Куряча грудка, запечена з лимоном і базиліком
Курка завжди виручає, коли потрібно приготувати що-небудь ситне по-швидкому. Особливо це стосується білого м'яса - філе, яке готується якихось 20-25 хвилин, а в результаті виходить дуже ніжне і ситне м'ясне блюдо.
Само по собі куряче філе - нейтральне до смаку, а тому всілякі спеції і добавки припадуть дуже до речі. Пропонуємо приготувати курячу грудку з середземноморським смаком - зі свіжим базиліком, оливками, шматочками лимона і цибулі, замариновану в лимонному соці. Виходить дуже пікантне блюдо, кислувате на смак. У той же час, його можна назвати дієтичним, адже готуватися воно буде в духовці.
Крім того, що курка запікатиметься з ароматними базиліком, цибулею, оливками і лимоном, і сам маринад для м'яса буде неймовірно запашним: в його складі не тільки лимонний сік, а ще й часник, розмарин, орегано, мед і трохи рослинного масла. Блюдо виходить настільки смачним, що воно цілком підійде навіть для святкового столу.
Інгредієнти (на 6 порцій)
- 3 великих курячих філе або 6 невеликих
- 2 цибулини
- 1,5 лимона
- 10-12 оливок
- пучок базиліка
- 2 зубчики часнику
- 2 ст. ложки рослинної олії
- 1 ч. Ложка сушеного розмарину
- 1 ч. Ложка сушеного орегано
- 1 ч. Ложка меду
- сіль, перець - за смаком
Рецепт курки з лимоном і базиліком
Приготуйте глибоку ємність, в яку поміститься м'ясо. Влийте в неї рослинне масло, додайте мед, сіль, перець, розмарин і орегано.
Перемішайте до розчинення меду, після чого додайте сік, вичавлений з одного лимона, а також дрібно нарізаний часник.
Куряче філе помийте і обсушіть паперовими рушниками. Якщо філе велике, розріжте кожне навпіл. Покладіть м'ясо в маринад, перемішайте і залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі, накривши плівкою.
Очистіть цибулю і розріжте кожну головку на 4 частини.
Половину лимона наріжте півкільцями або четвертинками кілець. Базилік порубати.
Додайте цибулю, лимон і базилік до замаринувати курку, акуратно перемішайте м'ясо.
Викладіть м'ясо в форму для запікання. Зверху розкладіть оливки.
Запікайте курячу грудку з лимоном та базиліком при температурі 200 градусів протягом 30 хвилин.
Готову страву подавайте відразу ж, полив соком, що виділився під час приготування. Обов'язково прикрасьте блюдо свіжою зеленню.