Як приготувати вареники з полуницею
Апетитний колір, квітковий аромат і неперевершений солодкий смак роблять полуницю однією з найпопулярніших в кулінарії ягід. З неї виходять чудові десерти і фруктові салати, дуже смачне варення і різноманітні напої. Якщо ж ви хочете приготувати з полуницею щось ситне, пропонуємо вам простий рецепт вареників з полуницею.
Це смачне літнє блюдо дуже любимо і дітьми, і дорослими. Подається воно як гарячим, так і холодним. Зі сметаною, йогуртом, цукровою пудрою і сиропами. М'ята також тут буде не зайвою, прикрасьте нею блюдо і подавайте до столу.
До слова, полуниця - це не тільки смачна, але і дуже корисна ягода. Вона знижує рівень цукру в крові, стабілізує роботу печінки і нирок, допомагає імунітету і зміцнює стінки судин.
складові
Для тесту:
- 1 ст. пшеничного борошна
- 1 яйце
- 1,5 склянки води
- сіль
Для начинки:
- полуниця
- цукор / цукрова пудра за смаком
Приготування вареників з полуницею
1. Займемося тестом для вареників. Вибираємо глибоку миску, висипаємо в неї просіяне борошно, додаємо сіль, вбиваємо яйце і вливаємо склянку води.
2. Добре перемішуємо всі інгредієнти і замішуємо круте тісто.
3. Скачує тісто в батончик і розрізаємо на невеликі шматочки. Розкачуємо шматочки на дошці і склянкою необхідного діаметра вирізаємо гуртки.
4. Готуємо полуничну начинку. Полуницю очищаємо, ретельно промиваємо і висушуємо на рушник. Ліпимо вареники: на кожен кружечок укладаємо ягоди, посипаємо цукром.
5. Акуратно защипуємо краю.
6. Отвариваем вареники в злегка підсоленій киплячій воді.
7. Варимо до повної готовності - приблизно 5 хвилин після спливання. Викладаємо готові вареники на тарілку.
До вареників з полуницею можна приготувати полуничний соус. Для цього збийте в блендері полуницю і змішайте її з цукровою пудрою.
Смачного!