» » Риба запечена в духовці: 10 смачних рецептів

Риба запечена в духовці: 10 смачних рецептів


Я практично не зустрічала людей, які не любили б рибу. І це не випадково, вона не тільки дуже корисна, але також і дуже смачна. І тому, як тільки її не готують - і варять, і парять, і смажать, і запікають.

Причому, рецептів приготування просто не перелічити, і все не приготувати. Коли почала підготовку до сьогоднішньої статті, то зіткнулася з труднощами в тому, що рецептів виявилося настільки багато, що я навіть не могла визначитися з вибором, що включати до статті, а що ні.

І якщо навіть взяти одну з тем, як у нас сьогодні - запечена риба, то стільки знайшлося гідних страв! Всі вони заслуговують найпильнішої уваги, так як приготувати по ним досить просто, а виходить все не просто смачно, а дуже смачно!

Тому, пропоную сьогодні досить велику добірку рецептів, і надаю Вам робити вибір самим. У всіх різні смаки і переваги, постараюся врахувати їх в сьогоднішньому меню.

Риба запечена в духовці: 10 смачних рецептів

зміст:

  • Горбуша запечена в духовці під маринадом
  • Судак, фарширований білими грибами і запечений в духовці у фользі
  • Риба, запечена з картоплею і овочами
  • Минтай з картоплею під соусом «Бешамель»
  • Філе тріски запечене в духовці з овочами і горіхами
  • Риба запечена в духовці з креветками і авокадо в вершках
  • Риба в соєвому соусі з медом і імбиром
  • Форель фарширована овочами, грибами і шпиком
  • Лосось в духовці з бобами
  • Запечена риба, фарширована гречаною кашею

Горбуша запечена в духовці під маринадом

За цим рецептом можна готувати з будь-якої риби, але я пропоную використовувати в ньому горбушу, вона не має великої кількості кісток, не дуже жирна і не дуже дорога.

У мене в одній зі статей є дуже смачний рецепт горбуші, запеченої у фользі з картоплею, помідорами і сиром під сметанним соусом. Запікається вона в духовці. Рецепт випробуваний не тільки мною, а й багатьма моїми друзями. Горбуша виходить ніжною, ароматною, нітрохи не сухий, в загальному - смакота.

Риба запечена в духовці: 10 смачних рецептів

Це один з моїх улюблених рецептів. І якби я вже не описала цей рецепт раніше, я б неодмінно включила його в сьогоднішню підбірку. Але повторюватися немає ніякого сенсу, тим більше, що якщо захочете з ним ознайомитися, можна просто перейти по посиланню. А у мене сьогодні є не менш прекрасний рецепт з горбушей, яким я із задоволенням поділюся.

Нам знадобиться:

  • горбуша - 1 шт (велика)
  • мандарини - 3 шт (можна апельсини - 2 шт)
  • сіль і мелений перець - за смаком
  • спеції - коріандр, мускатний горіх, кардамон - 1 - 1,5 ч. ложки
  • розмарин - сушений або свіжий (2 гілочки або дві щіпки)

приготування:

1. Рибу очистити від луски і нутрощів, видалити плавники і голову, обсушити паперовими рушниками. Порізати на шматочки товщиною 2,5 - 3 см.

Якщо використовуєте заморожену горбушу, то заздалегідь дістаньте її з морозильної камери і дайте їй можливість розморозити при кімнатній температурі.

2. Змішати всі спеції. Я вказала ті спеції, які використовувала сама, але в загальному, можна використовувати і ті спеції, якими зазвичай користуєтеся Ви. Я спеціально використовую саме цей набір, тому що коріандр і кардамон підкреслять всі достоїнства риби і зроблять її смак найбільш насиченим. Мускатний горіх - дасть приємний горіховий смак, а розмарин - легку лимонну нотку.

3. Викласти рибу в миску і обсипати з двох сторін сіллю і перцем свіжомеленим. Можна використовувати і звичайний, вже перемелений перець, але якщо Ви його тільки що перемололи, це ж буде просто незрівнянний аромат!

Втерти сіль і перець в шкіру і внутрішню частину риби. Робити це обережно, щоб не поранитися гострими зрізами від кісток.

Риба запечена в духовці: 10 смачних рецептів

4. Потім обсипати спеціями і також втерти їх в м'якоть риби. Залишити на 20 хвилин, щоб спеції і сіль з перцем промаринували її.

5. Зазвичай я готую за цим рецептом, використовуючи апельсини. Але сьогодні я вирішила внести в рецепт зміни і приготувати по ньому з мандаринами. Мені й самій цікаво, що вийде. Люблю експериментувати!

Риба запечена в духовці: 10 смачних рецептів

6. Коли наша рибка замаринувалася, то її треба викласти в форму для запікання. У мене є невелика скляна форма з кришкою, вона буде дуже до речі. Якщо форма без кришки, то приготуйте фольгу, прикриємо форму нею.

7. Після того, як поклали щільно шматочки горбуші, розрізати два мандарина навпіл, одну половинку відкладаємо, а з трьох видавлюємо сік прямо на рибу. Я роблю це руками, з соковижималкою довго возитися, та потім ще й мити її, а тут все швидко.

Риба запечена в духовці: 10 смачних рецептів

8. Це друга частина нашого маринаду, тому даємо постояти горбуші ще 10 хвилин. А тим часом, ставимо на розігрів духовку. Нам буде потрібна температура 210 градусів.

9. Після закінчення цього часу, накрити форму кришкою або прикрити фольгою, щільно притиснувши її до стінок. Поставити її в духовку і запікати 20 хвилин.

Риба запечена в духовці: 10 смачних рецептів

10. Нарізати кружечками залишився мандарин і ще половинку.

11. Через 20 хвилин дістати форму. Відкривши кришку, бачимо, що горбуша побіліла, має приємний вигляд і смачний аромат. Додамо аромату і викладемо поверх риби кружечки мандарина.

Риба запечена в духовці: 10 смачних рецептів

12. Поставити форму в духовку ще на 10 хвилин. Запікати також при закритій кришці.

13. Дістати форму і дати постояти 10 хвилин в закритому стані. У цей час процес приготування все ще буде тривати. Також ми побачимо, що від риби і мандарина виділився сік. Їм будемо поливати горбушу. Так вона не буде сухою.

14. Подавати рибу з будь-яким гарніром або салатом, полив соком. Можна також прикрасити за бажанням парою часточкою лимона.

15. Їсти з задоволенням!

Рибка виходить ніжною, зовсім не сухий і чудовою на смак!

До речі, поділюся секретом. Якщо немає особливого часу для маринаду, то готуйте так само, але не витримуйте час. Це цілком припустимо, і тоді час приготування зменшиться в два рази.

Зараз йде пост, і багато людей дотримуються його. Я вже писала, які страви можна приготувати в пост, але там немає страв з риби. Хоча в окремі дні риба дозволена. Так ось цей рецепт, як раз для такого випадку, тут немає ні сиру, ні сметани, ні майонезу.

Так що рецепт на всі випадки життя - по ньому можна готувати хоч в будні, хоч у свята. Обов'язково приготуйте таку рибку, і вона Вас не розчарує.

Судак, фарширований білими грибами і запечений в духовці у фользі

Коли мені вдається купити свіжого судака, я особливо не мудрують, просто натираю її сіллю, спеціями, поливаю сметаною і відправляю в духовку на 30 хвилин. Але готуючи цю статтю я вирішила зафаршіровать його грибною начинкою.

Судак має біле смачне не жирне м'ясо, тому воно добре буде поєднуватися з грибами. До того ж в ньому мало дрібних кісток, і його можна фарширувати. Але в загальному, можна взяти і іншу рибу.

Нам знадобиться:

  • судак - 1 шт (1 кг)
  • гриби - 250 - 300 гр
  • цибуля - 2 шт
  • болгарський перець - 150 гр
  • розмарин - 2 гілочки
  • чебрець - 3 - 4 гілочки
  • сіль за смаком
  • лимон - 1 шт
  • сир твердий - 100 гр
  • масло рослинне - 2 - 3 ст. ложки

приготування:

1. Рибка у мене свіжа, тому розморожувати її не треба, і це здорово. Чистимо її від нутрощів і луски. Я вирішила запекти її з головою, щоб вона красиво виглядала на блюді, тому прибрала зябра і очі, і ретельно промила всю тушку.

Зябра треба видаляти обов'язково, при приготуванні вони дають гіркий смак страви. А якщо варите юшку з голів, то бульйон буде не тільки гірчити, але також ще і стане каламутним.

2. М'ясо у судки дуже ніжне і смачне, а гриби я використовую лісові, білі заморожені, тому не будемо перебивати смак і запах зайвими спеціями. Будемо використовувати лише розмарин, він дасть легкий лимонний смак, і чебрець, дає запах свіжості. З цієї ж причини не будемо використовувати перець.

Риба запечена в духовці: 10 смачних рецептів

3. Натерти тушку сіллю, посипати чебрецем. Якщо немає свіжих гілочок чебрецю, то можна використовувати і сушений, купити його в даний час не складає труднощів.

4. Полити тушку соком лимона, як зовні, так і всередині. Дати полежати і просочитися 10 -15 хвилин.

5. А тим часом займемося начинкою. Для цього цибулю порізати півкільцями, приготувати гриби і болгарський перець. Так як зараз не сезон ні на те, ні на інше, я буду використовувати їх замороженими. Як я вже говорила у мене білі гриби, але Ви можете використовувати будь-які, які є у Вас. Можна готувати начинку і з печерицями.

Риба запечена в духовці: 10 смачних рецептів

І гриби, і перець вже нарізані.

6. Зігріти на сковороді олію і обсмажити на ньому цибулю.

Риба запечена в духовці: 10 смачних рецептів

Коли він злегка зазолотиться, додати гриби, можна попередньо їх не розморожувати. Обсмажити все разом 5 хвилин, після чого додати болгарський перець, і смажити ще 5 хвилин.

Риба запечена в духовці: 10 смачних рецептів

Можна перець в рецепті не використовувати, це одна з моїх знахідок. Зустріла якось в одному з описів, що начинку як таку можна готувати з грибів і болгарського перцю. Здавалося б не зовсім поєднувані продукти, але я випробувала. Виявилося досить непогано! З тих пір іноді готую таку начинку, ось і сьогодні вирішила її використовувати.

Риба запечена в духовці: 10 смачних рецептів

Так що вирішуйте самі, додавати перець, чи ні.

7. Дати начинці трохи охолонути.

8. Деко змастити маслом і вистелити його фольгою. Фольгу також змастити маслом. Покласти на неї рибу і викласти всередину начинку, заколоти черевце зубочистками, щоб начинка не випала.

Риба запечена в духовці: 10 смачних рецептів

Багато начинки не накладаються, повинне бути місце, щоб і рибі, і самої начинці було куди збільшуватися в об'ємі в процесі приготування.

Яке - то кількість начинки залишиться, її будемо використовувати для подачі.

9. Поверх зафаршіровать тушки покласти дві гілочки розмарину і дві - три гілочки чебрецю, Рибу загорнути у фольгу і поставити в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин.

10. Тим часом, поставити варитися картопля для гарніру. А також знову поставити на повільний вогонь залишилася грибну начинку. Загальний час теплової обробки свіжих грибів має становити не менше 20 - 25 мнуть, а ми обсмажували їх всього 10 хвилин. Тому доводимо гриби до готовності.

11. Сир потерти на тертці. Через 25 хвилин деко з рибою дістати, розкрити фольгу, прибрати гілочки чебрецю і розмарину і посипати зверху сиром.

Фольгою при цьому закривати вже не треба. Зменшити температуру в духовці до 180 градусів, і знову поставити деко в духовку на 10 - 15 хвилин, щоб риба покрилася красивою рум'яною скоринкою.

12. Викласти судака на велике блюдо, прибравши зубочистки. Посипати свіжою зеленню. На блюдо, з боку спинки викласти відварну картоплю, з боку черевця залишилася грибну начинку. Прикрасити помідорами, огірками, свіжою цибулею.

Риба запечена в духовці: 10 смачних рецептів

13. Подати до столу, розрізати на шматочки і їсти з задоволенням. Але акуратно, прибираючи всі кісточки.

Тут відразу виходить і запечена риба, і гарнір до неї. Дуже зручно, ситно і смачно!

Риба, запечена з картоплею і овочами

Риба, запечена в духовці з картоплею по суті є черговим блюдом, яке дуже часто готується в багатьох будинках. Схема приготування всюди одна і та ж, єдина відмінність в тому, що крім картоплі де - то додають одні овочі, де - то інші. Заливка також може відрізнятися одна від однієї, де - то верхній шар просто присипається сиром, десь готується сметанний або вершковий соус, а де - то соус «Бешамель».

