Як приготувати вареники з черешнею
Поки у продажу є свіжа черешня, поспішіть приготувати вареники з цієї смачної ягідкою. Це чудове блюдо, чудовий десерт або навіть основне ласощі, яке так актуально в червні. Так, взимку теж можна його приготувати, але ж заморожені фрукти та ягоди зовсім не такі на смак, як свіжі. Готуються вареники з ягідної начинкою досить швидко, тому за годину ви зможете не тільки приготувати тісто, заліпити вареники і зварити їх, але і привести себе в порядок до приходу гостей.
складові
- борошно пшеничне - 2.5 склянки;
- молоко будь-якої жирності - 0.5 склянки;
- сіль - щіпка;
- яйце - 1 шт .;
- черешня - 350г;
- цукор - за смаком;
- вершкове масло - 25г.
З цієї кількості інгредієнтів у вас вийде приблизно 30-35 вареників, яких вистачить на 3 порції.
Як приготувати вареники з черешнею
1. Для цієї страви знадобиться тісто і начинка. З начинкою зрозуміло - це черешня. А ось тісто доведеться готувати! Замішуємо його з борошна, яйця, солі і молока. Якщо хочете, щоб тісто вийшло жовтим, додайте не ціла яйце, а тільки жовток. Додавайте борошно при замішуванні, місите поки тісто не стане відставати від рук. Важливо, щоб воно вийшло м'яким і еластичним. Розріжте ножем тісто навпіл, в ньому повинні бути невеликі дірочки - ознака того, що тісто добре замішано.
2. Далі качалкою, яку потрібно обваляти в борошні, розгортаємо частина тесту в тонкий пласт. Видавлюємо стаканчиком кружечки.
3. Посипаємо заготовки для вареників борошном, щоб не склеювалися між собою.
4. З ягід черешні треба дістати кісточки. Можна це зробити за допомогою спеціальної начиння, а можна вручну. Якщо черешня не сильно солодка, пересипаємо її цукром.
5. На тісто викладаємо черешні, по 1-3 шт. (В залежності від розміру ягід).
6. Закриваємо вареники, складаючи їх навпіл і защипуючи краю.
7. Тепер треба відварити вареники з ягодами. Опускаємо напівфабрикати в окріп, варимо на середньому вогні приблизно 7-10 хвилин (в залежності від того, наскільки тонка у вас вийшло тісто).
Готові вареники з черешнею виловлюємо шумівкою, заправляємо розтопленим маслом. Подавати блюдо можна з солодким доповненням, наприклад сиропом, вершками, топінгом і т.д. До речі, такі вареники можна їсти і холодними!