Бутерброди зі шпротами і солоним огірком
Ароматні шпроти у багатьох викликають асоціацію зі святом і застіллям. Але сумно подавати їх просто так, краще придумати якусь закуску, наприклад бутерброди зі шпротами і солоним огірком. Зробити їх простіше простого, але якщо нагрянули неждані гості, то цілком можна запропонувати такі бутерброди на час очікування вже повноцінного частування.
Складові
- 4-5 шматочків хліба
- 2 ст. л. майонезу
- 3 зубчики часнику
- 10 гілочок свіжої петрушки
- 1 солоний огірок
- 5-10 консервованих шпротів в олії
Приготування
1. Наріжте хліб тонкими шматочками. Підійде і житній, і пшеничний хліб. Для рецепта був використаний житній з насінням.
2. Зробіть ароматну масу для намазування бутербродів: змішайте в піалі майонез або сметану, свіжу рубану зелень (половину всієї кількості), при бажанні додайте очищений і подрібнений часник. перемішайте.
3. Намажте кожен шматочок хліба майонезній масою. Попередньо хліб можна підсушити на сковороді або в духовці.
4. Огірок наріжте тонкими кружечками (поперек) або овалами (навскоси), якщо огірки дрібні (корнішони), можна розрізати їх навпіл уздовж. Покладіть по одному-два скибочки на кожен бутерброд.
5. На огірки або поруч з ними (в залежності від розміру бутерброда) покладіть по одному або кілька шпротів.
6. Перед подачею прикрасьте бутерброди гілочками свіжої петрушки, кропом або зеленою цибулею.