Паста з тунцем і соусом песто
Мало хто здатен втриматися від тарілки добре приготовленої пасти, та ще й зі смачний соусом. Паста привертає до себе тим, що її так просто готувати, а страв з неї неймовірно велика кількість - чи будете ви використовувати класичні поєднання або щоразу придумувати щось нове і свіже. Тим більше, що сухі макарони завжди є в кухонному шафці, а соус можна придумати з того, що є в холодильнику, з мінімуму продуктів. Саме такою стравою є дуже ситна і неймовірно смачна паста з тунцем і соусом песто.
Тунець - дуже цікава риба. Багато хто вважає, що ця знаменита риба дуже сильно нагадує м'ясо: у неї щільна м'якоть темного кольору, ситна і ароматна. Готувати тунця дуже просто, а страви з ним виходять завжди смачними. У поєднанні з соусом песто він і зовсім розкривається на повну: стає м'яким, ніжним. А вже баночка соусу песто сьогодні знайдеться в холодильнику у багатьох любителів пасти, адже цей соус - один з найпопулярніших, коли мова заходить про макаронах. Завершить і об'єднає смакову композицію, зробить соус до пасти кремовим самий звичайний плавлений сирок «Дружба» або «Вершковий».
Соус песто для приготування цієї страви підійде будь-який - буде це покупної соус, або домашній класичний з базиліка, або ж песто з суміші базиліка, петрушки або рукколи.
складові
- 150-200 грамів сухих макаронів коротких видів (наприклад, бантики)
- 1 заморожений тунець вагою 400 грамів
- 1 цибулина
- 1 плавлений сирок
- 2 ст. ложки соусу песто
- 2 ст. ложки рослинної олії
- 2 ст. ложки лимонного соку
- сіль, перець - за смаком
Вихід готового продукту: 2 порції
Рецепт пасти з тунцем і соусом песто
Тунець заздалегідь розморозити.
Закип'ятіть в каструлі воду, злегка її посоліть і відправте відварюватися макарони практично до готовності.
Поки вариться паста, приготуйте соус. Цибулину наріжте не надто великими шматочками і обсмажують на олії до м'якості.
Тунець очистіть від нутрощів, відріжте голову.
Зніміть з хребта філе, відокремте його від шкіри і наріжте невеликими шматочками розміром в 1,5 см. Додайте рибу в сковороду до цибулини. Збризніть рибу лимонним соком.
Обсмажуйте близько хвилини, поки риба не посвітлішає, після чого додайте в сковороду плавлений сирок і злегка його придушити.
Влийте в сковороду 100 мл води, в якій варяться макарони. Ця вода стане основою соусу і в ній сир зможе добре розійтися.
Через 3-4 хвилини плавлений сир розчиниться і утворює кремовий соус.
Зніміть сковороду з вогню і додайте соус песто. Перемішайте до однорідності.
З макаронів злийте воду. Розкладіть пасту по тарілках, а зверху розкладіть рибний соус. Прикрасьте пасту з тунцем гілочкою свіжої зелені і кружечком лимона.