» » Як приготувати вареники з черешнею

Як приготувати вареники з черешнею


Поки у продажу є свіжа черешня, поспішіть приготувати вареники з цієї смачної ягідкою. Це чудове блюдо, чудовий десерт або навіть основне ласощі, яке так актуально в червні. Так, взимку теж можна його приготувати, але ж заморожені фрукти та ягоди зовсім не такі на смак, як свіжі. Готуються вареники з ягідної начинкою досить швидко, тому за годину ви зможете не тільки приготувати тісто, заліпити вареники і зварити їх, але і привести себе в порядок до приходу гостей.

Як приготувати вареники з черешнею

складові

  • борошно пшеничне - 2.5 склянки;
  • молоко будь-якої жирності - 0.5 склянки;
  • сіль - щіпка;
  • яйце - 1 шт .;
  • черешня - 350г;
  • цукор - за смаком;
  • вершкове масло - 25г.

З цієї кількості інгредієнтів у вас вийде приблизно 30-35 вареників, яких вистачить на 3 порції.

Як приготувати вареники з черешнею

1. Для цієї страви знадобиться тісто і начинка. З начинкою зрозуміло - це черешня. А ось тісто доведеться готувати! Замішуємо його з борошна, яйця, солі і молока. Якщо хочете, щоб тісто вийшло жовтим, додайте не ціла яйце, а тільки жовток. Додавайте борошно при замішуванні, місите поки тісто не стане відставати від рук. Важливо, щоб воно вийшло м'яким і еластичним. Розріжте ножем тісто навпіл, в ньому повинні бути невеликі дірочки - ознака того, що тісто добре замішано.

Загрузка...

Крок 1 - Замішуємо тісто для вареників

2. Далі качалкою, яку потрібно обваляти в борошні, розгортаємо частина тесту в тонкий пласт. Видавлюємо стаканчиком кружечки.

Крок 2 - Розкачуємо тісто, вирізаємо кружечки

3. Посипаємо заготовки для вареників борошном, щоб не склеювалися між собою.

Крок 3 - Посипаємо кружечки борошном

4. З ягід черешні треба дістати кісточки. Можна це зробити за допомогою спеціальної начиння, а можна вручну. Якщо черешня не сильно солодка, пересипаємо її цукром.

Крок 4 - Виймаємо з черешні кісточки

5. На тісто викладаємо черешні, по 1-3 шт. (В залежності від розміру ягід).

Крок 5 - Викладаємо ягоди на тісто

6. Закриваємо вареники, складаючи їх навпіл і защипуючи краю.

Крок 6 - Ліпимо вареники

7. Тепер треба відварити вареники з ягодами. Опускаємо напівфабрикати в окріп, варимо на середньому вогні приблизно 7-10 хвилин (в залежності від того, наскільки тонка у вас вийшло тісто).

Крок 7 - Отвариваем вареники в киплячій воді 7-10 хвилин

Готові вареники з черешнею виловлюємо шумівкою, заправляємо розтопленим маслом. Подавати блюдо можна з солодким доповненням, наприклад сиропом, вершками, топінгом і т.д. До речі, такі вареники можна їсти і холодними!

Рецепт вареників з черешнею

Радимо прочитати

Яблучний пиріг з черешнею на кефірі
Замість магазинних печенюшок порадуйте своїх близьких домашньою випічкою, наприклад, смачним пирогом з яблуками і черешнею. Рекомендуємо вам спробувати приготувати його на кефірі або питне йогурті.
Як приготувати вареники з сиром
Домашні вареники з сиром - страва смачна, але досить клопітка, особливо для тих господинь, які готують його нечасто. Питань виникає дуже багато: як їх правильно робити, що додати в тісто, якою має
Тарталетки з заварним кремом та черешнею
Ви любите черешню? А як часто ви готуєте з нею різноманітні страви? Якщо ви не заходите далі компоту або варення, то вам неодмінно сподобаються ніжні тарталетки з заварним кремом та черешнею. Черешня

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки