Апельсинові маффіни з шоколадом
Поєднання апельсинів з шоколадом - благородна, вишукане, багате. Оцінити його можна або відразу з першої спроби, назавжди полюбив цю зухвалу гармонію, або пробуючи неодноразово в найрізноманітніших варіантах і блюдах. Так, хтось не зможе відірватися від плитки чорного, гіркого шоколаду з апельсиновою цедрою, а комусь більше сподобається щось більш легке, де цедра і шоколад гратимуть роль добавок, спецій, роблячи смак ласощі цікавіші. Наприклад, ці апельсинові маффіни якраз відмінно підійдуть для знайомства з дуетом «апельсин + шоколад».
Основа смаку цих ніжних мафінів - цитрусова, апельсинова. У тісто для маффінів додається апельсинова цедра і апельсиновий сік. Тільки від вас залежить, наскільки концентрованим, насиченим зробити цей цитрусовий аромат: чим більше цедри ви вирішите додати, тим густішим вийде смак.
Шоколад в цьому рецепті грає доповнює роль, облагороджує легкий фруктовий смак, робить його більш оксамитовим. Так як шоколаду в цих мафіни зовсім небагато, неодмінно вибирайте хороший чорний шоколад з яскравим смаком, щоб його маленькі шматочки чітко відчувалися серед буйства цитрусового смаку.
Апельсинові маффіни з шоколадом готуються дуже швидко і неймовірно просто: на замішування тіста піде від сили хвилин 10! Випікати ж їх можна як в традиційних металевих формах, проклавши їх паперовими формочками, так і в популярних силіконових формах самих різних форм.
Інгредієнти (на 6 штук середнього розміру)
- 90 грамів білої пшеничної муки
- 65 грамів цукру
- 50 грамів чорного шоколаду
- 35 грамів свіжого апельсинового соку
- 30 грамів рослинної олії
- 20 грамів кефіру
- 1 невелике яйце
- 0,75 ч. Ложки розпушувача для тіста
- цедра 1 апельсина
Рецепт апельсинових маффинов з шоколадом
Спочатку в окремому посуді змішайте борошно з цукром.
Потім зніміть цедру з апельсина. Можна зробити це як за допомогою терки, так і за допомогою спеціального пристосування.
Додайте цедру в суміш борошна і цукру. Туди ж відправте розпушувач. Перемішайте до однорідності.
Тепер займіться рідкою частиною тіста: змішайте апельсиновий сік і яйце.
Потім додайте в цю суміш рослинне масло і кефір.
Змішайте суху частину тесту з рідкою.
Порубати шоколад на шматочки бажаного розміру.
Додайте шоколад в тісто, швидко перемішайте і розкладіть по формах для випічки.
Випікайте апельсинові маффіни при температурі 210 градусів хвилин 15-20, поки вони не стануть дуже рум'яними. Готовність маффинов обов'язково перевірте зубочисткою.
Подавайте десерт як в гарячому, так і в охолодженому вигляді.