Шоколадно-кавові мафіни
Шоколад і кава - чи можна придумати краще кулінарне сусідство, ніж це? Цьому дуету воістину немає рівних: як у шоколаду, так і у кави смак сильний, домінуючий, оксамитовий і злегка гіркуватий, що створює відмінну композицію для будь-якого солодкого страви. У той же час, шоколад і каву - це те поєднання, з яким у вас навряд чи вийде нудотний і безликий десерт, адже не впізнати ці два смаки просто неможливо.
Смаки шоколаду і кави дуже прості, а тому і проявляються напрочуд вдало в який-небудь простій формі. Наприклад, це може бути мус або желе, морозиво, креми, кекси або маффіни.
Шоколадно-кавові мафіни - саме те, що варто спробувати, якщо вам захотілося отримати смачне ласощі прямо тут і зараз, адже готуються вони неймовірно просто і швидко. Такий десерт ви можете приготувати навіть в тому випадку, якщо до вас несподівано нагрянули гості - вже через півгодини ароматні ласощі буде у вас на столі. А який же це чудовий варіант для недільного сніданку!
Рецепт цих маффинов має ще одну родзинку. Так, частина норми масла, необхідного для приготування випічки, замінюється ароматним арахісовим маслом, яке додасть десерту додаткові нотки смаку. Найяскравіші - ось такі вони, шоколадно-кавові маффіни!
Інгредієнти (на 8 штук середнього розміру)
- 110 грамів борошна
- 80 грамів цукру
- 30 грамів какао-порошку
- 1 ч. Ложка розпушувача для тіста
- ванілін - на кінчику ножа
- 110 мл молока
- 2 ч. Ложки натуральної меленої кави
- 30 грамів арахісового масла (пасти)
- 20 грамів рослинної олії
- 1 яйце
Рецепт шоколадно-кавових маффинов
Для початку потрібно приготувати каву з молока і меленої кави, щоб він трохи охолов. Для цього влийте молоко в невеликій ківш, додайте каву і поставте на вогонь.
Коли кава закипить, зніміть його з вогню і перелийте в невелику глибоку миску, процідивши через сито.
Додайте в каву арахісове масло і перемішайте, щоб масло розійшлося.
Влийте також рослинна олія.
До цього часу кава злегка охолоне, і можна буде вже додати яйце.
Тепер підготуйте сухі інгредієнти: змішайте борошно, цукор і какао-порошок.
Потім додайте розпушувач і ванілін.
Змішайте суху і рідку частини тесту.
Перемішувати тісто для маффінів варто швидко, щоб рідина поглинула сухі інгредієнти. Зовсім необов'язково позбавлятися від всіх грудочок.
Тепер розкладіть тісто по формах, заповнивши їх на дві третини.
Випікайте шоколадно-кавові маффіни при температурі 220 градусів протягом 15-20 хвилин. Готовність перевірте зубочисткою.
Найкраще подавати маффіни в гарячому або теплому вигляді з улюбленим напоєм.