Бутерброди з помідорами і часником
Бутерброди з помідорами і часником - проста закуска, якою можна злегка вгамувати голод, поки готується основна страва на обід або вечерю. Такі бутерброди можуть бути приготовлені декількома способами - наприклад, намазати шматочки хліба майонезом і зверху укласти кружечки помідора, присипати подрібненим часником. Також можна зробити помідорні масу з овочів з шматочками часнику з додаванням того ж майонезу, солі і спецій, а потім намазати на шматочки пшеничного або житнього хліба. Виходить смачніше, якщо хліб попередньо підсмажити на сковороді або в тостері.
Складові
- 4-5 скибочок білого хліба
- 2 ст. л. масла для смаження
- 2 помідори
- 1,5 ст. л. майонезу
- 2 щіпки солі
- 2 щіпки спецій
- 2-3 зубчики часнику
- 3-4 пера зеленої цибулі
Приготування
1. Пшеничний хліб наріжте на шматочки товщиною близько 1 см. Можна взяти не найсвіжіший хліб, його зручніше різати - менше кришиться.
2. На сковороду налийте невелику кількість масла для смаження. Можна змастити сковороду і шматочком вершкового масла. Покладіть на розпечену поверхню шматочки батона і смажте на слабкому вогні хвилини 2-3, до того моменту, як утворюється золотава хрустка скоринка. Переверніть і смажте ще пару хвилин.
3. Тепер можна натерти грінки зубчиком часнику або змішати часник з помідорами. Помідори нарізати дрібними кубиками, краще вибрати не перезрілі і не недозрілі плоди.
4. У піалу складіть нарізані помідори і часник, дрібно нарізаний або пропущений через прес.
5. Додайте в піалу майонез (можна сметану), а також трохи солі, спецій і дрібно нарізану зелену цибулю. Можна додати і іншу зелень - кріп, петрушку, базилік.
6. Акуратно викладіть цю масу з овочів на шматочки підсмаженого хліба.
7. Подавати закуску потрібно відразу, так як через помідорів хліб може розмокнути.