Бутерброди з помідорами, сиром і часником
Одна з найпростіших і популярних закусок, і в побуті, і в свято, - бутерброди з помідорами, сиром і часником. Сир можна використовувати будь-який: відмінно підійде твердий, а також плавлений з будь-якими добавками. Можна зробити смак часнику більш вираженим, якщо дрібно його нарізати і змішати з сиром. А можна надати легку часникову нотку, якщо злегка натерти зубчиком скоринки хліба.
Складові
- 100 г твердого сиру
- 1,5 ст. л. майонезу
- 2 щіпки солі
- 2 щіпки чорного меленого перцю
- 2-3 скибочки хліба
- 2-3 кружечка помідора
- 2-3 гілочки свіжої зелені.
Приготування
1. Твердий сир будь-якого сорту дрібно натріть на тертці. Якщо вирішите використовувати плавлений сир, то попередньо потримайте його в морозильній камері 15-20 хвилин - в такому випадку він не буде прилипати до рук і тертці.
2. Тертий сир перекладіть в піалу. Зубчики часнику почистіть і дрібно наріжте, перекладіть в піалу.
3. Злегка підсолити сир з часником, додайте спеції, прянощі для більш яскравого смаку. Покладіть майонез або нежирну сметану. Майонез підійде будь-який, навіть пісний, а можна взяти домашній з будь-якими добавками.
4. Перемішайте всі продукти в піалі до отримання однорідної в'язкої сирної маси з яскраво вираженим часниковим запахом.
5. Хліб підійде будь-який - пшеничний, житній. Шматочки також можуть бути будь-якої форми, ось тільки товщина їх повинна бути однаковою. За бажанням хліб можна попередньо підсмажити або підсушити в духовці або тостері. Кожен шматочок намажте сирною масою.
6. Помідор помийте і наріжте тонкими кружечками, покладіть по кружечку зверху на скибочки хліба з сиром і часником. бутерброди готові.
7. Перед подачею прикрасьте бутерброди свіжою зеленню.