» » Конфітюр з дині з лимоном і медом

Конфітюр з дині з лимоном і медом


Варення з дині люблять далеко не всі, а все тому, що вона практично втрачає весь свій ніжний аромат під час приготування. Замість цього залишається сильна солодкість, нічим не збалансована. Це, звичайно, якщо готувати таке варення, де крім дині і цукру більше немає інших інгредієнтів. Але ви здивуєтеся, наскільки цікавим і незабутнім може вийти варення з дині при вмілому зверненні зі спеціями і добавками!

Конфітюр з дині з лимоном і медом

Динний конфітюр за цим рецептом - це солодка диня, ароматний мед, так добре з нею поєднується, а також лимонний сік для балансу солодкого і неймовірно запашний кардамон. Смак такого конфитюра з дині неймовірно тонкий, гармонійний, але в той же час пряний і запам'ятовується! А для того, щоб надати текстуру, додайте в конфітюр жменю рубаного мигдалю.

Варення з дині саме по собі виходить дуже рідким. Можна додати багато цукру і довго його уварювали, щоб вийшов густий конфітюр. А можна з легкістю уникнути цього, додавши в конфітюр желюючу добавку на основі пектину - з її допомогою ви зможете зменшити кількість цукру, а час приготування буде зведено до мінімуму.

І подивіться ще одну смачну заготовку з дині: варення з дині з лимоном.

складові

  • 1 половина середньої за розміром дині (без насіння і шкірки 400 грамів)
  • 125 грамів цукру
  • 50 грамів меду
  • 1 упаковка желюючий добавки для варення (Желфикс, Конфітюрка або аналогічне)
  • 15 грамів мигдалю
  • сік 1 лимона
  • 5-6 коробочок кардамону

Вихід готового продукту: 500 мл

Загрузка...

Рецепт конфитюра з дині

Диню очистіть від насіння і шкірки. Половину м'якоті наріжте кубиками розміром в 1 см.

Половину м'якоті дині нарізаємо кубиками

Іншу половину м'якоті дині подрібніть за допомогою блендера.

Другу половину м'якоті подрібнюємо блендером

Надішліть шматочки дині і динне пюре в маленьку каструлю з товстими стінками.

Видавіть сік з лимона і додайте його до дині.

Видавлюємо лимонний сік

Додайте в каструлю мед.

Додаємо лимонний сік і мед

Кардамон подрібніть в кавомолці і просійте.

Подрібнюємо і просіюємо кардамон

Додайте кардамон в варення.

Порубати мигдаль і також відправте його в каструлю.

Додаємо кардамон і нарізану мигдаль

Поставте динний конфітюр на маленький вогонь. Поки він доходить до кипіння, змішайте цукор з желюючий добавкою.

Змішуємо цукор і желюючий добавку

Всипте цукор в варення.

Додаємо цукрову суміш в варення

Коли варення закипить, зніміть з нього піну і варіть протягом 5 хвилин.

Знімаємо піну з конфітюру

Готовий конфітюр з дині розлийте по стерильним банкам і укупорьте.

Розливаємо конфітюр з дині по банкам

Остудіть конфітюр, укутавши рушником і перевернувши догори дном. Солодке задоволення взимку вам забезпечено!

динний конфітюр

Радимо прочитати

Варення з кабачків з лимоном
Варіть ви домашнє варення на зиму? Щоб в холодну пору року можна було заварити ароматний чай і насолодитися спокоєм, зібравшись за столом з найближчими. Погодьтеся, є своя романтика як в
Цибулеве варення
Чи пробували ви коли-небудь варення з лука? Якщо немає, то сама ідея такого блюда може здатися досить дивною, адже варення звичніше варити з ягід, фруктів - зазвичай це солодкий десерт. Цибулеве

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки