Бутерброди зі шпротами і яйцем
Бутерброди зі шпротами і яйцем - простий варіант закуски. Приготувати їх можна кількома способами: нарізати варені яйця кружечками і покласти на підсмажений хліб; натерти яйця на тертці, змішати з майонезом і намазати на хліб; збити сире яйце з сіллю і посмажити тонкий млинець, покласти його на хліб. Щоб смак омлетного млинчика вийшов більш оригінальним, можна приготувати його за принципом японського тамаго-яки для суші: додати до яйця трохи соєвого соусу (1 ст. Л.) І пару пучок цукру.
Складові
- 1 куряче яйце
- 1 ст. л. соєвого соусу
- 2 щіпки солі
- 2 щіпки цукру
- 2 ч. Л. майонезу
- 4-6 консервованих шпротів
- 2-3 скибочки хліба
- 1 ст. л. рослинної олії
- 2-3 кружечка свіжого огірка
- 2-3 гілочки свіжої зелені
Приготування
1. Розбийте в миску яйце, долийте соєвий соус з класичним смаком або добавками, додайте сіль і цукор. Збийте яйце виделкою і вилийте на змащену маслом розігріту сковороду.
2. Смажте яйце на слабкому вогні пару хвилин, поки воно не «схопиться» повністю. Потім зніміть зі сковороди і дайте охолонути.
3. Шматочки хліба для бутербродів можна обсмажити на сухій сковороді або з додаванням ложки масла. Можна використовувати сковороду-гриль, щоб отримати апетитні підсмажені смужки.
4. Змастіть шматочки хліба майонезом, можна натерти скоринки зубчиком часнику для більшої пікантності.
5. Яєчний млинець розділіть навпіл і покладіть ці половинки на шматочки хліба.
6. На омлет укладіть шпроти, додайте пару кружечків свіжого огірка.
7. Можна покласти на бутерброди по гілочці свіжої зелені. Подавайте закуску відразу, поки скоринка хліба ще хрустка.