Млинці з начинкою з сиру і полуниці
Такі звичні млинці з сиром при додаванні шматочків свіжої полуниці перетворюються на щось дуже оригінально-смачне. Виразний полуничний аромат і легка ягідна кислинка в начинці надають страві особливі смакові якості. Млинці з сиром та полуницею - це чудове літнє блюдо на сніданок або навіть на десерт!
складові
для тесту:
- цукор - 5 ст. ложок
- молоко - 700 мл
- борошно - 1.5 склянки
- олія соняшникова - 4 ст. ложки
- яйце куряче - 2 шт.
для приготування начинки:
- сир - 400 г
- полуниця свіжа - 200 г
- цукор - 100 г
Як приготувати млинці з сиром та полуницею
Млинці готуються на яєчній основі, тому в першу чергу потрібно збити яйця в пишну пінку разом з цукром. На свій розсуд можна додати ваніль.
Далі просіяти борошно і всипати в яєчну пінку, перемішати віночком.
Спочатку вийде густа борошняна суміш. Це робиться для того, щоб в готовому тесті не було грудок.
Влити молоко, додаючи його по чуть-чуть. І перемішувати тісто, поки воно не стане помірно рідким (приблизно, як йогурт або сметана).
Додати рослинне масло.
Готове тісто для млинців має трошки відпочити. Приблизно 5 хвилин, щоб розійшлася борошно в молоці. Потім можна приступати до смаження.
На гарячу млинцеву сковорідку вилити приблизно 50 мл тесту ополоником. Нахиляючи сковороду, сформувати великий тонкий млинець. Масло на сковорідку не додається.
Смажити млинець приблизно по півхвилини з двох сторін. Для того, щоб млинці переверталися зручно і швидко, використовувати лопатку або вилку.
Начинка з сиру з полуницею готується легко і швидко. Нарізати промиту полуницю невеликими шматочками, змішати сир з цукром і додати нарізані ягоди. Ще раз перемішати - готово!
Кожен млинець намазати начинкою і згорнути трубочкою (або оформити по-іншому, наприклад, мішечками, конвертиками).
При подачі млинчики з сиром і полуницею можна прикрасити часточками ягід. Всі доповнення до млинців вибираються за смаком (наприклад, сметана, мед, згущене молоко або розтоплений шоколад).