Цукати з гарбуза
Як вам подобається ідея приготувати цукати з гарбуза в домашніх умовах? Так ви отримаєте один з найкорисніших десертів. Адже на відміну від готових, магазинних цукатів всіляких яскравих кольорів, домашні цукати - це шматочки свіжих фруктів або овочів, бланшованих в цукровому сиропі, а потім довго нудяться в духовці при невисокій температурі. Завдяки цьому вони стають прямо-таки мармеладними, з ніжною, майже прозорою м'якоттю.
Цукати з гарбуза - це дуже смачні ласощі. Завдяки тому, що гарбуз сама по собі солодкувата на смак, вона відмінно поводиться в приготуванні десертів. Її м'якоть стає бурштинової за кольором, злегка пружинить і дарує дуже сильний смак печеного плоду. Відтіняє цей смак апельсин, який дуже добре з нею поєднується. У цьому рецепті цукатів шматочки гарбуза будуть спочатку проварюють в цукровому сиропі з апельсином, просочуючись цитрусовим ароматом.
Запасіться терпінням і часом - приготування домашніх цукатів не терпить поспіху. Але при цьому вам не потрібно буде стояти біля плити протягом довгих утомливих годин, адже процес цей зовсім простий і нехлопотен. До того ж, цукати можна дуже довго зберігати, адже в них зовсім мало вологи, тому радимо вам приготувати відразу багато гарбузового ласощі і насолоджуватися ним з чашкою ароматного чаю вечорами.
складові
- 400 грамів м'якоті гарбуза
- 250 грамів цукру
- 1 апельсин
- 50 мл води
- 0,5 ч. Ложки кориці
- суміш цукрової пудри з крохмалем для обвалювання
Вихід готового продукту: 200-250 грамів
Як приготувати цукати з гарбуза в духовці
В першу чергу підготуйте гарбуз, очистивши її від шкірки і насіння.
Потім наріжте гарбузову м'якоть на шматочки розміром в 1,5-2 см.
Засипте нарізаний гарбуз цукром і відправте на ніч в холодильник.
За цей час гарбуз пустить сік, в якому розчиниться цукор. Соку буде досить багато.
Цей сік акуратно перелийте в каструльку.
Наріжте апельсин, попередньо дуже добре його вимивши.
Подрібніть його в блендері до стану однорідного пюре, кашки. Якщо блендера у вас немає, пропустіть апельсин через м'ясорубку, використовуючи грати з дрібними отворами.
Змішайте апельсинове пюре, сік гарбуза, воду і корицю. Цей сироп доведіть до кипіння, а потім помістіть в нього гарбуз.
Варіть гарбуз (не заважаючи її) протягом 5 хвилин, після чого вимкніть вогонь і дайте сиропу охолонути.
Потім доведіть до кипіння сироп з гарбузом ще раз і знову варіть 5 хвилин.
Повторіть процедуру ще двічі.
Проварену таким чином 4 рази гарбуз викладіть на деко, застелене силіконовим килимком або листом пергаменту.
Що залишився сироп можна використовувати, наприклад, як варення, подаючи його до сніданку.
Сушіть цукати з гарбуза в духовці при 75 градусах протягом 5-6 годин, поки вони не перестануть прилипати до пальців.
Готові цукати остудіть і обваляйте їх в суміші цукрової пудри з крохмалем.
Струсіть зайву обсипання і можна пригощатися!
Зберігайте гарбузове цукати в закритому контейнері при кімнатній температурі - так вони збережуться протягом 3-4 тижнів.