» » Шоколадно-кавові мафіни

Шоколадно-кавові мафіни


Шоколад і кава - чи можна придумати краще кулінарне сусідство, ніж це? Цьому дуету воістину немає рівних: як у шоколаду, так і у кави смак сильний, домінуючий, оксамитовий і злегка гіркуватий, що створює відмінну композицію для будь-якого солодкого страви. У той же час, шоколад і каву - це те поєднання, з яким у вас навряд чи вийде нудотний і безликий десерт, адже не впізнати ці два смаки просто неможливо.

Смаки шоколаду і кави дуже прості, а тому і проявляються напрочуд вдало в який-небудь простій формі. Наприклад, це може бути мус або желе, морозиво, креми, кекси або маффіни.

Шоколадно-кавові мафіни

Шоколадно-кавові мафіни - саме те, що варто спробувати, якщо вам захотілося отримати смачне ласощі прямо тут і зараз, адже готуються вони неймовірно просто і швидко. Такий десерт ви можете приготувати навіть в тому випадку, якщо до вас несподівано нагрянули гості - вже через півгодини ароматні ласощі буде у вас на столі. А який же це чудовий варіант для недільного сніданку!

Рецепт цих маффинов має ще одну родзинку. Так, частина норми масла, необхідного для приготування випічки, замінюється ароматним арахісовим маслом, яке додасть десерту додаткові нотки смаку. Найяскравіші - ось такі вони, шоколадно-кавові маффіни!

Інгредієнти (на 8 штук середнього розміру)

  • 110 грамів борошна
  • 80 грамів цукру
  • 30 грамів какао-порошку
  • 1 ч. Ложка розпушувача для тіста
  • ванілін - на кінчику ножа
  • 110 мл молока
  • 2 ч. Ложки натуральної меленої кави
  • 30 грамів арахісового масла (пасти)
  • 20 грамів рослинної олії
  • 1 яйце

Рецепт шоколадно-кавових маффинов

Для початку потрібно приготувати каву з молока і меленої кави, щоб він трохи охолов. Для цього влийте молоко в невеликій ківш, додайте каву і поставте на вогонь.

Загрузка...

Засипаємо каву в молоко

Коли кава закипить, зніміть його з вогню і перелийте в невелику глибоку миску, процідивши через сито.

Доводимо кави до кипіння

Додайте в каву арахісове масло і перемішайте, щоб масло розійшлося.

Додаємо арахісове масло

Влийте також рослинна олія.

Додаємо рослинне масло

До цього часу кава злегка охолоне, і можна буде вже додати яйце.

додаємо яйце

Тепер підготуйте сухі інгредієнти: змішайте борошно, цукор і какао-порошок.

Змішуємо борошно, какао і цукор

Потім додайте розпушувач і ванілін.

Додаємо ванілін і розпушувач

Змішайте суху і рідку частини тесту.

З'єднуємо обидві частини тесту

Перемішувати тісто для маффінів варто швидко, щоб рідина поглинула сухі інгредієнти. Зовсім необов'язково позбавлятися від всіх грудочок.

перемішуємо тісто

Тепер розкладіть тісто по формах, заповнивши їх на дві третини.

Викладаємо тісто в формочки

Випікайте шоколадно-кавові маффіни при температурі 220 градусів протягом 15-20 хвилин. Готовність перевірте зубочисткою.

Найкраще подавати маффіни в гарячому або теплому вигляді з улюбленим напоєм.

Кавові маффіни з какао

Радимо прочитати

Гарячий шоколад з перцем чилі
Хто не любить гарячий шоколад? Мабуть, це найкращий супутник для перегляду романтичних фільмів в холодні осінні або зимові вечори. До того ж, мало який гарячий напій може конкурувати з гарячим
Кава з імбиром і ромом
Кава традиційно вважається напоєм ранковим: такий міцний, що бадьорить, що пробуджує. Але ближче до вихідних, коли накопичується втома за кілька пережитих робочих днів, кава чудесним чином
Апельсинові маффіни з шоколадом
Поєднання апельсинів з шоколадом - благородна, вишукане, багате. Оцінити його можна або відразу з першої спроби, назавжди полюбив цю зухвалу гармонію, або пробуючи неодноразово в найрізноманітніших
Мафіни з шматочками шоколаду
Смачна і красива випічка — це необов'язково складно. Рецепт мафінів з шматочками шоколаду, який я пропоную, яскраве тому підтвердження. Ви отримуєте десяток ароматних і апетитних мафінів з красивими

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки