Кава латте
Кава - найпопулярніший напій у всьому світі. З цим твердженням дуже важко сперечатися, адже навіть якщо в будь-яких країнах він поступається місцем іншим напоям, в цілому рівних йому просто немає. І крім того, що цей напій стає прекрасним початком дня, додаючи бадьорості і допомагаючи прокинутися швидше, він просто-напросто приголомшливо смачний. Подумати тільки, скільки ділових зустрічей або побачень супроводжувала чашечка кави ... Але прекрасний кави ще ось чим: його варіацій настільки багато, що підібрати собі варіант до душі зможе кожен.
Існують стандартні види кави, які є в меню будь-якого кафе чи ресторану. Це ристретто, еспресо, капучіно ... Звичайно, не обійтися в цьому списку і без латте.
Кава латте - це кавовий напій, що складається з порції еспресо, молока і молочної піни. На відміну від рецепта капучино, в рецепті кави латте на частку молока припадає велика частина напою, а тому смак його ніжний і м'який - ідеально підійде для неспішних посиденьок.
У кав'ярнях латте готують за допомогою кавоварок, які одночасно приготують порцію еспресо і зіб'ють молоко за допомогою капучинатора. У домашніх умовах можна наблизитися до ідеального кави латте навіть через брак кавомашини. Про те, як приготувати латте будинку, розповість наш рецепт.
складові
- 1-2 ч. Ложки меленої кави
- 90 мл води
- 130 мл молока
- цукор за смаком
Вихід готового продукту: 1 порція
Як приготувати каву латте
Спершу необхідно приготувати базу - чорна кава. Готуйте його звичним для вас способом. Наприклад, зваріть кави в турці або ж приготуйте його найпростішим методом, званим польським, - просто запарити напій окропом в чашці і давши йому пару хвилин для заварювання.
Потім процідіть напій і влийте його в чашу для подачі. Зазвичай це висока прозора чашка зі скла. Додайте в напій за бажанням цукор.
Тепер необхідно підігріти молоко до тих пір, поки на поверхні не почнуть з'являтися бульбашки.
Перелийте гаряче молоко у френч-прес і енергійними рухами збийте молоко в піну.
Влийте молоко з піною в чашку з кавою.
За бажанням можна доповнити кави латте невеликою кількістю меленої кориці, кардамону або інший пряної спецією на ваш смак.
До речі, відмінним доповненням до будь-якого напою на основі кави стануть кавові мафіни - яскраві, ароматні і дуже смачні.