А я сьогодні пропоную ось такий варіант, а Ви можете взяти його на озброєння, або замінити овочі на інші. Але так як рецепт з картоплею, то її все ж пропоную залишити.

Нам знадобиться:

  • філе риби - 1 кг
  • картопля - 1 кг
  • помідори - 2 - 3 шт
  • майонез - до смаку (можна сметану)
  • сир - 150 - 200 гр
  • спеції для риби - 1 ч. ложка
  • сіль, перець - за смаком
  • рослинне масло - для змащування форми

приготування:

1. Філе риби порізати невеликими шматочками. Можна використовувати будь-яку рибу, яку любите, або яку купили на вечерю. Викласти філе в миску, посолити, поперчити, додати спеції і перемішати. Дати трохи полежати, щоб сіль і перець проникли в м'якоть.

Риба запечена в духовці: 10 смачних рецептів

2. Картоплю очистити, розрізати на дві половинки і порізати тонкими шматочками. Так як риба запече досить швидко, то необхідно, щоб і картопля встиг дійти до готовності разом з нею, тому різати треба якомога тонше.

3. Картопля також скласти в миску, посолити, поперчити і перемішати.

Риба запечена в духовці: 10 смачних рецептів

4. Помідори розрізати на дві половинки і порізати такими ж шматочками, як і картопля.

Риба запечена в духовці: 10 смачних рецептів

5. Форму для запікання змастити маслом, можна використовувати, як вершкове, так і рослинне.

6. На дно форми викласти половину порізаної картоплі.

Риба запечена в духовці: 10 смачних рецептів

7. Потім викласти всю рибу, розподіливши її рівномірно і акуратно.

Риба запечена в духовці: 10 смачних рецептів

8. Наступним шаром у нас підуть помідори. Викладаємо їх злегка внахлест, накладаючи часточки один на одного. Помідори треба злегка посолити.

9. Наступним шаром викладаємо що залишилася картоплю, яку в свою чергу змащуємо шаром майонезу, або сметани. Товщину шару визначайте самі.

Риба запечена в духовці: 10 смачних рецептів

Риба запечена в духовці: 10 смачних рецептів

Більш товстий шар майонезу більш калорійний, ніж менший шар сметани. Це основний критерій, за яким можна визначити потрібну товщину.

10. Зверху посипати натертим на тертці сиром.

Риба запечена в духовці: 10 смачних рецептів

11. Духовку прогріти до 210 градусів. Форму прикрити фольгою, щоб підвищити температуру запікання і не дати сиру пригоріти. І поставити її в духовку на 25 - 30 хвилин. За цей час, картопля повинна бути повністю готова.

Можна скраєчку дістати шматочок і спробувати. Якщо картопля нарізана крупненький і ще не готова, то форму треба повернути назад в духовку, не забувши прикрити фольгою.

12. Після закінчення відведеного часу, форму дістати, прибрати фольгу, зменшити температуру в духовці до 180 градусів і поставити її знову в духовку. Нам треба, щоб сир покрився красивою рум'яною скоринкою. На це може знадобиться 10 -15 хвилин.

Риба запечена в духовці: 10 смачних рецептів

13. У міру готовності форму із запеченою рибою і овочами дістати, розрізати на шматочки і подати так, щоб всі верстви були збережені. При цьому можна прикрасити страву зеленню.

Риба запечена в духовці: 10 смачних рецептів

14. Їсти з задоволенням!

За таким же принципом можна готувати цю страву з морквою, кабачками, цибулею, болгарським перцем.

Минтай з картоплею під соусом «Бешамель»

Раз вже заговорила в попередньому рецепті про соус «Бешамель», то саме час поділитися рецептом. А щоб як - то урізноманітнити нашу сьогоднішню підбірку, дозвольте поділитися відео, яке я знайшла на просторах інтернету.

Рецепт дуже простий. Підкуповує в ньому те, що не треба купувати для його приготування яку - то дорогу рибу, приготувати по ньому пропонується з філе минтая. Риба недорога і доступна для всіх.

Зауважте, готується страва практично за такою ж схемою, як і попередній рецепт. Але в складі лише картопля і риба. Про це я і згадувала, що схема одна, склад продуктів різний. Ну, а соус «Бешамель» в різного роду запіканках просто незамінний елемент.

На мій погляд - прекрасний, неймовірно простий рецепт на кожен день. Якщо Ви ще ніколи не готував рибу таким способом, то неодмінно спробуйте, Вам сподобається!

Єдине, що хотілося б сказати з приводу відео. Кухар ймовірно великий професіонал і тре на тертці картопля руками. Така терка дуже небезпечна, нею дуже легко можна поранитися. А в комплекті з нею продається спеціальний утримувач для овочів, тому користуйтеся будь ласка ім.

Філе тріски запечене в духовці з овочами і горіхами

Відмінний рецепт, який знайшла в одному з кулінарних видань тільки в минулому році. Випробувала його і все, хто їли, були просто в величезному захваті. Ця страва, яке піднімає настрій своїм зовнішнім виглядом і звичайно ж неймовірним смаком.

А готувати його ми будемо з тріски - цариці північних морів. Тріска містить просто величезна кількість корисних мікроелементів і вітамінів, до того ж в її складі є цінний дієтичний білок. Від такої риби Ви ніколи не видужаєте, тому їсти її можна без обмежень.

Нам знадобиться:

  • філе тріски на шкірі - 800 гр
  • помідор - 1 шт
  • корнішони - 3 - 4 шт
  • горіхи волоські - 2 ст. ложки
  • часник - 1 зубчик
  • кріп - пучок
  • петрушка - 0, 5 пучка
  • м'ята - 3 гілочки
  • цибуля зелена - 2 пір'їнки
  • сметана - 0,25 ст
  • лимонний сік - 1 ст. ложка
  • оливкова олія - ​​1 ст. ложка

Для подачі:

  • корнішони - 15 - 20 шт
  • журавлина - ст. ложки
  • петрушка
  • лимон

приготування:

1. Промити всю зелень і помідор. Викласти на паперові рушники і дати стекти воді, потім обсушити.

2. Зелень подрібнити якомога дрібніше. Зубчик часнику пропустити через Прес або також дрібно порізати.

Риба запечена в духовці: 10 смачних рецептів

3. Помідор і корнішони порізати дрібними кубиками.

Риба запечена в духовці: 10 смачних рецептів

4. Подрібнити горіхи.

Риба запечена в духовці: 10 смачних рецептів

5. Всі підготовлені інгредієнти скласти в миску і додати до них оливкову олію і лимонний сік. Перемішати.

6. Форму для запікання змастити маслом і викласти в неї філе тріски шкірою вниз. М'якоть змастити сметаною і потім викласти на неї рівним шаром отриману суміш.

Риба запечена в духовці: 10 смачних рецептів

Рибу можна не солити, так як корнішони дадуть необхідний смак.

7. Духовку попередньо прогріти до 180 градусів, після чого поставити в неї форму для запікання з рибою і запікати 25 хвилин.

8. Готову рибу викласти на велике плоске блюдо, прикрасити його цілими корнішонами, ягодами журавлини і гілочками зелені. Лимон порізати тонкими кільцями і викласти зверху.

Риба запечена в духовці: 10 смачних рецептів

Коли будете їсти, можна рибку полити соком, видавивши його з лимона. Тріска має свій специфічний запах, тому лимон для неї не завадить.

Їсти і насолоджуватися таким простим в приготуванні, але смачним блюдом. Як бачите, подача і вигляд страви вище всяких похвал, тому можете готувати цю страву до будь-якого свята!

Риба запечена в духовці з креветками і авокадо в вершках

У цьому рецепті можна використовувати будь-який філе будь-якої риби. А ми продовжимо тему тріски, і будемо готувати з неї. Тим більше, що вона недорога і цілком доступна. А про користь цієї північної риби, я вже писала в попередньому рецепті.

Нам знадобиться:

  • стейки тріски - 4 шт по 150 гр
  • креветки очищені - 200 гр
  • авокадо - 1 шт
  • сир твердий - 150 гр
  • вершки 33% - 150 мл
  • базилік - 3 гілочки (можна сушений)
  • масло рослинне - 1 ст. ложка
  • сіль, перець - за смаком

Для соусу:

  • хрін - 1 ст. ложка
  • сметана - 2 ст. ложка
  • сік лайма - 0,5 ст. ложки
  • сіль, перець - за смаком

приготування:

1. Тріску натерти сіллю і перцем, перець для цього краще перемолоти самостійно, так наша рибка отримає просто неймовірний аромат.

2. Приготувати форму для запікання, змастити її олією і викласти в неї філе.

3. Авокадо вимити, очистити від шкірки, розрізати на дві половинки і видалити кісточку. М'якоть нарізати тонким скибочками і збереже їх зверху на філе.

Риба запечена в духовці: 10 смачних рецептів

4. З гілочок базиліка обірвати листочки і посипати поверх риби і авокадо. Зверху розкласти очищені креветки. Полити вершками і посипати тертим сиром.

5. А поки наша краса просочується соками, поставити на розігрів духовку, нам потрібна температура 220 градусів.

6. Поставити форму в духовку і запікати до готовності 25 - 30 хвилин.

7. А поки тріска запікається, приготуємо лаймовий соус. Для цього в миску викласти хрін, додати сметану і сік лайма. Присипати сіллю і знову ж свіжомеленим чорним перцем. Перемішати до однорідної консистенції.

8. Приготувати будь-який гарнір, наприклад можна відварити картоплю.

9. Готову тріску викласти порційно в тарілки разом з гарніром і лаймовим соусом.

Риба запечена в духовці: 10 смачних рецептів

Неймовірно смачна страва готова! Їжте і насолоджуйтеся!

Риба в соєвому соусі з медом і імбиром

Для цього рецепта краще всього підійде філе морської форелі на шкірі. Варіант звичайно не з дешевих, але він того вартий. Блюдо виходить настільки смачним, що якщо Ви приготуєте його до приходу гостей, то все ахнуть. Причому готується воно дуже просто і швидко.

Нам знадобиться:

  • форель, філе на шкірі - 1 кг
  • соєвий соус - 150 мл
  • рідкий мед - 150 мл
  • корінь імбиру - 3 см
  • часник - 3 зубчики

приготування:

1. Так як рибка наша буде під маринадом, його приготуванням і займемося. Для цього очистити часник і корінь імбиру. Натерти і те, і інше на дрібній тертці. Змішати з соєвим соусом і медом.

Риба запечена в духовці: 10 смачних рецептів

2. Філе форелі можна нарізати на порційні шматочки, а можна залишити і цілком, кому як більше захочеться, на смак це не вплине.

3. Помістити філе в миску і залити маринадом. Прикрити кришкою і прибрати в холодильник на 1 годину. Протягом цього періоду два рази полити маринадом поверх риби, або просто перевернути філе на іншу сторону, так все замаринується рівномірно.

4. Духовку розігріти до 140 градусів. Деко застелити папером для випікання і викласти на неї філе. Якщо воно порізане на порційні шматочки час випічки складе 10 хвилин, а якщо цілим шматком, то 15 хвилин.

5. Готове філе викласти на порційні тарілки або велике блюдо. Прикрасити свіжими огірками та помідорами, а також свіжою зеленню.

Риба запечена в духовці: 10 смачних рецептів

Просто, швидко і дуже смачно! Залишається просто взяти і приготувати!

До речі, замість імбиру з часником, можна додати в соєвий соус гірчицю. І це буде вже зовсім нова історія з новим смаком.

І звичайно ж, хочеться відзначити, що форель не для кожного дня, вже дуже недешево вона стоїть. Я пробувала готувати таким чином, використовуючи і філе іншої риби, виходить також смачно. Так що можете також експериментувати, буде смачно, не сумнівайтеся!

Форель фарширована овочами, грибами і шпиком

Один мій друг, коли готує трохи сухувату рибку, прокладає її прошарками бекону. Це дозволяє зробити її більш соковитою і ніжною. І такий прийом дуже добре підійде до такої рибі, як гірська річкова форель. Якби у нас були стейки, то ми б як раз і могли використовувати смужки бекону. Але у нас сьогодні ціла рибка, тому будемо її фарширувати, а в фарш додамо шпик.

У мене вже є два рецепти запеченої в духовці форелі, можете подивитися їх перейшовши за посиланням.

Сьогодні новий смачний рецепт.

