Огортає з персиками
Існують мільйони самих різних десертів. Але не так багато солодощів, для приготування яких необхідно витратити мінімум продуктів і часу, а в результаті отримати щось неймовірно смачне. Огортає - це якраз такі ласощі. Приготувавши його один раз, ви полюбите це блюдо раз і назавжди.
Огортає - десерт універсальний. Його можна приготувати з будь-якими фруктами або ягодами. Зовсім не важливо, свіжі це будуть фрукти або заморожені. До речі, із заморожених фруктів і ягід виходить більш соковитий огортає, так як при розморожуванні вони «віддають воду». Саме ця «вода» перетворюється під час приготування в чудовий густий соус. Ви можете готувати огортає як з одним видом фруктів або ягід, так і комбінувати їх за своїм смаком. Так, рецепт огортає з персиками - відмінний варіант для вдалого знайомства з цим десертом.
Зверху ягоди або фрукти посипаються крихтою з пісочного печива. Ідеальним варіантом буде приготування огортає з домашнього печива. Якщо ж ви вибираєте печиво в магазині, віддавайте перевагу ніжному, легко кришаться печінкою, яка сама по собі вам подобається. Це і буде запорукою найсмачнішого огортає. Можна сміливо експериментувати з шоколадним, горіховим печивом і т.д.
Весь процес приготування огортає полягає в тому, що фрукти та печиво запікаються разом, до тих пір, поки зверху не з'явиться рум'яна, ароматна кірочка.
До речі, подивіться ще один схожий рецепт - яблучний крамбл.
складові
- 2 заморожених персика (600 грамів)
- 350 грамів пісочного печива
- 4 ст. ложки цукру
- 4 ст. ложки вершкового масла кімнатної температури
- 200 грамів сметани для подачі
Вихід готового продукту: 6 порцій
Як приготувати огортає
Якщо ви використовуєте заморожені персики, то заздалегідь дістаньте їх з морозилки і потримайте при кімнатній температурі, поки вони не почнуть танути. Не потрібно чекати, поки фрукти розтануть повністю - якщо ви зможете різати їх ножем, цього буде вже достатньо.
Персики розріжте на 4 частини, видаліть кісточки, а потім наріжте пластинами завтовшки в 5 мм. Покладіть фрукти в жароміцних форму і присипте зверху цукром.
Перемішайте персики з цукром.
Тепер підготуйте крихту для скоринки. Пісочне печиво поламайте на шматочки і покладіть в чашу комбайна.
Подрібніть печиво. Бажано, щоб крихта вийшла не зовсім однорідною, а залишалися і більші шматочки.
Густо посипте крихтою фрукти в формі. До слова, можна готувати огортає як у великій формі, так і в порційних.
Зверху розкладіть вершкове масло невеликими шматочками. У процесі випічки воно розтане, скріпить крихту від печива і згустилися виділився з персиків з цукром сік.
Запікайте огортає при температурі 200 градусів близько 15 хвилин - печиво повинно стати дуже рум'яним.
Подавайте огортає відразу ж, з духовки, доповнивши ложечкою холодної сметани.
І рекомендуємо ще кілька нескладних ягідних десертів: дуже простий французький пиріг клафути з вишнею і полуничний суп (звучить дуже незвично, чи не так?).