Бутерброди зі шпротами і свіжим огірком
Проста, але смачна закуска - бутерброди зі шпротами і свіжим огірком - готується буквально в три етапи. Використовуються найпростіші продукти. З банки консервованих шпротів, половини буханця хліба і цілого огірка можна приготувати цілу гору апетитної закуски. Для застілля з великою кількістю гостей в самий раз, особливо якщо весь фуршет готується в дві руки. Краще використовувати для закуски пшеничний хліб - батон або тостерний. Перед тим як покласти зверху огірки і рибку, потрібно підсмажити хліб з двох сторін - закуска стане ще більш хрусткою, що, зрозуміло, буде тільки в плюс.
Складові
- 2-3 скибочки хліба
- 4-6 скибочок свіжого огірка
- 1 ст. л. рослинної олії
- 2 ч. Л. майонезу
- 6-9 консервованих шпротів в олії
- 3-4 гілочки свіжої петрушки
Приготування
1. Візьміть пару-трійку шматочків пшеничного або житнього хліба. Можна взяти домашню або магазинну брускетту з шматочками смаженої цибулі, маслинами, спеціями і прянощами, насінням. Хліб необов'язково повинен бути свіжим, сьогоднішнім. Вчорашній цілком підійде. Більш того, він менше кришиться.
2. Огірок перевірте на гіркоту, наріжте кружальцями або смужками - можна зняти рівні тонкі слайси овощечисткой.
3. Сковороду (звичайну або гриль) змастіть маслом для смаження. Обсмажте хліб з двох боків до утворення золотистої скоринки.
4. Змастіть підсмажені шматочки хліба з одного боку майонезом (можна взяти домашній, будь-якої жирності) або сметаною.
5. Покладіть на заготовки по 2-3 скибочки огірка.
6. Зверху на скибочки огірків покладіть шпроти - по 2-3 штучки, залежить від розміру шматочка хліба. В якості експерименту можна спробувати шпроти, консервовані в томаті.
7. Розкладіть бутерброди на блюді для подачі. Не забудьте присипати рубаною свіжою зеленню, наприклад петрушкою.