Куряча грудка, фарширована сиром і песто
Чудове і дуже ніжне блюдо можна приготувати з курячого філе, якщо у вас в холодильнику є трохи сиру і соусу песто. Так, всього лише три інгредієнта - і у вас на столі чудове, ароматне, ніжне і соковите блюдо: куряча грудка, фарширована сиром і песто. У такому виконанні куряча грудка виходить дуже корисною і навіть дієтичною, але в той же час вона абсолютно не прісна.
Поєднання сиру з соусом песто в якості начинки дуже добре підкреслює ніжність курячого філе. Сир в процесі приготування злегка тане і, з'єднуючись з базиліковим соусом, робить начинку однорідної, ніжною. Весь спектр смаків бере на себе соус песто, а тому якщо ви любите додавати його в свої страви, таке м'ясо обов'язково буде вам до смаку.
Ті, хто любить біле куряче м'ясо, знають, яким примхливим воно часом буває, і як нелегко його приготувати так, щоб воно зберегло свою ніжність і соковитість. Вихід - використовувати для приготування філе рукав для запікання, адже він не дає соку випаровуватися так швидко, і м'ясо залишається ніжним.
Інгредієнти (на 2 порції)
- 2 курячих філе
- 150-200 грамів сиру середньої жирності
- 2 ст. ложки з гіркою соусу песто
- сіль, перець, суміш італійських трав - за смаком
Рецепт курячої грудки з сиром в духовці
Принадність приготування цієї страви в тому, що все дуже просто, а саме трудомістке - це відбити м'ясо. Отже, курячі грудки помийте, обсушіть і, підрізаючи м'ясо ножем, розпластайте його в плоский шматок.
Кухонним молоточном відбийте курку. Дуже зручно накривати м'ясо під час відбивання харчовою плівкою - це допомагає зробити процес більш акуратним. Занадто тонко відбивати м'ясо не варто. Необхідно лише зробити його більш еластично для того, щоб загортати в нього начинку було зручно.
Злегка посоліть м'ясо з обох сторін.
Підготуйте начинку: сир змішайте з соусом песто до однорідного стану.
Розділіть начинку на дві частини і покладіть її на м'ясо щільним грудочкою.
Щільно оберніть м'ясом начинку.
Потрібно звернути начинку таким чином, щоб вона нізвідки не виглядала, інакше в процесі запікання вона вилізе назовні.
За допомогою зубочисток скріпіть краю.
Посипте грудки сумішшю італійських трав і відправте їх у рукав для запікання.
Запікайте курячу грудку з сиром при температурі 200 градусів протягом 30 хвилин, після чого полийте м'ясо соком, що виділився і подавайте блюдо зі свіжими овочами та зеленню.