Гарбузове млинці
Напевно, ні для кого не секрет, що гарбуз придатна для приготування абсолютно будь-яких страв. І це зовсім не перебільшення! Хочете - основні страви від супів і до жаркого або пасти, а хочете - пироги та інші десерти. А якщо ви Напече гарбузове млинці, то ранок з таким блюдом просто не зможе бути похмурим!
Напевно гарбузове панкейкі або оладки ви вже готували, чи не так? Якщо поки що немає, дуже рекомендуємо вам зробити це, а поки пропонуємо рецепт дивно ніжних тонких гарбузових млинців, які будуть не товще звичайних яєчних млинців. Такий результат ви отримаєте, якщо будете використовувати не сирий гарбуз, натерту на тертці, а запечену, подрібнивши її після запікання в пюре. Таким чином, гарбуз стане частиною рідкої основи тесту для млинців.
Абсолютно неважливо, яким способом ви будете запікати гарбуз - в духовці, мікрохвильовій печі або навіть відваріть її на пару, тому вибирайте найбільш зручний для вас спосіб приготування цього овоча. Для зручності ви можете приготувати гарбузове пюре заздалегідь.
складові
- 200 грамів м'якоті гарбуза
- 200 мл молока (1 склянка)
- 2 яйця
- 80 грамів борошна (половина склянки)
- 1 ст. ложка цукру
- дрібка солі
- ванілін на кінчику ножа
Вихід готового продукту: 6 млинців
Як приготувати гарбузові млинці
Гарбуз очистите від шкірки, насіння і наріжте невеликими кубиками, щоб вона приготувалася швидше.
Запікайте гарбуз до м'якості. Якщо ви використовуєте мікрохвильову піч, то для цього вам буде потрібно всього 3-4 хвилини. Підійде також спосіб приготування гарбуза на пару.
Запечену гарбуз змішайте з молоком.
Ретельно пробийте гарбуз з молоком блендером до повністю однорідного стану.
Додайте до гарбузової масі яйця, цукор, сіль і ванілін. Збийте масу блендером ще раз.
Тепер додайте в суміш борошно.
Гарненько вимісіть тісто віночком, щоб в ньому не було жодної грудочки.
Розігрійте антипригарним сковороду і випікайте на ній млинці, розподіляючи тісто тонко.
Печіть млинці до рум'яного кольору з обох сторін.
Такі гарбузове млинці дуже смачні і самі по собі, а також чудово підійдуть для того, щоб наповнити їх який-небудь начинкою - джемом, сиром, горіховою пастою або просто густою сметаною.