Конфітюр з дині з лимоном і медом
Варення з дині люблять далеко не всі, а все тому, що вона практично втрачає весь свій ніжний аромат під час приготування. Замість цього залишається сильна солодкість, нічим не збалансована. Це, звичайно, якщо готувати таке варення, де крім дині і цукру більше немає інших інгредієнтів. Але ви здивуєтеся, наскільки цікавим і незабутнім може вийти варення з дині при вмілому зверненні зі спеціями і добавками!
Динний конфітюр за цим рецептом - це солодка диня, ароматний мед, так добре з нею поєднується, а також лимонний сік для балансу солодкого і неймовірно запашний кардамон. Смак такого конфитюра з дині неймовірно тонкий, гармонійний, але в той же час пряний і запам'ятовується! А для того, щоб надати текстуру, додайте в конфітюр жменю рубаного мигдалю.
Варення з дині саме по собі виходить дуже рідким. Можна додати багато цукру і довго його уварювали, щоб вийшов густий конфітюр. А можна з легкістю уникнути цього, додавши в конфітюр желюючу добавку на основі пектину - з її допомогою ви зможете зменшити кількість цукру, а час приготування буде зведено до мінімуму.
І подивіться ще одну смачну заготовку з дині: варення з дині з лимоном.
складові
- 1 половина середньої за розміром дині (без насіння і шкірки 400 грамів)
- 125 грамів цукру
- 50 грамів меду
- 1 упаковка желюючий добавки для варення (Желфикс, Конфітюрка або аналогічне)
- 15 грамів мигдалю
- сік 1 лимона
- 5-6 коробочок кардамону
Вихід готового продукту: 500 мл
Рецепт конфитюра з дині
Диню очистіть від насіння і шкірки. Половину м'якоті наріжте кубиками розміром в 1 см.
Іншу половину м'якоті дині подрібніть за допомогою блендера.
Надішліть шматочки дині і динне пюре в маленьку каструлю з товстими стінками.
Видавіть сік з лимона і додайте його до дині.
Додайте в каструлю мед.
Кардамон подрібніть в кавомолці і просійте.
Додайте кардамон в варення.
Порубати мигдаль і також відправте його в каструлю.
Поставте динний конфітюр на маленький вогонь. Поки він доходить до кипіння, змішайте цукор з желюючий добавкою.
Всипте цукор в варення.
Коли варення закипить, зніміть з нього піну і варіть протягом 5 хвилин.
Готовий конфітюр з дині розлийте по стерильним банкам і укупорьте.
Остудіть конфітюр, укутавши рушником і перевернувши догори дном. Солодке задоволення взимку вам забезпечено!