» » Паста з тунцем і соусом песто

Паста з тунцем і соусом песто


Мало хто здатен втриматися від тарілки добре приготовленої пасти, та ще й зі смачний соусом. Паста привертає до себе тим, що її так просто готувати, а страв з неї неймовірно велика кількість - чи будете ви використовувати класичні поєднання або щоразу придумувати щось нове і свіже. Тим більше, що сухі макарони завжди є в кухонному шафці, а соус можна придумати з того, що є в холодильнику, з мінімуму продуктів. Саме такою стравою є дуже ситна і неймовірно смачна паста з тунцем і соусом песто.

Паста з тунцем і соусом песто

Тунець - дуже цікава риба. Багато хто вважає, що ця знаменита риба дуже сильно нагадує м'ясо: у неї щільна м'якоть темного кольору, ситна і ароматна. Готувати тунця дуже просто, а страви з ним виходять завжди смачними. У поєднанні з соусом песто він і зовсім розкривається на повну: стає м'яким, ніжним. А вже баночка соусу песто сьогодні знайдеться в холодильнику у багатьох любителів пасти, адже цей соус - один з найпопулярніших, коли мова заходить про макаронах. Завершить і об'єднає смакову композицію, зробить соус до пасти кремовим самий звичайний плавлений сирок «Дружба» або «Вершковий».

Соус песто для приготування цієї страви підійде будь-який - буде це покупної соус, або домашній класичний з базиліка, або ж песто з суміші базиліка, петрушки або рукколи.

складові

  • 150-200 грамів сухих макаронів коротких видів (наприклад, бантики)
  • 1 заморожений тунець вагою 400 грамів
  • 1 цибулина
  • 1 плавлений сирок
  • 2 ст. ложки соусу песто
  • 2 ст. ложки рослинної олії
  • 2 ст. ложки лимонного соку
  • сіль, перець - за смаком

Вихід готового продукту: 2 порції

Загрузка...

Рецепт пасти з тунцем і соусом песто

Тунець заздалегідь розморозити.

Закип'ятіть в каструлі воду, злегка її посоліть і відправте відварюватися макарони практично до готовності.

відварюємо макарони

Поки вариться паста, приготуйте соус. Цибулину наріжте не надто великими шматочками і обсмажують на олії до м'якості.

обсмажуємо цибулю

Тунець очистіть від нутрощів, відріжте голову.

Обробляє тунця

Зніміть з хребта філе, відокремте його від шкіри і наріжте невеликими шматочками розміром в 1,5 см. Додайте рибу в сковороду до цибулини. Збризніть рибу лимонним соком.

Додаємо шматочки тунця до цибулі

Обсмажуйте близько хвилини, поки риба не посвітлішає, після чого додайте в сковороду плавлений сирок і злегка його придушити.

Додаємо плавлений сир

Влийте в сковороду 100 мл води, в якій варяться макарони. Ця вода стане основою соусу і в ній сир зможе добре розійтися.

Додаємо трохи води, в якій варилися макарони

Через 3-4 хвилини плавлений сир розчиниться і утворює кремовий соус.

Плавлений сирок розчинився

Зніміть сковороду з вогню і додайте соус песто. Перемішайте до однорідності.

Додаємо соус песто

З макаронів злийте воду. Розкладіть пасту по тарілках, а зверху розкладіть рибний соус. Прикрасьте пасту з тунцем гілочкою свіжої зелені і кружечком лимона.

Макарони з тунцем і соусом песто

Радимо прочитати

Салат з руколою
Пропоную рецепт легкого салату з руколою. Рукола — вона ж індау, вона ж эрука, є досить пряної, приємною на смак травою з родини капустяних. А салат з руколи може бути як святковим блюдом, так і
Тунець запечена в духовці з болгарським перцем і цибулею - рецепт з фото
Тунця я зазвичай їла у вигляді консервів в олії або у власному соку. Якось чула, що у цієї риби дуже мало калорій, її можна їсти під час дієтичного харчування. Рибний суп з тунцем відмінний виходить,

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки