Бутерброди зі шпротами, солоним огірком і яйцем
Бутерброди зі шпротами, солоним огірком і яйцем - це якраз той випадок, коли з простих і доступних продуктів можна приготувати смачну і навіть цілком святкову закуску. На приготування у вас піде буквально 10 хвилин, якщо варені яйця є, ну а якщо ні, то хвилин за 20 впораєтесь. Хліб для бутербродів підійде будь-який: пшеничний, житній, цільнозерновий, з насінням або висівками. Шпроти краще використовувати найсмачніші, перевірених виробників. А солоні огірки при необхідності цілком можна замінити маринованими.
Складові
- 3-4 скибочки хліба
- 3-4 ст. л. майонезу
- 1 куряче яйце
- 1 солоний або маринований огірок
- 6-8 консервованих шпротів
Приготування
1. Хліб для бутербродів підійде будь-який - можна взяти батон, або вже нарізаний тостерний хліб. Скибочки можна обсмажити на рослинному або вершковому маслі, підсушити в тостері або духовці, щоб вийшла хрустка золотава скоринка.
2. Змастіть кожен шматочок з одного боку майонезом.
3. Яйце зваріть круто, наріжте кружальцями і покладіть по 1-2 на кожен шматочок хліба.
4. Розкладіть на бутерброди тонкі скибочки огірка.
5. На кожен бутерброд покладіть шпроти - по парі або більше, в залежності від розміру.
6. Бутерброди готові. Якщо знайдеться свіжа зелень (петрушка, кріп, зелена цибуля), можна прикрасити їх, поклавши зверху зелень в цілому або нарізаному вигляді. Такі бутерброди відмінно вгамують голод і дозволять дочекатися основного блюда, так і на святковому столі вони не виявляться зайвими.