Риба фарширована по-азербайджанські і запечена в духовці
З риби можна приготувати багато смачних і корисних страв. Її варять, парять, смажать і запікають. І у всіх видах її можна приготувати дуже смачно.
Ця страва родом з Азейрбайджана. У свій час нам довелося там жити, і моя мама навчилася його готувати. А так як я дуже люблю все рибні страви, то коли виросла і стала готувати сама, тут же попросила у мами рецепт.
Для цієї страви підходить риба великих сортів. Як правило річкова. Це може бути короп, язь, судак і навіть щука. Хоча напевно можна спробувати приготувати і морську.
Особливістю страви є те, що фарширується вона волоськими горіхами. І це поєднання виходить дуже смачним.

Якщо Ви любите подібні страви, то рецепт доведеться Вам до душі. У всякому разі приготуєте щось новеньке і порадуєте своїх близьких.
Риба фарширована по-азербайджанські з волоськими горіхами
Нам знадобиться:
- короп - 700 - 800 гр.
- горіхи волоські -150 гр.
- родзинки - краще світлий -40 гр.
- цибуля - 1 шт.
- рослинне масло - 2 столові ложки
- лимонний сік - 2 столові ложки
- сіль перець
- спеції -базілік, мигдальний горіх, коріандр, кардамон, куркума.
приготування:
1. Сьогодні я готую цю страву з коропа.
У ньому мало кісток і багато м'яса. Він досить жирний і смачний. Ось тільки дуже великих коропів брати не треба, вони вже встигають нагуляти жирок, і кілька жірновато для цієї страви.
Адже ми тут використовуємо ще й горіхи, в яких теж жирів досить. Загалом невеликий короп - це те, що треба.

2. Можна і іншу рибу використовувати, наприклад судак теж хороший для цієї страви. Але умова одна - вона не повинна бути замороженою.
3. Карпа чистимо, промиваємо, солимо, перчимо і обвалюють у суміші спецій. Ми залишаємо прикритим, щоб не заветріться на 30 хвилин. Він повинен просочитися смачними ароматами і просолитися.
4. Горіхи потовкти качалкою, щоб не були занадто дрібними. Буде приємно, коли на мову попадеться відчутний горішок.
5. Цибулю порізати дрібними кубиками і обсмажити на сковороді до золотистого кольору, додавши ложку рослинної олії.
6. Додати цибулю і родзинки до подрібненим горіхам. Перемішати, лимонний сік розподілити рівномірно і знову перемішати.
7. Начинити тушку отриманою сумішшю про обмотати нитками.
8.Нагреть духовку до 160-180 градусів. Деко змастити олією, викласти на нього фаршированого коропа і поставити запікатися. Коли він підрум'яниться, приблизно через 30 - 40 хвилин, дістаємо її з духовки і залишаємо відпочити і настоятися 10 хвилин.
9. Потім звільняємо від ниток, викладаємо на велике блюдо. Прикрашаємо зеленню, часточками лимона, і подаємо на стіл. Перед тим як розрізати коропа, зверху на неї видавити лимонний сік.
10. Як гарнір можна подати запечений або відварну картоплю. Якщо готуєте рибу влітку, то прекрасним доповненням будуть свіжі овочі, підсмажені на грилі.

Ось наша смачна риба фарширована по-азербайджанські і готова. Готуйте прилади, і з'їдайте одразу, щоб було що називається з пилу, з жару. Їжте на здоров "я.
Смачного!