Оладки з гарбуза на кефірі
Оладки - страва смачна і нескладна, переважно готується на сніданок. Щоб трохи урізноманітнити класичний рецепт, можна додати до складу стиглу гарбуз, вона надає особливий аромат страви. У таких оладках гарбуз дуже добре відчувається на смак, але вона абсолютно не заважає. Колір гарбузових оладок виходить насиченим і яскравим, а смак - ніжним, гармонійним і неповторним.
складові
- яйце - 1 шт.
- цукор - 4 ст. ложки
- борошно - 8-10 ст. ложок
- кефір (або сметана) - 4 ст. ложки
- м'якоть гарбуза - 200 г
- ванільний цукор - за смаком
- розпушувач - 1 ч. ложка
- рослинне масло - 25 мл
З цих продуктів вийде повноцінне частування для 3-4 чоловік.
Як приготувати гарбузові оладки
Цукор, кефір і куряче яйце збиваємо виделкою або вінчиком до розчинення цукрових крупинок.
Натираємо м'якоть гарбуза на тертці. Вибирайте ту тертку, на якій ви зазвичай натираєте морква для супу.
Додаємо гарбуз в тісто. Ви відразу помітите, що воно стає дуже яскравим. До речі, якщо гарбуз дуже соковита, її найкраще трохи віджати перед додаванням в тісто.
Потім висипаємо в тісто борошно, змішане з розпушувачем і ванільним цукром (якщо любите). Від зазначеної кількості розпушувача оладки з гарбузом особливо не виростуть в розмірах, але все ж вони будуть пишніше. Перемішуємо ложкою, домагаючись однорідності тесту, яке має вийти не дуже густим (гущі сметани), тому регулюємо консистенцію, додаючи борошно або кефір при необхідності.
Як смажити оладки з гарбуза? Потрібно розігріти масло в гарячій сковорідці, ложкою викласти тісто, відступаючи по 2-3 см між оладками, щоб вони не злипалися при смаженні. Вогонь - помірний, смажимо кожну сторону по 20-30 секунд.
Подати оладки з гарбузом можна зі сметаною, згущеним молоком, всілякими ягодами, варенням. Не чекайте поки гарбузове оладки охолонуть, подавайте їх теплими, так вони набагато смачніше.