Рибні котлети з горбушей
Це дивно, наскільки змінюється смак рибних котлет при додаванні в них червоної риби. Завдяки її дуже яскравому смаку вона перетворює навіть таке буденне блюдо в чудове ласощі.
Для приготування рибних котлет найчастіше використовують найпростішу рибу. Червону ж зазвичай бережуть для засолювання, запікають в духовці або на грилі. Звичайно, використовувати для котлет форель і лосось може не кожен. А ось горбуша - більш демократична за ціною червона риба - дуже підходящий варіант. Вона володіє таким же яскравим смаком, але в ній міститься менше жиру, а тому вона не підходить для смаження або гриля - горбуша може виявитися сухою. У компанії ж з іншими сортами риби вона залишається соковитою, збагачуючи своїм смаком все блюдо.
Для того, щоб підкреслити смак, в котлети з горбушей буде додана сама «рибна» зелень - свіжий кріп і зелена цибуля.
Інгредієнти (на 10 великих котлет)
- 300 грамів філе горбуші
- 300 грамів філе білої риби (в даному випадку тилапии)
- 2 яйця (знадобляться тільки білки)
- 3-4 гілочки кропу
- 2-3 пера зеленої цибулі
- сіль і перець - за смаком
- рослинне масло для обсмажування
Рецепт рибних котлет з горбуші
Рибне філе промити, обсушити і наріжте великими шматками.
Покладіть рибу в блендер і подрібніть. Можна прокрутити рибу через м'ясорубку.
Дрібно порубати кріп і зелена цибуля і додайте зелень в отриманий фарш.
Гарненько вимісіть фарш, щоб він вийшов однорідним.
Потім відокремте білки від жовтків і додайте у фарш тільки білки. Посоліть і поперчіть за смаком.
Сформуйте з фаршу кульки розміром з середній мандарин, потім трохи пріплюсніте їх і обсмажуйте на середньому вогні в невеликій кількості рослинного масла.
Рибні котлети потрібно обсмажувати по 7-8 хвилин з кожного боку до утворення рум'яного кольору.
Потім накрийте сковороду кришкою, максимально зменшіть вогонь і готуйте ще 5 хвилин.
Готові котлети з горбуші можна подавати просто так, з яким-небудь соусом або лимоном, а можна відварити до них рис або приготувати з ними домашні рибні бургери.