Курячі шашлички на шпажках в імбирному маринаді
Мабуть, найпопулярніша східна пряність - це імбир. Маючи невеликий корінець імбиру в холодильнику, можна будь-якої страви надати азіатський колорит. До того ж, він настільки універсальний, що з ним можна приготувати як безліч солодких, так і неймовірну кількість солоних страв.
Пропонуємо вам цікавий рецепт, який допоможе зробити звичайне і досить прісне філе курки пряним, ароматним і таким незвичайним - приготуйте курячі шашлички на шпажках в імбирному маринаді. Крім імбиру, до складу маринаду входить соєвий соус, часник, сік лайма, мед і зовсім небагато рослинного масла, щоб зберегти соки і не висушити і так сухувате м'ясо курячої грудки. Ці спеції доповнять і підкреслять пікантність домінуючого і яскравого імбиру. Виходить відмінне блюдо, приготоване по головному канону азіатської кухні - гармонійне поєднання солоного, солодкого, кислого і гострого смаків.
Курка на шпажках готується неймовірно просто: необхідно всього лише замаринувати м'ясо і запекти його в духовці - ось і вся робота. Тому таке блюдо вас обов'язково виручить, якщо в гості повинні прийти друзі. А на додаток до курячим шашличком обов'язково приготуйте який-небудь легкий соус на основі йогурту.
Інгредієнти на 3 порції (по дві шпажки на людину)
- 2 курячих філе
- 4 зубчики часнику
- 3 корінця імбиру розміром близько 4 см
- 2 ст. ложки соєвого соусу
- 1 ст. ложка рослинного масла
- 2 ч. Ложки соку лайма (можна використовувати готовий сік або ж замініть його лимонним соком)
- 1 ч. Ложка меду
- сіль і чорний перець - за смаком
Як приготувати курячі шашлички на шпажках в духовці
Спочатку, роблячи розрізи поперек курячого філе, потрібно як би розпластати м'ясо, щоб воно набуло широкої форму - як для приготування відбивних. Потім злегка відбийте м'ясо, щоб воно стало рівномірним по товщині. Постарайтеся, щоб шматок вийшов товщиною 7-8 мм, тому що м'ясо такої товщини буде зручно нанизувати на шпажки, і воно не пересушити під час приготування.
Потім наріжте м'ясо на смужки шириною 4-5 см.
Тепер підготуйте маринад. Часточки часнику очистіть і порубаєте на більш дрібні частини. Таким же чином вступите і з імбиром.
Зітреш часник і імбир в ступці або подрібніть в блендері до пюреподібних стану. Додайте трохи солі і перцю.
Для рідкої частини маринаду змішайте мед, сік лайма, соєвий соус і масло.
Гарненько перемішайте ці інгредієнти, а потім додайте до них подрібнений імбир з часником.
Вилийте маринад на курку, гарненько перемішайте все, щоб кожен шматочок був оповитий ароматної сумішшю.
Залиште м'ясо при кімнатній температурі на 1 годину. Якщо ви готуєте страву заздалегідь, можна відправити м'ясо в маринаді в холодильник на 4-5 годин.
Коли курка вбере аромати, можна приступати до нанизування. Це слід робити хвилеподібно, формуючи щільні шматочки.
Готові шпажки укладіть на деко для запікання, покритий фольгою.
Нагрійте духовку до 200 градусів в режимі гриль і запікайте м'ясо протягом 20 хвилин.
Якщо режиму гриль у вас немає, запікайте м'ясо на самій верхній полиці духовки, як можна ближче до пальника.