» » Як приготувати збитень

Як приготувати збитень


Всім відомі лікувальні властивості меду. А взимку, коли застуда підступає з усіх боків, баночка ароматного солодкого меду стає незмінним супутником звичних чаювань. Мед взагалі здавна був одним з найцінніших ласощів і найбільш поширеним десертом у слов'ян. Славнозвісний гарячий напій, який готували ще до появи в наших краях чаю, робили саме на основі меду. Називається такий напій суботні.

Рецепт приготування збитню з фото

Суботні - це гаряча суміш меду, води, прянощів, лимона. Погодьтеся, такий нектар - це джерело корисних елементів і сеанс ароматерапії в одному чані. Спробуйте і ви зварити суботні, адже приготувати його в домашніх умовах дуже просто і займе це у вас приблизно 15 хвилин. Процес приготування полягає в тому, що воду з медом кип'ятять разом зі спеціями, завдяки чому напій стає дуже пряним.

Інгредієнти (на 2 порції напою)

  • 2 склянки води
  • 3-4 ст. ложки меду
  • 0,5 лимона
  • 0,5 ч. Ложки кориці
  • 0,5 ч. Ложки меленого імбиру
  • 6 горошин чорного перцю
  • 3 бутона гвоздики
  • 3 коробочки кардамону
  • 1 зірочка бадьяна

Рецепт приготування збитню

Влийте воду в невелику каструлю і Відведіть туди мед. Поставте каструлю на маленький вогонь.

Загрузка...

Додаємо мед в воду

Підготуйте всі спеції. Насправді, ви можете сміливо підбирати свої поєднання спецій. Головне, щоб вам сподобався результат. До речі, якщо ви відчули, що почали хворіти, додайте в суботні трохи свіжого імбиру - і у вас вийде справжнє антипростудні засоби.

вибираємо спеції

Половинку лимона наріжте кружальцями.

нарізаємо лимон

Коли мед розчиниться у воді і суміш закипить, відправте в неї спеції і нарізаний лимон.

Тримайте суботні на маленькому вогні 10 хвилин. Коли напій буде готовий, процідіть його через сито і розлийте по чашках або склянках.

проціджуємо суботні

Як приготувати збитень - рецепт з фото

Подавайте суботні, доповнивши його скибочкою лимона і подавши в окремій піалі мед для любителів напоїв послаще.

Радимо прочитати

Гарячий пряний гарбузовий смузі
Що може бути краще холодним днем, ніж отримати заряд бадьорості, випивши чогось тепленького, та ще й пахучого пряними спеціями? Такі ось зігріваючі напої дуже виручають в холодну пору року, коли не
Гарбузово-обліпиховий чай
Осінь міцно асоціюється з яскравими теплими кольорами: жовтий, помаранчевий, червоний. Вони дарують радість і відчуття затишку, прикрашаючи передчуття швидкого настання холодів. Цими квітами наповнює
Какао з гарбузом
Какао і гарячий шоколад - це, мабуть, самі затишні і домашні напої з усіх. Налив собі велику чашку ароматного какао, так і хочеться закутатися в теплу ковдру, включити фільм і забути про всі справи,
Кава латте
Кава - найпопулярніший напій у всьому світі. З цим твердженням дуже важко сперечатися, адже навіть якщо в будь-яких країнах він поступається місцем іншим напоям, в цілому рівних йому просто немає. І
Як приготувати грог - 2 рецепта
Гарячий, пряний, ароматний і розбурхує - така ось проста формула ідеального зимового напою. Чашечка такого пиття після холодного робочого дня, прогулянки або катання на санках вбереже вас від
Кава з імбиром і ромом
Кава традиційно вважається напоєм ранковим: такий міцний, що бадьорить, що пробуджує. Але ближче до вихідних, коли накопичується втома за кілька пережитих робочих днів, кава чудесним чином

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки