» » Сирна запіканка з гарбузом

Сирна запіканка з гарбузом


Напевно, в кожній сім'ї є свої секрети приготування запіканки з сиру, що допомагають зробити її пишною та насиченою: з борошном або манкою, з розпушувачем або без, з сухарями, а деякі готують її навіть з сирою картоплею! Але є ще один спосіб зробити сирну запіканку просто чудовою, надзвичайно ніжною і соковитою - це приготувати сирну запіканку з гарбузом!

Сирна запіканка з гарбузом

Гарбуз впливає на сирну масу якось по-особливому чудово: у готовій запіканці гарбуз особливо не відчувається, але вона надає страві легкість, свіжість, соковитість і пишність, а також приємний колір. У духовці така запіканка підніметься дуже сильно - так сильно, що це нагадає вам суфле. Уже після того, як запіканка буде готова, вона опуститься, але залишиться такою ж невагомою і ніжною.

Цей рецепт сирної запіканки з гарбузом сподобається вам ще й тим, що результат оцінять навіть ті, хто абсолютно відмовляється їсти гарбуз - все завдяки дуже делікатному, практично невідчутним гарбузовому смаку.

складові

  • 300 грамів сиру
  • 200 грамів м'якоті гарбуза
  • 3 яйця
  • 50 грамів манної крупи
  • 60 грамів цукру
  • 50 грамів молока
  • ванілін
  • вершкове масло для змазування форм

Вихід готового продукту: 4 порції

Рецепт сирної запіканки з гарбузом

Готується сирна запіканка з гарбузом надзвичайно легко і просто. Для початку наріжте м'якоть гарбуза невеликими кубиками і запечіть її в мікрохвильовій печі до м'якості. Залежно від конкретної гарбуза і вашої мікрохвильовки на це піде приблизно 5 хвилин.

Загрузка...

нарізаємо гарбуз

Коли гарбуз буде готова, за допомогою блендера перетворите її в однорідне гладке пюре.

Запечену гарбуз подрібнюємо блендером

Відставте гарбуз в сторону і приступайте до приготування сирної основи. Змішайте сир, цукор і манну крупу. Ретельно перемішайте масу.

Змішуємо сир з манкою і цукром

Потім влийте до сиру молоко і вбийте всі яйця.

Додаємо молоко і яйця

Пробийте сирну масу блендером до гладкості і однорідності.

подрібнюємо блендером

Додайте в основну масу гарбузове пюре.

Додаємо гарбузове пюре

Ретельно перемішайте, щоб пюре добре розійшлося.

Перемішуємо сирно-гарбузову суміш

Порційні форми або одну велику щедро змастіть вершковим маслом.

Змащуємо формочки вершковим маслом

Розлийте сирну масу по формах.

Викладаємо сирну суміш у форми

Сирну запіканку з гарбузом слід випікати при температурі 180 градусів. Для порційних форм час випікання складе близько 35 хвилин, а для великої запіканки потрібно трохи більше - 45-50 хвилин. Сирна запіканка повинна гарненько зарум'яниться.

Діставши запіканку з духовки, можна відразу ж її подавати, але краще дати їй трохи охолонути, щоб вона не була пекуче гарячої. Подавайте блюдо зі сметаною і медом.

Запіканка з сиру з гарбузом

Радимо прочитати

Сирна запіканка з полуницею
Якщо ви любите сир і страви з нього, тоді ви потрапили на правильну сторінку! А що може бути простіше і одночасно смачніше, ніж запіканка з сиру? І навіть якщо ви не належите до завзятим любителям
Сирники з гарбузом
Навіть улюблені сирники часом хочеться трохи урізноманітнити, поекспериментувати з різними добавками і начинками. У цьому випадку якраз і стане в нагоді наш рецепт, трохи відрізняється від звичного.
Паста з гарбузом і куркою
Гарбуз - прекрасний компаньйон для курки. І навіть якщо ви в цьому сумніваєтеся, приготуйте за цим рецептом пасту з гарбузом і курячим філе і переконайтеся в цьому раз і назавжди.

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки