Бутерброди з ковбасою і сиром
Бутерброди з ковбасою і сиром - це одна з найпопулярніших закусок, і приготувати її можна декількома способами. Наприклад, попередньо можна підсмажити хліб на сковороді, в тостері або підсушити в духовці. Хліб підійде будь-який - звичайний пшеничний, житній, висівковий. Можна використовувати хліб з сушеними травами, насінням, горіхами і сухофруктами. Зазвичай хліб, перед тим, як покласти «начинку», чим-небудь намазують. Це може бути соус, наприклад майонез, а також кетчуп, гірчиця. Можна і маслом намазати.
Складові
- 3-4 скибочки хліба
- 6-8 скибочок ковбаси
- 6-8 скибочок твердого сиру
- 3-4 листи салату
- 15-20 г вершкового масла
- 3-4 гілочки свіжої петрушки
Приготування
1. Відріжте кілька скибочок хліба однакової товщини, можна взяти вже нарізаний хліб.
2. Ковбасу і сир наріжте тонкими скибочками. Листя салату (можна взяти будь-який сорт) помийте і обсушіть, довгі стебла можна обрізати.
3. Масло краще заздалегідь дістати з холодильника і дати йому злегка підтанути. Потім намажте шматочки хліба тонким шаром.
4. На шматочки з маслом покладіть листя салату.
5. На салат укладіть ковбасу. Вона також може бути будь-якого сорту - наприклад, варена, варено-копчена, сирокопчена або сиров'ялена.
6. Покладіть на бутерброди скибочки сиру. Його сорт також не має особливого значення, наприклад солоний, прісний, зі спеціями, зеленню, горіхами або насінням.
7. Прикрасьте бутерброди гілочками свіжої зелені - петрушкою, кропом, базиліком. Бутерброди можна подати на сніданок або перекус, до чаю. Також можна звернути їх у фольгу або пергамент і взяти з собою в дорогу або на роботу.