» » Риба зі щавлевим соусом

Риба зі щавлевим соусом


Риба зі щавлевим соусом

Мабуть, щавель, як жодна інша зелень, у багатьох асоціюється з одним-єдиним блюдом. Звичайно ж, мова йде про зелений борщ або щавлевої супі. А чи готуєте ви з молодого і ніжного щавлю що-небудь ще? Так, далеко не всім подобається його активний смак в свіжому вигляді, а тому салати з щавлю - блюдо на любителя. Але ця впізнавана зелень просто чудово поводиться в соусах!

Щавлевий соус - шикарне додаток для просто приготованих страв, він завершить смакову композицію і додасть завершеність. Крім того, саме соус із щавлю відмінно підійде до тих продуктів, яким просто необхідна якась кислинка, щоб підкреслити смак. І в першу чергу це стосується риби, адже під час приготування рибних страв нерідко це завдання виконує лимон. У цьому ж рецепті риба готується неймовірно легким способом - просто запікається в духовці, тому щавлевий соус додасть страві родзинку, доповнить ніжним кислуватим смаком і неповторним пряно-вершковим ароматом.

Рибу для цього рецепта вибирайте таку, яку ви любите використовувати для запікання. Краще підійдуть напівжирний і жирні сорти, які після приготування будуть дуже ніжними і м'якими. Соус з щавлю однаково добре підходить як до червоній рибі, так і до білої.

складові

  • 2 невеликі риби або два порційних шматка великої риби
  • 1 невелика цибулина
  • 1 пучок щавлю
  • 40 грамів сухого вермуту
  • 50 грамів води
  • 25-30 грамів жирних густих вершків
  • 25 грамів вершкового масла
  • сіль, перець за смаком

Вихід готового продукту: 2 порції

Загрузка...

приготування

Спершу займіться приготуванням соусу. для цього наріжте кубиками цибулину. Розтопіть в невеликому сотейнику вершкове масло і Відведіть туди готуватися нарізану цибулю.

Обсмажуємо цибулю на вершковому маслі

Готуйте цибулю, помішуючи його, на невеликому вогні до прозорості. Потім додайте вермут і воду, а також сіль і перець.

Додаємо воду і вермут, сіль і перець

Готуйте соус, поки рідина не упарітся вдвічі.

Зніміть сотейник з вогню і додайте в соус помитий і крупно нарізаний щавель.

Додаємо нарізаний щавель

Перемішайте. Подрібніть отриману масу блендером до однорідного стану.

Подрібнюємо соус блендером

Тепер додайте вершки і перемішайте щавлевий соус.

Додаємо в соус зі щавлю вершки

Рибу для цього блюда випатрати, видаліть плавники. У цьому рецепті використовувалася риба пампаніто (так звана «масляна» риба).

Видаляємо у риби нутрощі

Покладіть рибу на деко. Для зручності прибирання застелите блюдо фольгою. Посоліть і поперчіть рибу.

Викладаємо рибу на деко, застелене фольгою

Запікайте рибу в розігрітій духовці при температурі 220 градусів за 10 хвилин з кожного боку.

Риба пампаніто, запечена в духовці

Подавайте рибу в гарячому вигляді, відразу з духовки, а соус з щавлю краще розлити по невеликих чарочка і подати кожному окремо.

Радимо прочитати

Рибні котлети з горбушей
Це дивно, наскільки змінюється смак рибних котлет при додаванні в них червоної риби. Завдяки її дуже яскравому смаку вона перетворює навіть таке буденне блюдо в чудове ласощі.
Паста з тунцем і соусом песто
Мало хто здатен втриматися від тарілки добре приготовленої пасти, та ще й зі смачний соусом. Паста привертає до себе тим, що її так просто готувати, а страв з неї неймовірно велика кількість - чи
Сазан, запечений в духовці
Приготувати сазана можна різними способами: посмажити, згасити, запекти, зварити юшку і так далі. Я пропоную рецепт сазана, запеченого в духовці зі свіжою зеленню, морквою і цибулею. Виходить дуже

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки