Бутерброди з ковбасою, сиром і яйцем в духовці
Бутерброди з ковбасою, сиром і яйцем в духовці готувати, напевно, трохи довше, а за смаком вони виходять в принципі такі ж, як на сковороді. Хіба що не потрібно стояти біля плити і стежити за процесом. Хоча через 10 хвилин запікання закуски все ж потрібно заглянути в духову шафу, щоб не підгорів хліб. Якщо яйце «втече» зі своєї хлібної форми, то і воно може підгоріти на деку. Тому краще виставляти невелику температуру і запікати трохи довше.
Складові
- 3 скибочки хліба
- 70 г твердого сиру
- 1 куряче яйце
- 3 щіпки солі
- 3 щіпки чорного меленого перцю
- 3 шматочки ковбаси
- 2 ст. л. рослинної олії
Приготування
1. Візьміть гострий ніж і шматочки хліба для бутербродів. Акуратно виріжте серединку незалежно від форми шматочка хліба.
2. Твердий сир візьміть будь-який - солоний, прісний, з горіхами, спеціями, зеленню. Також можна взяти моцарелу, плавлений або ковбасний сир. Подрібніть сир за допомогою терки. Якщо сир м'який, то можна його злегка заморозити - буквально 20 хвилин в морозильній камері, після чого натерти на тертці.
3. Форму для запікання або деко можна застелити фольгою і його змастити рослинним маслом. Розкладіть на фользі шматочки хліба з вирізаною серединкою, в центр покладіть по кружечку ковбаси. Ковбаса може бути будь-яка - візьміть варену, домашню, сервелат або салямі.
4. Зверху шматочки ковбаси засипте сиром, злегка утрамбуйте його.
5. У піалу вбийте яйце, підсолити його і додайте спеції, збийте виделкою. Налийте невелику кількість збитого яйця в кожну заготовку. Поставте в розігріту до 160 градусів духовку і почекайте хвилин 10.
6. Дістаньте бутерброди з духовки і накрийте серединками хліба. Запікайте ще 5-7 хвилин.
7. Смачні апетитні бутерброди готові і можна їх подавати до чаю, какао або кави.