Бутерброди з яйцем на сковороді
Прості, але разом з тим популярні бутерброди з яйцем на сковороді - це, по суті, грінки з яйцями, але подані в іншій формі. В цей рецепт можна додати ковбасу, сир, помідори, куряче м'ясо, навіть шматочки риби - начинка буде готуватися разом з яйцем, всередині самого бутерброда. Вважаємо, що дітям такий варіант сподобається більше, ніж звичайні грінки.
Можна брати такі бутерброди на роботу або в поїздку (в якості перекусу), але враховуйте, що через деякий час вони перестануть бути хрусткими і яєчня всередині застигне.
Складові
- 2-3 скибочки хліба
- 2 ст. л. рафінованої олії
- 2-3 курячих яйця
- 2 щіпки солі
- овочі, соління для подачі
Приготування
1. Хліб можна використовувати різний: магазинний або домашній, житній, пшеничний або зі змішаної борошна, з часником, насінням, спеціями. Відріжте пару-трійку скибочок товщиною 6-7 мм (можна придбати і вже нарізаний хліб).
2. Тепер завдання - вирізати ножем центральну частину в кожному шматочку. Тобто повинна вийти імпровізована рамка.
3. Розігрійте сковороду і налийте трохи олії. Покладіть хлібні шматочки - рамки і серединки. Обсмажуйте на слабкому вогні пару хвилин, до появи золотистої скоринки.
4. Переверніть шматочки хліба на іншу сторону.
5. Вбийте яйця в рамки. Можна використовувати і перепелині яйця, якщо пропорційно збільшити їх кількість.
6. Підсоліть яйця, дайте їм злегка схопитися, після чого накрийте яйця підсмаженими з двох сторін серединками. Накрийте кришкою і смажте бутерброди ще хвилини 3-4. Якщо хочете, щоб центр бутерброда залишився рідким, то зніміть хліб зі сковороди раніше. Якщо смажите бутерброди дітям, то краще дочекатися, поки яйце всередині повністю приготується.
7. Подавайте бутерброди гарячими, можна зі свіжими овочами або соліннями, зеленню і соусом (кетчупом, майонезом).