Бутерброди з червоною ікрою і сирним сиром
Класичну закуску можна дещо видозмінити, завдяки чому виходять смачні та оригінальні бутерброди з ікрою і сиром. Сир можна використовувати плавлений або сирний, як в рецепті. У свою чергу, сирний сир може бути з добавками (свіжа зелень, шматочки риби, спеції) або ж класичним. Хліб для закуски підійде будь-який, на ваш смак - пшеничний, житній, цільнозерновий або висівковий. За бажанням можна попередньо його підсушити в духовці, тостері або на сковороді.
Складові
- 4 ч. Л. червоною зернистої ікри
- 50 г сирного сиру з кропом
- 2 скибочки пшеничного хліба
- 2-4 скибочки свіжого огірка
- 4-6 гілочок свіжої зелені
- 4 щіпки спецій (за бажанням)
- 2 щіпки солі
Приготування
1. Підготуйте всі необхідні продукти для приготування простий і смачної закуски. Продукти, в принципі, все прості і доступні. Червона ікра може бути будь-яка - лосося, горбуші, форелі, кети. Вона може бути більш-менш великої. Але в будь-якому випадку, ікра повинна бути свіжою і, по можливості, без гіркуватості.
2. Шматочки хліба за бажанням підсмажте на сухій розжареній сковороді або підсушіть в духовці (тостері). Потім дайте хлібу охолонути і намажте сирним сиром.
3. Великі шматочки хліба розріжте на 2-3 частини, щоб бутерброди вийшли невеликими, буквально на 1-2 «укусу».
4. Свіжий огірок помийте, обріжте з двох сторін. Обов'язково перевірте овоч на гіркоту, потім відріжте кілька скибочок і покладіть зверху на бутерброди.
5. Додайте на бутерброди гілочки свіжої зелені - можна використовувати петрушку, кріп, рукколу, базилік. Попередньо зелень потрібно помити і обсушити.
6. Викладіть на бутерброди червону ікру з допомогою чайної ложечки.
7. Перед подачею бутерброди злегка підсолити, присипте спеціями і додайте ще зелень. Подавати закуску можна відразу - перед основною стравою або ж як доповнення до нього. Ідеально підійде закуска для святкового столу.