Кава з імбиром і ромом
Кава традиційно вважається напоєм ранковим: такий міцний, що бадьорить, що пробуджує. Але ближче до вихідних, коли накопичується втома за кілька пережитих робочих днів, кава чудесним чином перетворюється в напій, супутній задушевним розмовам і відпочинку. І можна дозволити собі невелику слабкість - присмачити його хорошим ромом і додати в нього трохи імбиру, чий аромат неможливо сплутати з жодним іншим. Готується кава з імбиром і ромом з додаванням молока, завдяки чому такий напій стає більш вечірнім і розслаблюючим.
Інгредієнти (на 1 порцію)
- 0,5 склянки молока
- 0,5 склянки води
- 1,5 ч. Ложки натуральної кави
- 1-1,5 ч. Ложки згущеного молока
- 1 ст. ложка рому
- невеликий корінець свіжого імбиру
- дрібку мускатного горіха
Рецепт приготування кави з ромом і імбиром
Кава всипте в невеликий ківш, додайте до нього згущене молоко і залийте холодною водою.
Поставте ємність на дуже маленький вогонь, і поки заварюється кава, наріжте корінь імбиру пластинами.
Додайте імбир до кави і влийте молоко.
Помішуючи напій, доведіть його до кипіння, після чого вимкніть вогонь, накрийте кришкою і дайте постояти 5 хвилин. За цей час корінь імбиру наситить напій своїм ароматом.
Тепер процідіть каву через дрібне сито, щоб імбир і крупинки кави не потрапили в напій.
Додайте в каву ром. Не потрібно додавати дуже багато - ром має тільки ароматизувати кави. Якщо у вас немає рому, можна замінити його коньяком або бренді.
Влийте кави в красивий келих, зверху присипте його щіпкою мускатного горіха і відразу ж подавайте.