» » Огортає з персиками

Огортає з персиками


Існують мільйони самих різних десертів. Але не так багато солодощів, для приготування яких необхідно витратити мінімум продуктів і часу, а в результаті отримати щось неймовірно смачне. Огортає - це якраз такі ласощі. Приготувавши його один раз, ви полюбите це блюдо раз і назавжди.

Огортає - десерт універсальний. Його можна приготувати з будь-якими фруктами або ягодами. Зовсім не важливо, свіжі це будуть фрукти або заморожені. До речі, із заморожених фруктів і ягід виходить більш соковитий огортає, так як при розморожуванні вони «віддають воду». Саме ця «вода» перетворюється під час приготування в чудовий густий соус. Ви можете готувати огортає як з одним видом фруктів або ягід, так і комбінувати їх за своїм смаком. Так, рецепт огортає з персиками - відмінний варіант для вдалого знайомства з цим десертом.

Огортає з персиками

Зверху ягоди або фрукти посипаються крихтою з пісочного печива. Ідеальним варіантом буде приготування огортає з домашнього печива. Якщо ж ви вибираєте печиво в магазині, віддавайте перевагу ніжному, легко кришаться печінкою, яка сама по собі вам подобається. Це і буде запорукою найсмачнішого огортає. Можна сміливо експериментувати з шоколадним, горіховим печивом і т.д.

Весь процес приготування огортає полягає в тому, що фрукти та печиво запікаються разом, до тих пір, поки зверху не з'явиться рум'яна, ароматна кірочка.

До речі, подивіться ще один схожий рецепт - яблучний крамбл.

Загрузка...

складові

  • 2 заморожених персика (600 грамів)
  • 350 грамів пісочного печива
  • 4 ст. ложки цукру
  • 4 ст. ложки вершкового масла кімнатної температури
  • 200 грамів сметани для подачі

Вихід готового продукту: 6 порцій

Як приготувати огортає

Якщо ви використовуєте заморожені персики, то заздалегідь дістаньте їх з морозилки і потримайте при кімнатній температурі, поки вони не почнуть танути. Не потрібно чекати, поки фрукти розтануть повністю - якщо ви зможете різати їх ножем, цього буде вже достатньо.

Персики розріжте на 4 частини, видаліть кісточки, а потім наріжте пластинами завтовшки в 5 мм. Покладіть фрукти в жароміцних форму і присипте зверху цукром.

Нарізані персики посипаємо цукром

Перемішайте персики з цукром.

Тепер підготуйте крихту для скоринки. Пісочне печиво поламайте на шматочки і покладіть в чашу комбайна.

Шматочки печива відправляємо в блендер

Подрібніть печиво. Бажано, щоб крихта вийшла не зовсім однорідною, а залишалися і більші шматочки.

Подрібнюємо печиво в неоднорідну крихту

Густо посипте крихтою фрукти в формі. До слова, можна готувати огортає як у великій формі, так і в порційних.

Посипаємо персики крихтою з печива

Зверху розкладіть вершкове масло невеликими шматочками. У процесі випічки воно розтане, скріпить крихту від печива і згустилися виділився з персиків з цукром сік.

Розкладаємо шматочки вершкового масла

Запікайте огортає при температурі 200 градусів близько 15 хвилин - печиво повинно стати дуже рум'яним.

Подавайте огортає відразу ж, з духовки, доповнивши ложечкою холодної сметани.

персиковий огортає

І рекомендуємо ще кілька нескладних ягідних десертів: дуже простий французький пиріг клафути з вишнею і полуничний суп (звучить дуже незвично, чи не так?).

Радимо прочитати

Як приготувати вареники з черешнею
Поки у продажу є свіжа черешня, поспішіть приготувати вареники з цієї смачної ягідкою. Це чудове блюдо, чудовий десерт або навіть основне ласощі, яке так актуально в червні. Так, взимку теж можна
Полуничний смузі з зефіром
Смузі - запаморочливо різнобічне ласощі, адже його можна приготувати з усього, що можна подрібнити за допомогою блендера. Прохолодний солоний смузі з овочів відмінно підійде для літнього ланчу або
Смузі-сорбет з бананом і нектарином
Яке ласощі є ідеальним для літа? Звичайно ж, це всілякі варіанти морозива, заморожений йогурт і сорбети. Літній достаток свіжих фруктів тільки на руку любителям освіжаючих десертів, адже можна
Пісочне печиво зі смородиною і горіхами
Літо - саме час для вітамінних і ароматних десертів зі свіжими фруктами і ягодами, наприклад, для пісочного печива зі смородиною під ніжним білковим суфле. Втім, і холодна пора року - зовсім не

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки