Сирна запіканка з персиками і полуницею
Сирна запіканка - один з найпростіших рецептів серед безлічі різноманітних страв з сиру. Цей апетитний десерт спокусить навіть тих, хто не дуже любить цей молочний продукт, а вже діти і зовсім будуть в захваті від такого смачного ласощі! Чудово блюдо і тим, що підготовчий процес займає зовсім мало часу, зате результат радує і смак, і нюх, і очей. Така запіканка хороша і сама по собі, але якщо доповнити її сезонними фруктами або ягодами, то вийде ще цікавіше. Наприклад, давайте приготуємо сирну запіканку з персиками і ароматною полуницею.
Інгредієнти (на 2 порції)
- сир 5% жирності - 250 г
- цукор - 50-70 г
- яйце куряче - 1 шт.
- борошно пшеничне - 20 г
- інжирні або звичайні персики - 2 шт.
- свіжа полуниця - 7-8 шт.
- вершкове масло - 5 г
- ваніль - 0.25 год. ложки
Рецепт сирної запіканки з персиками
Змішуємо цукор з курячим яйцем і ваніллю. Якщо ви використовуєте домашні, сільські яйця, то готова запіканка вийде приємного жовтого кольору.
Просіваємо борошно в яєчну пінку, перемішуємо. Муки потрібно трохи, інакше наша сирна запіканка вийде «забитої» і твердою. Замість борошна можна використовувати манку, вона теж дасть необхідну щільність якої страви.
Тепер додаємо сир і розмішуємо виделкою, а потім тиснемо його Картоплем'ялки до однорідного стану. Головне, щоб не було великих сирних шматків.
Нарізаємо промиту полуницю на 4 частини, потім ріжемо персик невеликими шматочками.
Додаємо полуницю і персики в сирну масу, ложкою акуратно перемішуємо, щоб шматочки «сховалися» в сирі. Частина нарізаних ягід залишаємо для прикраси запіканки.
До речі, обов'язково подивіться ще один рецепт сирної запіканки з полуницею, він дуже смачний і не зовсім звичайний.
Форму або застилає пергаментом, або змащуємо маслом. Викладаємо сирну заготовку в форму.
Зверху розкладаємо часточки полуниці.
Потім відправляємо сирну запіканку з персиками в розігріту духовку на 20 хвилин при 200 градусах. Накривати форму не потрібно.
Готову страву можна оформити рідким шоколадом або фруктовим сиропом, а можна розрізати на порції і подати зі сметаною, вершками або кремом. Гарним доповненням може стати і смачний полуничний соус. Подавати запіканку можна і холодної і гарячої, в будь-якому випадку буде дуже смачно!
Також рекомендуємо приготувати смачну королівську ватрушку з сиром. Звичайно, вона трохи більше клопітно в приготуванні, але результат того вартий: це ніжне сирне суфле в оточенні тонкого шару розсипчастої пісочного тіста. Заманливо, чи не так?