» » Сирна запіканка з полуницею

Сирна запіканка з полуницею


Сирна запіканка з полуницею

Якщо ви любите сир і страви з нього, тоді ви потрапили на правильну сторінку! А що може бути простіше і одночасно смачніше, ніж запіканка з сиру? І навіть якщо ви не належите до завзятим любителям такого корисного продукту, наш рецепт сирної запіканки все одно вам обов'язково сподобається, тому що запіканка ця не зовсім звичайна. Навіть більше: вона зовсім незвичайна.

Що ж такого особливого може бути в найпростішій сирної запіканки, смак якої кожному знайомий з раннього дитинства? По-перше, ця запіканка полунична - в ній ви знайдете і шматочки смачною ягоди, і полуничне пюре. По-друге, ви будете приємно здивовані найніжнішої текстурою цієї запіканки: завдяки тому, що «тісто» для неї готується без борошна, а лише з додаванням крохмалю, маса виходить набагато більш кремовою. Крім того, цю запіканку можна порівняти з сирним суфле за принципом приготування, тому що яйця в її склад вводяться не цілком, а окремо жовтки, і білки. При цьому білки попередньо збиваються в піну, що додатково полегшує запіканку, роблячи її більш повітряної і пишною.

Наша сирна запіканка з полуницею напевно нагадає вам своєю текстурою неймовірно популярні чизкейки. Такий ефект досягається завдяки збивання сиру блендером (або протирання його через сито), а також додаванню жирних вершків. У зв'язку з цим, готувати запіканку краще заздалегідь, після чого дайте їй повністю охолонути, щоб розрізати її було легше. Якщо ж ви віддаєте перевагу є запіканку в теплому або гарячому вигляді, то краще за все спочатку нарізати охолоджену запіканку на порції, а потім розігріти її в мікрохвильовій печі.

складові

  • 500 грамів нежирного сиру
  • 350 грамів полуниці
  • 100 грамів жирних домашніх вершків
  • 80 грамів цукрової пудри
  • 3 яйця
  • 4 ст. ложки крохмалю
  • ванілін (факультативно)

Вихід готового продукту: 6 порцій

Загрузка...

Як приготувати сирну запіканку з полуницею

Яйця розділіть на білки і жовтки.

Відокремлюємо жовтки від білків

До жовтків додайте жирні вершки, половину цукрової пудри (40 грам) і крохмаль.

Додаємо до жовтків крохмаль, вершки і половину цукрової пудри

Збийте масу міксером до однорідності.

збиваємо міксером

Додайте в масу сир і перемішайте.

додаємо сир

Тепер пробийте сирну масу блендером.

пробиваємо блендером

Застелите форму для випічки діаметром 18-20 см пергаментом або змастіть рослинною олією. На дно форми надішліть 3-4 ст. ложки сирної маси і розрівняйте її. Після випічки ця частина буде більш щільною і стане нібито основою запіканки.

Викладаємо 3-4 столові ложки сирної маси в форму

Третина полуниці наріжте шматочками і розкладіть поверх першого шару запіканки.

Викладаємо нарізану полуницю

У решту сирну масу додайте решту полуницю.

Частину, що залишилася полуницю додаємо в сирну масу

Пробийте масу індикатор, поки всі частини суниці не будуть подрібнені.

подрібнюємо блендером

Збийте білки в міцну піну, а потім додайте до них другу половину цукрової пудри.

Збиваємо білки, додаємо решту цукрову пудру

Збивайте білки до щільної маси блискучою.

Повторно збиваємо білки

У 3-4 прийоми введіть збиті білки в сирно-полуничну масу, втручаючись їх дуже дбайливо.

По частинах додаємо білки до сирної маси

Готову масу викладіть у форму, розрівняйте.

Викладаємо другий шар запіканки в форму

Випікайте сирну запіканку з полуницею при температурі 175-180 градусів близько 1 години. У процесі випічки запіканка підніметься, готової вона буде тоді, коли по периметру з'являться невеликі тріщинки, а серединка ще буде злегка тремтіти.

Готова сирна запіканка з полуницею

Остудіть запіканку і відправте на ніч в холодильник, а потім подавайте.

Радимо прочитати

Як приготувати сирний мус
Як правило, найсмачніші страви - це найпростіші страви. По-перше, тому що добре відчувається і нічим не забивається смак основного продукту. По-друге, від їх приготування абсолютно не буде втоми, і
Львівський сирник з родзинками
Від усіх відомих нам різновидів сирників Львівський сирник відрізняється тим, що його запікають у духовці і вже готовий покривають шоколадною глазур'ю. Здавалося б, чому не сирна запіканка? Але ні,

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки