» » Апельсинові маффіни з шоколадом

Апельсинові маффіни з шоколадом


Поєднання апельсинів з шоколадом - благородна, вишукане, багате. Оцінити його можна або відразу з першої спроби, назавжди полюбив цю зухвалу гармонію, або пробуючи неодноразово в найрізноманітніших варіантах і блюдах. Так, хтось не зможе відірватися від плитки чорного, гіркого шоколаду з апельсиновою цедрою, а комусь більше сподобається щось більш легке, де цедра і шоколад гратимуть роль добавок, спецій, роблячи смак ласощі цікавіші. Наприклад, ці апельсинові маффіни якраз відмінно підійдуть для знайомства з дуетом «апельсин + шоколад».

Апельсинові маффіни з шоколадом

Основа смаку цих ніжних мафінів - цитрусова, апельсинова. У тісто для маффінів додається апельсинова цедра і апельсиновий сік. Тільки від вас залежить, наскільки концентрованим, насиченим зробити цей цитрусовий аромат: чим більше цедри ви вирішите додати, тим густішим вийде смак.

Шоколад в цьому рецепті грає доповнює роль, облагороджує легкий фруктовий смак, робить його більш оксамитовим. Так як шоколаду в цих мафіни зовсім небагато, неодмінно вибирайте хороший чорний шоколад з яскравим смаком, щоб його маленькі шматочки чітко відчувалися серед буйства цитрусового смаку.

Апельсинові маффіни з шоколадом готуються дуже швидко і неймовірно просто: на замішування тіста піде від сили хвилин 10! Випікати ж їх можна як в традиційних металевих формах, проклавши їх паперовими формочками, так і в популярних силіконових формах самих різних форм.

Загрузка...

Інгредієнти (на 6 штук середнього розміру)

  • 90 грамів білої пшеничної муки
  • 65 грамів цукру
  • 50 грамів чорного шоколаду
  • 35 грамів свіжого апельсинового соку
  • 30 грамів рослинної олії
  • 20 грамів кефіру
  • 1 невелике яйце
  • 0,75 ч. Ложки розпушувача для тіста
  • цедра 1 апельсина

Рецепт апельсинових маффинов з шоколадом

Спочатку в окремому посуді змішайте борошно з цукром.

Змішуємо борошно з цукром

Потім зніміть цедру з апельсина. Можна зробити це як за допомогою терки, так і за допомогою спеціального пристосування.

Знімаємо з апельсина цедру

Додайте цедру в суміш борошна і цукру. Туди ж відправте розпушувач. Перемішайте до однорідності.

Додаємо розпушувач і цедру

Тепер займіться рідкою частиною тіста: змішайте апельсиновий сік і яйце.

Змішуємо апельсиновий сік з яйцем

Потім додайте в цю суміш рослинне масло і кефір.

Додаємо кефір і рослинне масло

Змішайте суху частину тесту з рідкою.

З'єднуємо рідку і суху частини

Порубати шоколад на шматочки бажаного розміру.

нарізаємо шоколад

Додайте шоколад в тісто, швидко перемішайте і розкладіть по формах для випічки.

Розкладаємо тісто по формах

Випікайте апельсинові маффіни при температурі 210 градусів хвилин 15-20, поки вони не стануть дуже рум'яними. Готовність маффинов обов'язково перевірте зубочисткою.

Подавайте десерт як в гарячому, так і в охолодженому вигляді.

Мафіни з апельсином і шоколадом

Радимо прочитати

Печиво з шматочками шоколаду
Одного разу я спробував печиво з шматочками шоколаду, куплене в магазині. Мені сподобався його смак, але хотілося приготувати таку ж будинку. Недовго думаючи, я знайшов рецепт в одній з кулінарних
Мафіни з шматочками шоколаду
Смачна і красива випічка — це необов'язково складно. Рецепт мафінів з шматочками шоколаду, який я пропоную, яскраве тому підтвердження. Ви отримуєте десяток ароматних і апетитних мафінів з красивими
Цукерки кайзервальд своїми руками (3 види горіхів, білий шоколад, вершки, масло), рецепт з фото
Якщо Гугл нам не бреше, то Кайзервальд – це парк у Львові, на території якого розташований Високий Замок. Вже не знаю, як ім'я парку стало назвою цукерки, але в кав'ярні «Львівська майстерня

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки