Сирна запіканка з гарбузом
Напевно, в кожній сім'ї є свої секрети приготування запіканки з сиру, що допомагають зробити її пишною та насиченою: з борошном або манкою, з розпушувачем або без, з сухарями, а деякі готують її навіть з сирою картоплею! Але є ще один спосіб зробити сирну запіканку просто чудовою, надзвичайно ніжною і соковитою - це приготувати сирну запіканку з гарбузом!
Гарбуз впливає на сирну масу якось по-особливому чудово: у готовій запіканці гарбуз особливо не відчувається, але вона надає страві легкість, свіжість, соковитість і пишність, а також приємний колір. У духовці така запіканка підніметься дуже сильно - так сильно, що це нагадає вам суфле. Уже після того, як запіканка буде готова, вона опуститься, але залишиться такою ж невагомою і ніжною.
Цей рецепт сирної запіканки з гарбузом сподобається вам ще й тим, що результат оцінять навіть ті, хто абсолютно відмовляється їсти гарбуз - все завдяки дуже делікатному, практично невідчутним гарбузовому смаку.
складові
- 300 грамів сиру
- 200 грамів м'якоті гарбуза
- 3 яйця
- 50 грамів манної крупи
- 60 грамів цукру
- 50 грамів молока
- ванілін
- вершкове масло для змазування форм
Вихід готового продукту: 4 порції
Рецепт сирної запіканки з гарбузом
Готується сирна запіканка з гарбузом надзвичайно легко і просто. Для початку наріжте м'якоть гарбуза невеликими кубиками і запечіть її в мікрохвильовій печі до м'якості. Залежно від конкретної гарбуза і вашої мікрохвильовки на це піде приблизно 5 хвилин.
Коли гарбуз буде готова, за допомогою блендера перетворите її в однорідне гладке пюре.
Відставте гарбуз в сторону і приступайте до приготування сирної основи. Змішайте сир, цукор і манну крупу. Ретельно перемішайте масу.
Потім влийте до сиру молоко і вбийте всі яйця.
Пробийте сирну масу блендером до гладкості і однорідності.
Додайте в основну масу гарбузове пюре.
Ретельно перемішайте, щоб пюре добре розійшлося.
Порційні форми або одну велику щедро змастіть вершковим маслом.
Розлийте сирну масу по формах.
Сирну запіканку з гарбузом слід випікати при температурі 180 градусів. Для порційних форм час випікання складе близько 35 хвилин, а для великої запіканки потрібно трохи більше - 45-50 хвилин. Сирна запіканка повинна гарненько зарум'яниться.
Діставши запіканку з духовки, можна відразу ж її подавати, але краще дати їй трохи охолонути, щоб вона не була пекуче гарячої. Подавайте блюдо зі сметаною і медом.