» » Оладки з гарбуза на кефірі

Оладки з гарбуза на кефірі


Оладки - страва смачна і нескладна, переважно готується на сніданок. Щоб трохи урізноманітнити класичний рецепт, можна додати до складу стиглу гарбуз, вона надає особливий аромат страви. У таких оладках гарбуз дуже добре відчувається на смак, але вона абсолютно не заважає. Колір гарбузових оладок виходить насиченим і яскравим, а смак - ніжним, гармонійним і неповторним.

Оладки з гарбуза на кефірі - рецепт з фото

складові

  • яйце - 1 шт.
  • цукор - 4 ст. ложки
  • борошно - 8-10 ст. ложок
  • кефір (або сметана) - 4 ст. ложки
  • м'якоть гарбуза - 200 г
  • ванільний цукор - за смаком
  • розпушувач - 1 ч. ложка
  • рослинне масло - 25 мл

З цих продуктів вийде повноцінне частування для 3-4 чоловік.

Як приготувати гарбузові оладки

Цукор, кефір і куряче яйце збиваємо виделкою або вінчиком до розчинення цукрових крупинок.

Збиваємо цукор з кефіром і яйцем

Загрузка...

Натираємо м'якоть гарбуза на тертці. Вибирайте ту тертку, на якій ви зазвичай натираєте морква для супу.

натираємо гарбуз

Додаємо гарбуз в тісто. Ви відразу помітите, що воно стає дуже яскравим. До речі, якщо гарбуз дуже соковита, її найкраще трохи віджати перед додаванням в тісто.

Додаємо натерту гарбуз в тісто

Потім висипаємо в тісто борошно, змішане з розпушувачем і ванільним цукром (якщо любите). Від зазначеної кількості розпушувача оладки з гарбузом особливо не виростуть в розмірах, але все ж вони будуть пишніше. Перемішуємо ложкою, домагаючись однорідності тесту, яке має вийти не дуже густим (гущі сметани), тому регулюємо консистенцію, додаючи борошно або кефір при необхідності.

Засипаємо борошно і розпушувач

Як смажити оладки з гарбуза? Потрібно розігріти масло в гарячій сковорідці, ложкою викласти тісто, відступаючи по 2-3 см між оладками, щоб вони не злипалися при смаженні. Вогонь - помірний, смажимо кожну сторону по 20-30 секунд.

Як приготувати млинці з гарбуза

Гарбузове оладки на кефірі - рецепт з фото

Подати оладки з гарбузом можна зі сметаною, згущеним молоком, всілякими ягодами, варенням. Не чекайте поки гарбузове оладки охолонуть, подавайте їх теплими, так вони набагато смачніше.

Радимо прочитати

Гарбузове млинці
Напевно, ні для кого не секрет, що гарбуз придатна для приготування абсолютно будь-яких страв. І це зовсім не перебільшення! Хочете - основні страви від супів і до жаркого або пасти, а хочете -
Гарбузовий кекс з медом
Коли настає гарбузовий сезон, обов'язково потрібно спекти ароматний гарбузовий кекс, який подарує вам гарний настрій, побалує близьких своїм медовим ароматом, вологим м'якушем і яскравим помаранчевим
Запечена гарбуз у духовці шматочками з цукром - рецепт з покроковими фото
Восени зазвичай починається сезон гарбуза, тому вирішила сьогодні дітям приготувати таке ласощі - шматочки гарбуза, запечені в духовці з цукром. Не скажу, щоб вони сильно були в захваті, гарбуз

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки