» » Курячі шашлички на шпажках в імбирному маринаді

Курячі шашлички на шпажках в імбирному маринаді


Мабуть, найпопулярніша східна пряність - це імбир. Маючи невеликий корінець імбиру в холодильнику, можна будь-якої страви надати азіатський колорит. До того ж, він настільки універсальний, що з ним можна приготувати як безліч солодких, так і неймовірну кількість солоних страв.

Пропонуємо вам цікавий рецепт, який допоможе зробити звичайне і досить прісне філе курки пряним, ароматним і таким незвичайним - приготуйте курячі шашлички на шпажках в імбирному маринаді. Крім імбиру, до складу маринаду входить соєвий соус, часник, сік лайма, мед і зовсім небагато рослинного масла, щоб зберегти соки і не висушити і так сухувате м'ясо курячої грудки. Ці спеції доповнять і підкреслять пікантність домінуючого і яскравого імбиру. Виходить відмінне блюдо, приготоване по головному канону азіатської кухні - гармонійне поєднання солоного, солодкого, кислого і гострого смаків.

Курячі шашлички на шпажках в імбирному маринаді

Курка на шпажках готується неймовірно просто: необхідно всього лише замаринувати м'ясо і запекти його в духовці - ось і вся робота. Тому таке блюдо вас обов'язково виручить, якщо в гості повинні прийти друзі. А на додаток до курячим шашличком обов'язково приготуйте який-небудь легкий соус на основі йогурту.

Інгредієнти на 3 порції (по дві шпажки на людину)

  • 2 курячих філе
  • 4 зубчики часнику
  • 3 корінця імбиру розміром близько 4 см
  • 2 ст. ложки соєвого соусу
  • 1 ст. ложка рослинного масла
  • 2 ч. Ложки соку лайма (можна використовувати готовий сік або ж замініть його лимонним соком)
  • 1 ч. Ложка меду
  • сіль і чорний перець - за смаком

Як приготувати курячі шашлички на шпажках в духовці

Спочатку, роблячи розрізи поперек курячого філе, потрібно як би розпластати м'ясо, щоб воно набуло широкої форму - як для приготування відбивних. Потім злегка відбийте м'ясо, щоб воно стало рівномірним по товщині. Постарайтеся, щоб шматок вийшов товщиною 7-8 мм, тому що м'ясо такої товщини буде зручно нанизувати на шпажки, і воно не пересушити під час приготування.

Загрузка...

Розпластуємо і трохи відбиваємо м'ясо

Потім наріжте м'ясо на смужки шириною 4-5 см.

Нарізаємо куряче філе на смужки

Тепер підготуйте маринад. Часточки часнику очистіть і порубаєте на більш дрібні частини. Таким же чином вступите і з імбиром.

Нарізаємо часник і імбир

Зітреш часник і імбир в ступці або подрібніть в блендері до пюреподібних стану. Додайте трохи солі і перцю.

Подрібнюємо імбир з часником

Для рідкої частини маринаду змішайте мед, сік лайма, соєвий соус і масло.

Змішуємо сік лайма, мед, масло і соєвий соус

Гарненько перемішайте ці інгредієнти, а потім додайте до них подрібнений імбир з часником.

Додаємо імбир з часником

Вилийте маринад на курку, гарненько перемішайте все, щоб кожен шматочок був оповитий ароматної сумішшю.

Додаємо маринад до курки

Залиште м'ясо при кімнатній температурі на 1 годину. Якщо ви готуєте страву заздалегідь, можна відправити м'ясо в маринаді в холодильник на 4-5 годин.

Коли курка вбере аромати, можна приступати до нанизування. Це слід робити хвилеподібно, формуючи щільні шматочки.

Нанизуємо куряче філе на шпажки

Готові шпажки укладіть на деко для запікання, покритий фольгою.

Відправляємо курячі шашлички в духовку

Нагрійте духовку до 200 градусів в режимі гриль і запікайте м'ясо протягом 20 хвилин.

Якщо режиму гриль у вас немає, запікайте м'ясо на самій верхній полиці духовки, як можна ближче до пальника.

Шашлички з курки на шпажках

Радимо прочитати

Курка в соусі карі по-індійськи
Ви напевно зустрічали приправу «каррі» на стелажах зі спеціями в магазині. Та й блюдо з такою ж назвою широко відомо і дуже популярно. Напевно, багатьом саме воно одним з перших прийде в
Курячі рулетики з сиром і сиром
Курка - самий універсальний вид м'яса, чи не так? Вона подобається більшості людей, вона часто з'являється в щоденному меню, на курячих грудках сидять ті, хто дотримується дієти ... А скільки страв
Курячий рулет з грибами
Поєднання курки з вершковими грибами - безперечне і безпрограшна. На основі цього гармонійного дуету можна приготувати будь-яку страву і воно вийде дуже смачним. І зовсім неважливо, буде це суп,
Імбирний чай на молоці
Мабуть, пара імбирних корінців взимку лежить в холодильнику практично у кожного. Багато заготовляють імбир для холодної пори року, подрібнивши його разом з лимоном і медом. Чай з лимоном і імбиром,
Кава з імбиром і ромом
Кава традиційно вважається напоєм ранковим: такий міцний, що бадьорить, що пробуджує. Але ближче до вихідних, коли накопичується втома за кілька пережитих робочих днів, кава чудесним чином

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки