Бутерброди зі шпротами, сиром і часником
Бутерброди зі шпротами, сиром і часником - дуже популярна, досить пікантна закуска, що підходить і для святкового столу. Продукти в ній відмінно поєднуються. Хліб підійде будь-який - пшеничний, житній, з змішаної борошна. Можна зробити грінки або підсушити в духовці до легкого хрускоту. Можна зробити маленькі бутербродики «на один укус» або ж повноцінні.
Складові
- шпроти в олії - по парі штук на бутерброд
- 2-3 скибочки хліба
- 70 г твердого сиру
- 2 ст. л. майонезу
- 2 зубчики часнику
- 3-4 гілочки петрушки
- 2-3 скибочки огірка
- 2 щіпки солі
- 2 щіпки чорного меленого перцю
Приготування
1. Хліб можна взяти свіжий або вчорашній, з будь-якого борошна. Відріжте кілька скибочок, однакових по товщині. Можна використовувати хліб для тостів.
2. У піалу відміряйте потрібну кількість майонезу. Часник дрібно нарубати ножем або пропустіть через спеціальний прес. Свіжу зелень нарубати, перекладіть разом з часником до майонезу.
3. Сир натріть на крупній або дрібній тертці, перекладіть в піалу, додайте чорний мелений перець, трохи солі.
4. Перемішайте всі продукти до отримання більш-менш однорідної пікантною сирної маси.
5. Шматочки хліба намажте сирною масою.
6. Зверху на бутерброди покладіть по 2-3 шпрота. Кісточки в рибок повинні бути м'якими. А якщо хвостик жорсткий, його краще видалити.
7. Покладіть на бутерброди по шматочку огірка і по гілочці свіжої зелені.