Домашній мармелад з лимона і апельсина
Чи знаєте ви, що один з найкорисніших десертів - мармелад - можна запросто приготувати в домашніх умовах? Зробити це неймовірно легко. І повірте, спробувавши всього лише раз домашній варіант цих ласощів, вам навряд чи захочеться повернутися до магазинного. Приготувати його можна практично з будь-яких фруктів, а також овочів. Наприклад, почніть свої експерименти з рецепта мармеладу з лимона і апельсина. Такий цитрусовий мармелад - це просто вибух смаку: сильний, яскравий, абсолютно неплоский і абсолютно не нудотний. Вам неодмінно сподобається!
Основа для приготування домашнього мармеладу - це фруктовий або овочевий сік (або пюре), а в якості згущувача використовується пектин - природна желирующее речовина. Якщо ви зможете придбати пектин в чистому вигляді, то це буде чудово, а якщо немає, то вам підійде варіант з використанням желюючий добавки для приготування конфітюрів і варений, в яких вже міститься пектин (Желфикс, Конфітюрка, Желіно і т.п.). В такому випадку, добавки візьміть вдвічі більше, ніж потрібно пектину за рецептом.
Є безліч рецептів, в яких в ролі згущувача використовується желатин або агар-агар, але в такому варіанті висока ймовірність того, що ваш мармелад «потече», через це зберігати його буде проблематично.
складові
- 300 грамів свіжого соку апельсин + лимон
- 250 грамів цукру
- 100 грамів сиропу глюкози
- 15 грамів пектину
- цедра 1 апельсина
- цедра 1 лимона
Вихід готового продукту: близько 600 грамів
Як приготувати домашній мармелад
Змішайте в невеликому сотейнику дві третини норми цукру і сироп глюкози. Глюкозний сироп можна замінити інвертним сиропом, який легко приготувати в домашніх умовах. Його додавання перешкоджає засахариванию мармеладу.
З апельсина і лимона зніміть цедру на самій дрібній тертці, дуже ретельно вимивши фрукти перед цим.
Потім вичавіть сік.
Вилийте сік в сотейник з цукром через дрібне сито, щоб позбутися від кісточок і м'якоті. Туди ж відправте цедру.
Поставте сироп на вогонь і доведіть до кипіння, варіть сироп 5 хвилин.
Цукор, що змішайте з пектином.
Помішуючи, введіть суміш цукру з пектином в сироп.
Варіть мармелад ще 10 хвилин, а потім розлийте його по силіконовим формочках.
Залиште мармелад на добу при кімнатній температурі.
Потім щедро посипте шматочки цитрусового мармеладу цукром з усіх боків.
Зберігайте домашній мармелад в закритій ємності при кімнатній температурі.
До речі, з соком апельсина ви можете також приготувати апельсинові маффіни з шоколадом, а з соком лимона - лимонні маффіни. Вийде дуже смачно, рекомендуємо спробувати!