Сирна запіканка з полуницею
Якщо ви любите сир і страви з нього, тоді ви потрапили на правильну сторінку! А що може бути простіше і одночасно смачніше, ніж запіканка з сиру? І навіть якщо ви не належите до завзятим любителям такого корисного продукту, наш рецепт сирної запіканки все одно вам обов'язково сподобається, тому що запіканка ця не зовсім звичайна. Навіть більше: вона зовсім незвичайна.
Що ж такого особливого може бути в найпростішій сирної запіканки, смак якої кожному знайомий з раннього дитинства? По-перше, ця запіканка полунична - в ній ви знайдете і шматочки смачною ягоди, і полуничне пюре. По-друге, ви будете приємно здивовані найніжнішої текстурою цієї запіканки: завдяки тому, що «тісто» для неї готується без борошна, а лише з додаванням крохмалю, маса виходить набагато більш кремовою. Крім того, цю запіканку можна порівняти з сирним суфле за принципом приготування, тому що яйця в її склад вводяться не цілком, а окремо жовтки, і білки. При цьому білки попередньо збиваються в піну, що додатково полегшує запіканку, роблячи її більш повітряної і пишною.
Наша сирна запіканка з полуницею напевно нагадає вам своєю текстурою неймовірно популярні чизкейки. Такий ефект досягається завдяки збивання сиру блендером (або протирання його через сито), а також додаванню жирних вершків. У зв'язку з цим, готувати запіканку краще заздалегідь, після чого дайте їй повністю охолонути, щоб розрізати її було легше. Якщо ж ви віддаєте перевагу є запіканку в теплому або гарячому вигляді, то краще за все спочатку нарізати охолоджену запіканку на порції, а потім розігріти її в мікрохвильовій печі.
складові
- 500 грамів нежирного сиру
- 350 грамів полуниці
- 100 грамів жирних домашніх вершків
- 80 грамів цукрової пудри
- 3 яйця
- 4 ст. ложки крохмалю
- ванілін (факультативно)
Вихід готового продукту: 6 порцій
Як приготувати сирну запіканку з полуницею
Яйця розділіть на білки і жовтки.
До жовтків додайте жирні вершки, половину цукрової пудри (40 грам) і крохмаль.
Збийте масу міксером до однорідності.
Додайте в масу сир і перемішайте.
Тепер пробийте сирну масу блендером.
Застелите форму для випічки діаметром 18-20 см пергаментом або змастіть рослинною олією. На дно форми надішліть 3-4 ст. ложки сирної маси і розрівняйте її. Після випічки ця частина буде більш щільною і стане нібито основою запіканки.
Третина полуниці наріжте шматочками і розкладіть поверх першого шару запіканки.
У решту сирну масу додайте решту полуницю.
Пробийте масу індикатор, поки всі частини суниці не будуть подрібнені.
Збийте білки в міцну піну, а потім додайте до них другу половину цукрової пудри.
Збивайте білки до щільної маси блискучою.
У 3-4 прийоми введіть збиті білки в сирно-полуничну масу, втручаючись їх дуже дбайливо.
Готову масу викладіть у форму, розрівняйте.
Випікайте сирну запіканку з полуницею при температурі 175-180 градусів близько 1 години. У процесі випічки запіканка підніметься, готової вона буде тоді, коли по периметру з'являться невеликі тріщинки, а серединка ще буде злегка тремтіти.
Остудіть запіканку і відправте на ніч в холодильник, а потім подавайте.