» » Домашній мармелад з лимона і апельсина

Домашній мармелад з лимона і апельсина


Чи знаєте ви, що один з найкорисніших десертів - мармелад - можна запросто приготувати в домашніх умовах? Зробити це неймовірно легко. І повірте, спробувавши всього лише раз домашній варіант цих ласощів, вам навряд чи захочеться повернутися до магазинного. Приготувати його можна практично з будь-яких фруктів, а також овочів. Наприклад, почніть свої експерименти з рецепта мармеладу з лимона і апельсина. Такий цитрусовий мармелад - це просто вибух смаку: сильний, яскравий, абсолютно неплоский і абсолютно не нудотний. Вам неодмінно сподобається!

Домашній мармелад з лимона і апельсина

Основа для приготування домашнього мармеладу - це фруктовий або овочевий сік (або пюре), а в якості згущувача використовується пектин - природна желирующее речовина. Якщо ви зможете придбати пектин в чистому вигляді, то це буде чудово, а якщо немає, то вам підійде варіант з використанням желюючий добавки для приготування конфітюрів і варений, в яких вже міститься пектин (Желфикс, Конфітюрка, Желіно і т.п.). В такому випадку, добавки візьміть вдвічі більше, ніж потрібно пектину за рецептом.

Є безліч рецептів, в яких в ролі згущувача використовується желатин або агар-агар, але в такому варіанті висока ймовірність того, що ваш мармелад «потече», через це зберігати його буде проблематично.

складові

  • 300 грамів свіжого соку апельсин + лимон
  • 250 грамів цукру
  • 100 грамів сиропу глюкози
  • 15 грамів пектину
  • цедра 1 апельсина
  • цедра 1 лимона

Вихід готового продукту: близько 600 грамів

Загрузка...

Як приготувати домашній мармелад

Змішайте в невеликому сотейнику дві третини норми цукру і сироп глюкози. Глюкозний сироп можна замінити інвертним сиропом, який легко приготувати в домашніх умовах. Його додавання перешкоджає засахариванию мармеладу.

Змішуємо дві третини цукру і сироп глюкози

З апельсина і лимона зніміть цедру на самій дрібній тертці, дуже ретельно вимивши фрукти перед цим.

Знімаємо цедру з лимона і апельсина

Потім вичавіть сік.

Вичавлюємо з лимона і апельсина сік

Вилийте сік в сотейник з цукром через дрібне сито, щоб позбутися від кісточок і м'якоті. Туди ж відправте цедру.

У проціджений сік додаємо цедру

Поставте сироп на вогонь і доведіть до кипіння, варіть сироп 5 хвилин.

Доводимо до кипіння, варимо 5 хвилин

Цукор, що змішайте з пектином.

Змішуємо цукор, що залишився і пектин

Помішуючи, введіть суміш цукру з пектином в сироп.

Додаємо суміш в сироп

Варіть мармелад ще 10 хвилин, а потім розлийте його по силіконовим формочках.

Розливаємо мармелад по формах

Залиште мармелад на добу при кімнатній температурі.

Потім щедро посипте шматочки цитрусового мармеладу цукром з усіх боків.

Посипаємо мармелад цукром з усіх боків

Зберігайте домашній мармелад в закритій ємності при кімнатній температурі.

Домашній цитрусовий мармелад

До речі, з соком апельсина ви можете також приготувати апельсинові маффіни з шоколадом, а з соком лимона - лимонні маффіни. Вийде дуже смачно, рекомендуємо спробувати!

Радимо прочитати

Конфітюр з дині з лимоном і медом
Варення з дині люблять далеко не всі, а все тому, що вона практично втрачає весь свій ніжний аромат під час приготування. Замість цього залишається сильна солодкість, нічим не збалансована. Це,
Шарлотка з полуницею
Шарлотка - улюблений домашній пиріг. Рецепт цього десерту є в засіках у кожної господині. Секрет популярності цього пирога в тому, що він готується з мінімального набору продуктів, які завжди є в
Цукати з гарбуза
Як вам подобається ідея приготувати цукати з гарбуза в домашніх умовах? Так ви отримаєте один з найкорисніших десертів. Адже на відміну від готових, магазинних цукатів всіляких яскравих кольорів,
Малиновий сорбет
Мабуть, саме сорбет можна назвати найсмачнішим річним десертом, який володіє освіжаючим ефектом. Особливо якщо він приготовлений з фруктів і ягід або з їх міксу. При всій невитіюватість рецепта існує
Апельсинові маффіни з шоколадом
Поєднання апельсинів з шоколадом - благородна, вишукане, багате. Оцінити його можна або відразу з першої спроби, назавжди полюбив цю зухвалу гармонію, або пробуючи неодноразово в найрізноманітніших

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки