілком. Або ж вибрати ідеї з різних рецептів, і з'єднати їх в свій варіант.
Головне, що ми зрозуміли, з чим поєднується червона риба. І тепер з легкістю зможемо готувати будь-які варіанти. Адже зовсім скоро Новий Рік. А потім Лютий, Березень з їх святами. Та ще й дні народження. На всіх цих святах ці закусочні бутебрроди будуть дуже до місця.
Я бажаю Вам відмінних свят в будь-якому місяці року.
І приємного апетиту!