Бутерброди з ковбасою, сиром і помідорами
Прості і нехитрі бутерброди з ковбасою, сиром і помідорами цілком можна подати як святкову закуску, навіть якщо це звичайний сніданок. Всі інгредієнти найчастіше є в холодильнику, плюс трохи фантазії. Якщо хочете здивувати гостей або ближніх, можна запастися оригінальними видами ковбаси і сиру. Хліб теж можна придбати незвичайний, наприклад бездріжджовий з насінням, травами і спеціями.
Складові
- 3-4 скибочки хліба
- 3-4 ст. л. майонезу
- 6-8 скибочок ковбаси
- 6-8 скибочок сиру
- 2 помідори
- 3-4 гілочки свіжої зелені
Приготування
1. Хліб візьміть будь-який, можна спекти і самостійно, наприклад з сиром, смаженою цибулею, який-небудь кольоровий хліб, з додаванням соку шпинату, буряка, меленого шафрану. Зручним варіантом виявиться тостовий хліб.
2. Кожен шматочок змастіть майонезом.
3. Ковбаса згодиться теж найрізноманітніша: варено-копчена, сиров'ялена, сирокопчена або варена, в якості альтернативного варіанту підійде шинка або балик. Наріжте досить тонкими скибочками. Помідори помийте і наріжте тонкими акуратними кружальцями. Для акуратної нарізки ніж повинен бути гострим.
4. На заготовки для бутербродів викладіть скибочки ковбаси.
5. Твердий сир наріжте тонкими скибочками і покладіть поверх ковбаси. Можна використовувати плавлений сир, м'який сир (моцарелу, сулугуні).
6. На сир покладіть кружальця помідорів. Залишилося трохи оформити перед подачею, і можна пробувати.
7. Прикрасьте помідори крапелькою майонезу і гілочкою свіжої петрушки. бутерброди готові.