Нам знадобиться:

  • річкова форель - 2 шт
  • цибуля - 1 шт
  • болгарський перець - 1 великий
  • гриби, свіжі або консервовані - 150 гр
  • шпик - 100 гр
  • рослинне масло - 1 ст. ложка
  • сіль, перець - за смаком
  • горіхи, зелень - для подачі

приготування:

1. Рибу очистити від нутрощів і луски, прибрати зябра. Ретельно її промити і обсушити. Натерти сіллю і перцем зовні і всередині. Дати полежати 15 хвилин, щоб м'якоть просолилася.

Риба запечена в духовці: 10 смачних рецептів

2. Приготувати начинку. Шпик і болгарський перець порізати невеликими кубиками. Гриби подрібнити, можна використовувати будь-які свіжі або мариновані гриби.

3. Порізати дрібними кубиками цибулю.

4. З'єднати всі інгредієнти, приправити сіллю і перцем. Перець найкраще використовувати мелений.

5. Заповнити черевце начинкою і сколоти його зубочистками. Скропити рибку рослинним маслом і викласти в фольгу, також змащену маслом. Загорнути і перекласти у форму для запікання.

6. Духовку розігріти до 200 градусів і помістити в неї форму. І запекти 30 хвилин.

За бажанням, за 10 хвилин до закінчення приготування, форель можна дістати і посипати сиром. Вже не прикриваючи фольгою, знову поставити в духовку і дати запектися сиру до рум'яної скоринки.

Риба запечена в духовці: 10 смачних рецептів

7. Подавати рибу на великому блюді, посипавши горіхами і свіжою зеленню, якщо не використали в рецепті сир.

Точно також рибку можна зафаршіровать, загорнути у фольгу і запекти в золі на багатті. Ось буде смакота! Особливо, якщо зловили її самі. Беріть рецепт на замітку, стане в нагоді і вдома, і на дачі, і на природі.

Лосось в духовці з бобами

Ще один цікавий рецепт, який заслуговує на нашу увагу. Звичайно він не зовсім простий, і буде потрібно час і деякі зусилля, щоб приготувати по ньому, але це того варте! Повірте мені на слово!

Нам знадобиться (на 1 - 2 порції):

  • філе лосося - 250 гр
  • боби - 150 гр
  • бекон - 150 гр
  • зелений салат - 1 пучок
  • корейська морква - 1 ст. ложка
  • лимонний сік - 2 ст. ложки
  • оливкова олія - ​​1 ст. ложка
  • розмарин сушений - 0,5 ч. ложки
  • паприка - 1 ч. ложка
  • гірчиця - 1 ч. ложка
  • сіль, перець - за смаком

приготування:

1. Філе лосося промити і обсушити за допомогою паперових рушників. Скільки у Вас буде порційних шматочків, стільки порцій і вийде.

2. Видавити сік з лимона і змішати його з гірчицею. Натерти цією сумішшю філе лосося. Дати полежати 10 хвилин, щоб маринад просяк м'якоть риби.

3. Після чого обваляти в паприці, посолити і поперчити за смаком. Перець краще використовувати мелений.

4. Викласти філе в миску, прикрити кришкою і поставити в холодильник на 2 - 3 години.

5. Духовку прогріти до 180 градусів і запекти філе протягом 20 -30 хвилин, в залежності від його розміру. Готове філе дістати і посипати сушеним подрібненим розмарином.

6. Боби заздалегідь помістити в холодну воду і витримати в ній 3 години. Потім воду злити, а боби промити під проточною водою. Залити знову холодною водою і відварити до готовності. В кінці варіння посолити за смаком. З приготування злити воду, що залишилася, помістивши боби в друшляк, і дати їй повністю стекти.

7. Бекон нарізати невеликими шматочками і обсмажити на олії до рум'яної скоринки.

Риба запечена в духовці: 10 смачних рецептів

8. Листя салату порвати руками на невеликі шматочки.

9. Змішати салат, бекон, боби і додати моркву, приготовлену по корейськи. Її можна і не додавати, в оригінальному рецепті, який я одного разу знайшла в одному з журналів, вона не передбачена. Я сама стала її додавати для створення яскравої нотки в гамі гарніру. До того ж колір моркви прекрасно поєднується з кольором лосося.

10. Змішати всі інгредієнти, попередньо посоліть і поперчіть їх на смак. Потім заправити оливковою олією і ще раз акуратно перемішати.

11. Гарнір викласти на тарілку і зверху покласти стейк лосося. Скропити його лимонним соком. Можна посипати зернятками кунжуту.

Риба запечена в духовці: 10 смачних рецептів

12. Наше прекрасне, ніжне і неймовірно смачна страва готова! Можна їсти і насолоджуватися!

Як бачите, нічого складного в приготуванні немає. Час займає наполягання в маринаді філе і приготування бобів. Але якщо зробити це заздалегідь, то саме приготування не займе багато часу. Зате порадуєте всіх смачним блюдом.

Запечена риба, фарширована гречаною кашею

  • риба - 1 шт
  • гречана каша - 1 стакан
  • вершкове масло - 1 ст. ложка
  • яйце -2 шт
  • цибуля - 1 шт
  • сметана - 2 ст. ложки
  • панірувальні сухарі - 1 ст. ложка
  • зелень
  • сіль перець

приготування:

Дуже зручно готувати за цим рецептом, використовуючи невелику за розміром рибку. Наприклад можна взяти карасів, або рибу сирок, або невеликих судаків. А можна готувати і з скумбрією.

Скумбрія - найулюбленіша багатьма риба, і її дуже добре фарширувати, так як в ній мало кісток. У мене вже є цікава стаття на цю тему, в ній представлено 14 рецептів скумбрії, запеченої в духовці. Так що якщо є бажання, то можна придбати скумбрію і приготувати по одному із запропонованих рецептів. А можна зафаршіровать її і гречаною кашею ..

1. Рибу очистити від луски і нутрощів. Якщо залишаєте голову, то треба видалити зябра, і в будь-якому випадку, добре промити її під проточною водою. Потім обсушити і натерти сіллю зовні і зсередини

2. Зварити гречану кашу до готовності. Відварити 1 яйце і порізати його кубиками.

3. Цибулю порізати також кубиками й обсмажити на невеликій кількості рослинного масла.

4. Змішати кашу, цибулю і порізане яйце, додати також і сире яйце, щоб зв'язати всю масу. Зафаршіровать кашею рибу.

5. Покласти її на змащене маслом деко, змастити сметаною і посипати панірувальними сухарями. Щоб каша не випала, можна сколоти черевце зубочистками.

6. Духовку прогріти до 180 градусів і поставити в неї деко. Запікати 25 - 30 мнуть, в залежності від розмірів риби. Періодично поливати її соком, що виділився.

Риба запечена в духовці: 10 смачних рецептів

7. Подавати, виклавши на велике плоске блюдо і прикрасивши гілочками зелені. На гарнір можна подати розсипчасту гречану кашу з нарізаним кубиками яйцями.

Ось така сьогодні у нас вийшла добірка. Постаралася підібрати найбільш цікаві та смачні рецепти. Маю велику надію, що Ви оціните їх по достоїнству. Тим більше, що вони дійсно заслуговують на увагу тих, хто любить готувати.

Готуйте смачну запечену рибу і їжте на здоров'я!

А якщо не вдалося знайти потрібний рецепт в цій збірці, то пропоную подивитися і інші варіанти, список яких я пропоную далі.

  • Скумбрія запечена в духовці у фользі - 14 смачних рецептів
  • Короп запечений в духовці у фользі
  • Короп запечений в духовці зі сметаною
  • Тріска запечена з овочами і сиром
  • Річкова форель з овочами і сиром у фользі
  • Форель, запечена з овочами
  • Форель у вершковому соусі
  • Горбуша з помідорами, картоплею і сиром
  • Риба, фарширована по - азербайджанські
  • Сьомга з кропом під соусом з йогурту і м'яти

Риба запечена в духовці: 10 смачних рецептів

Якщо сподобалися рецепти, діліться ними з друзями, ставте класи і лайки. А також пишіть коментарі, я буду завжди їм рада.

Смачного!

Радимо прочитати

Що приготувати на 8 Березня. Рецепти страв на святковий стіл швидко і смачно
Кожен день жінки готують для своєї сім'ї сніданки, обіди та вечері. Але в один з весняних днів на кухню приходять чоловіки, одягають фартухи, беруть в руки гостро - наточені ножі і починають готувати

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки