Бутерброди з ковбасою і яйцем на сковороді
Бутерброди з ковбасою і яйцем на сковороді можуть стати простим і смачним сніданком, а також перекусом, їх можна взяти і в дорогу (тільки запасіться серветками). Ковбаса підійде будь-яка - варена, варено-копчена або сирокопчена. Враховуйте, що особливо суха ковбаса після підсмажування стане ще суші - точніше, жорсткіше. Однак в будь-якому випадку це буде смачно. Яйця використовуються курячі, але в принципі і перепелині можливі.
Складові
- 2-3 скибочки хліба
- 4-6 скибочок ковбаси
- 2-3 курячих яйця
- 2 ст. л. рослинної олії
- 3 щіпки солі
- листя салату для подачі
Приготування
1. Візьміть шматочки хліба однакової товщини і відповідних розмірів, щоб можна було вирізати серединку, покласти всередину ковбасу і залити яйцями. Підійде хліб для тостів, краще з пшеничного борошна. Ковбасу наріжте тонкими кружечками.
2. Виріжте з кожного шматочка хліба серединку, проводячи ножем практично біля самої кірки.
3. Сковороду змажте рослинним маслом, розігрійте і викладіть шматочки хліба. Смажте на слабкому вогні до золотистої скоринки, хвилини по 2-3.
4. Переверніть хліб на іншу сторону. Тепер не потрібно чекати, поки хліб підсмажиться - переходите до наступного етапу.
5. В серединки хлібних шматочків покладіть шматочки ковбаси. прожарте хвилину.
6. Поки смажиться ковбаса, вбийте в миску пару яєць і збийте виделкою. Перелийте потім яйця в середину заготовок для бутербродів.
7. Смажте хліб з яйцями хвилини 3-4, після чого накрийте «кришечками», можна злегка втиснути їх всередину.
8. Смажте бутерброди ще хвилини 3-4, залежить від того, яку консистенцію яйця ви хочете отримати. Подавайте бутерброди гарячими або теплими, можна на листі салату.