» » Куряча грудка, запечена з лимоном і базиліком

Куряча грудка, запечена з лимоном і базиліком


Курка завжди виручає, коли потрібно приготувати що-небудь ситне по-швидкому. Особливо це стосується білого м'яса - філе, яке готується якихось 20-25 хвилин, а в результаті виходить дуже ніжне і ситне м'ясне блюдо.

Само по собі куряче філе - нейтральне до смаку, а тому всілякі спеції і добавки припадуть дуже до речі. Пропонуємо приготувати курячу грудку з середземноморським смаком - зі свіжим базиліком, оливками, шматочками лимона і цибулі, замариновану в лимонному соці. Виходить дуже пікантне блюдо, кислувате на смак. У той же час, його можна назвати дієтичним, адже готуватися воно буде в духовці.

Куряча грудка з лимоном та базиліком

Крім того, що курка запікатиметься з ароматними базиліком, цибулею, оливками і лимоном, і сам маринад для м'яса буде неймовірно запашним: в його складі не тільки лимонний сік, а ще й часник, розмарин, орегано, мед і трохи рослинного масла. Блюдо виходить настільки смачним, що воно цілком підійде навіть для святкового столу.

Інгредієнти (на 6 порцій)

  • 3 великих курячих філе або 6 невеликих
  • 2 цибулини
  • 1,5 лимона
  • 10-12 оливок
  • пучок базиліка
  • 2 зубчики часнику
  • 2 ст. ложки рослинної олії
  • 1 ч. Ложка сушеного розмарину
  • 1 ч. Ложка сушеного орегано
  • 1 ч. Ложка меду
  • сіль, перець - за смаком

Рецепт курки з лимоном і базиліком

Приготуйте глибоку ємність, в яку поміститься м'ясо. Влийте в неї рослинне масло, додайте мед, сіль, перець, розмарин і орегано.

Загрузка...

Змішуємо рослинне мало, мед і спеції

Перемішайте до розчинення меду, після чого додайте сік, вичавлений з одного лимона, а також дрібно нарізаний часник.

Додаємо лимонний сік і часник

Куряче філе помийте і обсушіть паперовими рушниками. Якщо філе велике, розріжте кожне навпіл. Покладіть м'ясо в маринад, перемішайте і залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі, накривши плівкою.

Відправляємо куряче філе маринуватися

Очистіть цибулю і розріжте кожну головку на 4 частини.

Нарізаємо цибулю на 4 частини

Половину лимона наріжте півкільцями або четвертинками кілець. Базилік порубати.

Додайте цибулю, лимон і базилік до замаринувати курку, акуратно перемішайте м'ясо.

Додаємо цибулю, базилік і лимон

Викладіть м'ясо в форму для запікання. Зверху розкладіть оливки.

Перекладаємо все в форму, додаємо оливки

Запікайте курячу грудку з лимоном та базиліком при температурі 200 градусів протягом 30 хвилин.

Курка з лимоном і базиліком в духовці

Готову страву подавайте відразу ж, полив соком, що виділився під час приготування. Обов'язково прикрасьте блюдо свіжою зеленню.

Радимо прочитати

Курячий рулет з грибами
Поєднання курки з вершковими грибами - безперечне і безпрограшна. На основі цього гармонійного дуету можна приготувати будь-яку страву і воно вийде дуже смачним. І зовсім неважливо, буде це суп,

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки