Бутерброди зі шпротами на смаженому хлібі з часником
Смачну, ароматну закуску - бутерброди зі шпротами на смаженому хлібі з часником - можна нерідко зустріти на святковому столі. Існує безліч варіацій їх приготування. Так, хліб для бутербродів можна підготувати декількома способами: підсмажити на сковороді, підсушити в духовці або в тостері. Пікантну нотку можна надати, намазав рум'яної скоринки хліба зубчиком часнику. Ну а якщо хочете, щоб ця нотка перетворилася в цілу закінчену мелодію - зробіть ароматний соус з майонезу, часнику, сиру, зелені і намажте хліб їм.
Складові
- 2-3 скибочки хліба
- 2-3 ст. л. майонезу
- 2-3 зубчики часнику
- 4-6 консервованих шпротів в олії
- 2 ст. л. рослинної олії
- 2-3 кружечка свіжого огірка
- 2-3 гілочки свіжої зелені.
Приготування
1. Хліб можна взяти пшеничний, житній, висівковий - за бажанням. Наріжте його тонкими шматочками однакової товщини, можна купити вже нарізаний хліб.
2. Змастіть сковороду рослинною олією для смаження, потім покладіть шматочки хліба і підсмажте з двох сторін по 2-3 хвилини до золотистої скоринки. Можна підсмажити хліб на сковороді-гриль, щоб вийшли апетитні смужки.
3. У піалу видавіть невелику кількість майонезу. Зубчики часнику почистіть і дрібно наріжте. Можна заощадити трохи часу, використовуючи спеціальний прес для часнику. Подрібнений часник перекладіть в піалу до майонезу, перемішайте.
4. Змастіть шматочки хліба майонезом з часником.
5. На кожен шматочок покладіть по 2-3 рибки.
6. Огірок наріжте кружальцями і покладіть по 1-2 на кожен шматочок хліба. Взагалі, огірок відмінно поєднується зі шпротами і грінками з часником. Також додайте по кілька гілочок свіжої зелені, наприклад петрушки.
7. Бутерброди готові, і подавати їх краще відразу, так як через деякий час корочка вже не буде хрусткою.