» » Цукати з гарбуза

Цукати з гарбуза


Як вам подобається ідея приготувати цукати з гарбуза в домашніх умовах? Так ви отримаєте один з найкорисніших десертів. Адже на відміну від готових, магазинних цукатів всіляких яскравих кольорів, домашні цукати - це шматочки свіжих фруктів або овочів, бланшованих в цукровому сиропі, а потім довго нудяться в духовці при невисокій температурі. Завдяки цьому вони стають прямо-таки мармеладними, з ніжною, майже прозорою м'якоттю.

Цукати з гарбуза

Цукати з гарбуза - це дуже смачні ласощі. Завдяки тому, що гарбуз сама по собі солодкувата на смак, вона відмінно поводиться в приготуванні десертів. Її м'якоть стає бурштинової за кольором, злегка пружинить і дарує дуже сильний смак печеного плоду. Відтіняє цей смак апельсин, який дуже добре з нею поєднується. У цьому рецепті цукатів шматочки гарбуза будуть спочатку проварюють в цукровому сиропі з апельсином, просочуючись цитрусовим ароматом.

Запасіться терпінням і часом - приготування домашніх цукатів не терпить поспіху. Але при цьому вам не потрібно буде стояти біля плити протягом довгих утомливих годин, адже процес цей зовсім простий і нехлопотен. До того ж, цукати можна дуже довго зберігати, адже в них зовсім мало вологи, тому радимо вам приготувати відразу багато гарбузового ласощі і насолоджуватися ним з чашкою ароматного чаю вечорами.

складові

  • 400 грамів м'якоті гарбуза
  • 250 грамів цукру
  • 1 апельсин
  • 50 мл води
  • 0,5 ч. Ложки кориці
  • суміш цукрової пудри з крохмалем для обвалювання

Вихід готового продукту: 200-250 грамів

Як приготувати цукати з гарбуза в духовці

В першу чергу підготуйте гарбуз, очистивши її від шкірки і насіння.

Загрузка...

Очищаємо гарбуз від шкірки і насіння

Потім наріжте гарбузову м'якоть на шматочки розміром в 1,5-2 см.

Нарізаємо гарбуз на шматочки

Засипте нарізаний гарбуз цукром і відправте на ніч в холодильник.

Засипаємо гарбуз цукром, залишаємо на ніч

За цей час гарбуз пустить сік, в якому розчиниться цукор. Соку буде досить багато.

Гарбуз пустила багато соку

Цей сік акуратно перелийте в каструльку.

Наріжте апельсин, попередньо дуже добре його вимивши.

нарізаємо апельсин

Подрібніть його в блендері до стану однорідного пюре, кашки. Якщо блендера у вас немає, пропустіть апельсин через м'ясорубку, використовуючи грати з дрібними отворами.

Подрібнюємо апельсин в блендері

Змішайте апельсинове пюре, сік гарбуза, воду і корицю. Цей сироп доведіть до кипіння, а потім помістіть в нього гарбуз.

Варіть гарбуз (не заважаючи її) протягом 5 хвилин, після чого вимкніть вогонь і дайте сиропу охолонути.

Варимо гарбуз в апельсиновому сиропі

Потім доведіть до кипіння сироп з гарбузом ще раз і знову варіть 5 хвилин.

Повторіть процедуру ще двічі.

Проварену таким чином 4 рази гарбуз викладіть на деко, застелене силіконовим килимком або листом пергаменту.

Що залишився сироп можна використовувати, наприклад, як варення, подаючи його до сніданку.

Викладаємо шматочки гарбуза на деко

Сушіть цукати з гарбуза в духовці при 75 градусах протягом 5-6 годин, поки вони не перестануть прилипати до пальців.

Сушимо цукати з гарбуза в духовці

Готові цукати остудіть і обваляйте їх в суміші цукрової пудри з крохмалем.

Обвалюють цукати в цукровій пудрі

Струсіть зайву обсипання і можна пригощатися!

Струшуємо зайву пудру

Зберігайте гарбузове цукати в закритому контейнері при кімнатній температурі - так вони збережуться протягом 3-4 тижнів.

гарбузове цукати

Радимо прочитати

Манник з маком
Кекси і маффіни роблять з борошном, а от якщо борошно замінити манною крупою, то вийде смачний манник. Готувати його нескладно — впорається навіть школяр! Спробуйте, адже продукти для лепешняку
Печений гарбуз з медом
Осінь — це традиційна пора збору врожаю гарбуза. Різних розмірів, кольорів, ваги — вони наповнюють магазини, ринки і вдома. Як приготувати гарбуз — ось питання, яке багато господині ставлять собі з
Гарбузове печиво
Рецепт цього гарбузового печива я підглянув у Ганни Олсон — відомого кондитера з Канади. За великим рахунком, це навіть не печиво, а так зване «cake cookie», як би печиво-міні-тортик чи, по-нашому —
Гарбузовий кекс, рецепт кексу з гарбуза
Цей гарбузовий пекла кекс за мотивами ось цього бурякового, ще коли тільки його приготувала відразу ж захотілося поекспериментувати і зробити такий же кекс, але з гарбузом і без какао, тобто щоб сам
Запечена гарбуз у духовці шматочками з цукром - рецепт з покроковими фото
Восени зазвичай починається сезон гарбуза, тому вирішила сьогодні дітям приготувати таке ласощі - шматочки гарбуза, запечені в духовці з цукром. Не скажу, щоб вони сильно були в захваті, гарбуз

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки