Риба зі щавлевим соусом
Мабуть, щавель, як жодна інша зелень, у багатьох асоціюється з одним-єдиним блюдом. Звичайно ж, мова йде про зелений борщ або щавлевої супі. А чи готуєте ви з молодого і ніжного щавлю що-небудь ще? Так, далеко не всім подобається його активний смак в свіжому вигляді, а тому салати з щавлю - блюдо на любителя. Але ця впізнавана зелень просто чудово поводиться в соусах!
Щавлевий соус - шикарне додаток для просто приготованих страв, він завершить смакову композицію і додасть завершеність. Крім того, саме соус із щавлю відмінно підійде до тих продуктів, яким просто необхідна якась кислинка, щоб підкреслити смак. І в першу чергу це стосується риби, адже під час приготування рибних страв нерідко це завдання виконує лимон. У цьому ж рецепті риба готується неймовірно легким способом - просто запікається в духовці, тому щавлевий соус додасть страві родзинку, доповнить ніжним кислуватим смаком і неповторним пряно-вершковим ароматом.
Рибу для цього рецепта вибирайте таку, яку ви любите використовувати для запікання. Краще підійдуть напівжирний і жирні сорти, які після приготування будуть дуже ніжними і м'якими. Соус з щавлю однаково добре підходить як до червоній рибі, так і до білої.
складові
- 2 невеликі риби або два порційних шматка великої риби
- 1 невелика цибулина
- 1 пучок щавлю
- 40 грамів сухого вермуту
- 50 грамів води
- 25-30 грамів жирних густих вершків
- 25 грамів вершкового масла
- сіль, перець за смаком
Вихід готового продукту: 2 порції
приготування
Спершу займіться приготуванням соусу. для цього наріжте кубиками цибулину. Розтопіть в невеликому сотейнику вершкове масло і Відведіть туди готуватися нарізану цибулю.
Готуйте цибулю, помішуючи його, на невеликому вогні до прозорості. Потім додайте вермут і воду, а також сіль і перець.
Готуйте соус, поки рідина не упарітся вдвічі.
Зніміть сотейник з вогню і додайте в соус помитий і крупно нарізаний щавель.
Перемішайте. Подрібніть отриману масу блендером до однорідного стану.
Тепер додайте вершки і перемішайте щавлевий соус.
Рибу для цього блюда випатрати, видаліть плавники. У цьому рецепті використовувалася риба пампаніто (так звана «масляна» риба).
Покладіть рибу на деко. Для зручності прибирання застелите блюдо фольгою. Посоліть і поперчіть рибу.
Запікайте рибу в розігрітій духовці при температурі 220 градусів за 10 хвилин з кожного боку.
Подавайте рибу в гарячому вигляді, відразу з духовки, а соус з щавлю краще розлити по невеликих чарочка і подати кожному окремо.